1 kişilik patlamış mısır nasıl yapılır?

Patlamış mısır kısık ateşte mi?

Mısırları tencerede patlatın. Ardından ince tabanlı derin bir tencere içerisine yağ ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve ocaktan alın. İçine patlattığınız mısırları koyun ve kapağını kapatarak iyice sallayın.

Mısır patlatırken tuz ne zaman atılır?

Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır.

Patlamış mısır nasıl Baharatlanır?

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz.
  2. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. …
  3. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.

Mısır nasıl patlatılır tam ölçülü?

Bu tarif tam ölçü.

  1. Bütün malzememizi tenceremize koyup kaşık ile karıştırın. Sonra ocağa koyup 10 saniyede bir tencereyi sallayarak karışmasına yardımcı olun.
  2. Ayrıca mısır patlamaya başlayana kadar kapağını kapatmayın. İlk mısır patladığında ağzını kapatın ve 10 saniyede bir tencereyi şöyle bir sallayın.

3 Kas 2016

Mısır en güzel hangi tencerede patlar?

Patlatmak için mutlaka cin mısır tercih etmelisiniz. Ocak üzerinde tencerede ya da tavada mısır patlatmak için mutlaka ince tabanlı tencere ve tavalar tercih etmelisiniz. Çünkü kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğundan patlattığınız mısırların yanmasına neden olacaklardır.

Patlamış mısır nasıl patlıyor?

Mısır çekirdekleri ısıtıldığında su buharlaşır ve çekirdek içerisinde yer alan nişasta yapışkan bir hal alır. Baskının yüksek olması sebebi ile nişasta bir anda kabuğu deler ve mısır tanesinin kabuğundan dışarı fışkırır. Ardından soğuma ile birlikte afiyetle tükettiğimiz patlamış mısır şeklini alır.

Mısır patlağı nasıl tuzlu yapılır?

Derin bir tencere içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, yüksek ateş üzerinde ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra üzerine 1 çay bardağı mısır ekleyin. Mısırın üzerine de 1 çay kaşığı tuz serpiştirin. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın.

Mısır patlatırken tuz atılır mı?

Tadı Ölçüsü Tam Püf Noktalarıyla Mısır Patlatma Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak sıvı yağımızı yüksek ateşte hafif ısıtıp mısırı ve tuzu ekliyoruz kapağını kapatıp arada sallayarak hep en yüksek ateşte patlama sesi bitene kadar pişiriyoruz.

Patlamış mısırın üstüne hangi baharat atılır?

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Patlamış Misir sosu nasıl yapılır?

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.

En lezzetli mısır nasıl patlatılır?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Tencerede tuzlu mısır nasıl patlatılır?

Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.

Tencerede patlamış mısır nasıl yapılır?

Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereyi ocağa alın ve altını açın.
  2. İçerisine yağ ilave edin ve birkaç tane mısır ekledikten sonra kapağını kapatın.
  3. Mısırlar patlayınca onları tencereden alın ve kalan mısırların tamamını tencereye alıp kapağını kapatın.

Patlamış mısır niye patlamaz?

Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuğudur. Bu kabuk öngörüldüğü gibi mısırın içinde oluşan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluşan basınç yavaş yavaş dışa kaçar ve bir patlama gerçekleşemez hale gelir.

Patlamış mısırın zararları nelerdir?

Bu nedenle dünyaca ünlü beslenme uzmanlarından Abby Langer şöyle diyor: “Patlamış mısırla ilgili asıl problem fazla yemek. Özellikle yağ ve tuz gibi farklı malzemeler eklenmiş halini fazla yerseniz beklediğinizden çok daha fazla kalori alırsınız. En doğrusu böyle patlamış mısırlardan uzak durmak.