Muhliye nasıl yapılır?

Mulukhiyah nasıl yapılır?

Kurutulmuş molehiyaları sıcak suda ıslatın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Büyük baş soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye yeterli ölçüde zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine eti ya da tavuğu ilave edin.

Muhliye otu nedir?

Bilimsel adı Corchorus olitorius olan molehiya bitkisi, Hindistan kökenli bir bitki türü. Moheliya, birçok hastalığın tedavisinde ilaç olarak kullanılıyor. Molehiya içerdiği demir, kalsiyum, sodyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller sayesinde adeta bir şifa kaynağıdır.

Molehiya kac gunde cikar?

Ortalama 5 günde kuruyan molehiya özenle kurutulup, poşet ya da çuvallarda kapalı ve nemsiz bir ortamda muhafaza ediliyor. Lezzeti kadar uzun ömürlü oluşu da cazip olan molehiya yazın kurutulup, kış boyunca sofralarımız şenlendiriyor.

Molehiya nerenin yemeği?

Kıbrıs Türk mutfağında, yazın kurutulup bir müddet saklandıktan sonra sonra kuzu eti veya tavuk etiyle pişirilen molehiya, servisi çukur tabakta pilav ve turşuyla yapılan bir yemektir. Molehiya otunun kurutulmuş haldeki kokusu kına otuna benzemektedir.

Kıbrıs usulü molehiya nasıl yapılır?

Molehigamızı suya koyuyoruz. Bir tencereye etimizi koyup çok az kavuruyoruz üzerine soğanımızı sarımsak (sarımsak ister doğrayın ister bütün koyun) salça ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz ve üzerine su ekliyoruz. Molehiyanın suyunu süzüp tenceremize koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Molehiya tadı nasıl?

yemeği ıspanağı andıran tad olarak daha sert ve keskin, içine tavuk parçaları veya köfte konarak pişirilen bir sebzedir. pişirirken yemeğin içine acı atılması tadına tad katmaktadır.

Molehiya malzemeleri nelerdir?

MOLEHIYA TARİFİ, NASIL YAPILIR?

  • 1 kilo kurutulmuş molehiya.
  • Yarım kilo isteğe göre et.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri domates.
  • 1 kilo su.
  • 1 baş iri kuru soğan.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı karabiber.

21 Kas 2016

Molehiya kaç dakikada pişer?

Rengi dönen etlere molehiyayı ekleyip yine karıştırıp su ekliyoruz. Sarımsak, tuz ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü tencerede de olabilir. Eğer ki düdüklü de yaparsanız 20-25 dk da pişer.

Molehiyanın yanina ne gider?

Tercihe göre molehiyanın yanında tursu, pilav, yoğurt ve içecek olarak da limonata ve tüm narenciye suları tavsiye edilir. Mevsim salatası ve bulgur pilavı ile ayrılmaz bir üçlü olustururlar. Yahni seklinde yapılan molehiyaya kuzu ya da tavuk eti, sarımsak, salça ve bol sekilde limon konur.

Molehiya Türkiyede var mı?

aynı adlı bitkinin yapraklarından yapılan bir arap yemeği. ortadoğu, kuzey afrika ve kıbrıs’ta yaygın. (tabi ortadoğu mutfağının ülkemizdeki temsilcileri hatay ve mersin) umluhiye diye de duyabileceğiniz etli sulu bir yemek.

Molehiya nasıl temizlenir?

Molehiya otunun kurutulmuş haldeki kokusu kına otuna benzemektedir. Kansızlığa, tansiyona, sindirim sistemine iyi gelmesi ile bilinirken Kıbrıs’ta oldukça favori olan bir yemektir. Kurutulmuş molehiyaları sıcak suda ıslatınız ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletiniz.

Pirohu tarifi nasıl yapılır?

Pirohu (Yöresel Kıbrıs Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır? Un tuz yumurta sıvı yağı karıştırılır ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenir. kıvam aldıktan sonra iyice yoğurulur ve yarım saat hamur strec film ile üzeri kapatılıp dinlendirilir. İç harcı için nor peyniri çatal yardımıyla ezilir ve kuru nane eklenir.

Arap yemekleri nelerdir?

Bizim Mutfağın Tıpkısının Aynısı Diyeceğiniz 10 Meşhur Arap

  • Tarçınlı Köfte (Kifta Lil Atfaal) …
  • Otlu Bulgur Salatası (Tabbule) …
  • Falafel. …
  • Tel Şehriyeli Kahvaltı (Balaleet) …
  • Foul Mudammas. …
  • Müceddere. …
  • Yoğurtlu Kabak Dolması (Kousa Mihshi Bi Laban) …
  • İran Usulü Erişte Çorbası (Asheh Reshteh)

Molehiya Duduklude kac dakikada piser?

Eğer ki düdüklü de yaparsanız 20-25 dk da pişer. Sıcak veya ılık servis yapabilirsiniz.

Molehiya nasıl tüketilir?

Kıbrıs mutfağında, özel olarak yetiştirilen molehiya bitkisinin yaprakları ile yapılan bir yemek çeşididir. azın kurutulup bir müddet saklandıktan sonra sonra kuzu eti veya tavuk etiyle pişirilen molehiya, servisi çukur tabakta pilav ve turşuyla yapılan lezzetli bir yemektir.