Malatya Hekimhan ın kaç köyü var?

Malatya Hekimhan Alevi mi?

Hekimhan ilçesi Malatya‘nın büyük ve kalabalık ilçelerinde biridir. İlçe nüfusunun çoğunluğunu Türkmen Aleviler oluşturmaktadır. Arguvan ilçesinden sonra oran olarak en kalabalık ikinci Alevi nüfusunu barındırır. İlçe merkezinde de köy ve kasabalarda da Alevi nüfusu baskın durumdadır.

Malatya Hekimhan Neyi Meşhur?

Türkiye’de ilk kez Malatya’nın Hekimhan İlçesinde ilçe belediyesinin desteği ile kurulan tesiste alıç sirkesi üretiliyor. Doğadan elde edilen alıçlardan yapılan Hekimhan alıç sirkesi, güçlü antioksidan özelliği ile birçok hastalığa şifa oluyor.

Arguvan kaç köyü var?

Malatya’nın en az nüfus yoğunluğu olan ilçesi Arguvan‘dır. İlçenin Yoncalı olmak üzere bir beldesi, merkez olmak üzere, bir belediyesi, 46 köyü, 4 mahallesi ve 73 mezrası vardır. Arguvan ilçe merkezi devamlı yer kayması sebebiyle iki defa değişmiştir. Yeni yerleşim yeri, eskisinin 2 km. kuzeyinde yer almaktadır.

Hekimhan eskiden nereye bağlıydı?

Diyarbakır vilayeti, Malatya Sancağı Akçadağ Nahiyesine bağlı köy olan Hekimhan, 18 Haziran 1921 tarihinde T.B.M.M 1. Dönem 39. İçtimada görüşülerek, 1 Temmuz 1921 tarihinden geçerli, Hasançelebi ve Gelengeç bucakları birleştirilip ve merkezi Hekimhan Kasabası olmak üzere ilçelik statüsü kazanmıştır.

Malatya Hekimhan Basak Köyü Alevi mi?

Burada Kürt- Türk ayrımı olmaz. Burada hiç kimse mezhebinden dolayı dışlanmaz. Farklı muameleye tabi tutulmaz. Burada insanlar sadece ‘dört dörtlük Aleviyim’ diyerek, Alevi olunmayacağını bilirler” şeklinde konuştu.

Aleviler nasıl konuşur?

Bilenler huşu ile konuşur, bilmeyenler dinler, irşat olurlar. Bağırmak, söz kesmek, yüksek sesle konuşmak, dikte etmek olmaz. Edep içinde olmak kaydıyla 7’den 70’e herkesin söz hakkı vardır.

Malatya Hekimhan da hangi maden var?

İlçe sınırları içerisinde yer alan, Deveci maden ocağı Ülkemizin en önemli manganlı demir cevheri yataklarından olup, 51,5 milyon ton (% 43 tenörlü) rezerve sahiptir. Deveci maden sahası 1956 ve 1977 tarihleri arasında BİLFER madencilik şirketi tarafından işletilmiştir.

Hekimhan Malatya arası kaç kilometre?

Malatya Hekimhan Arası Kaç Km

Malatya Hekimhan Kaç Km 83 Km
Malatya Hekimhan Kaç Saat 1 Saat 2 Dakika
Uçuş Mesafesi 62 Km
Uçuş Süresi 9 Dakika

Malatya Arguvan Kürt mü?

Arguvan‘da Sünni nüfusun geneli Kürttür. Az sayıda Sünni Türk nüfusu da vardır. İlçedeki Alevi nüfusun büyük çoğunluğu Türkmen Alevilerden oluşmaktadır. Bunun yanında Atma denilen yörede Atmalı Aşiretinden Aleviler yaşamaktadır.

Malatya Arguvan nüfusu ne kadar?

Arguvan nüfusu 2021 yılına göre 7.105. Bu nüfus, 3.638 erkek ve 3.467 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %51,20 erkek, %48,80 kadındır.

Malatya kökeni nereden geliyor?

Malatya’nın tarihi Hititlere dayanır. Merkez ilçenin 4 km yakınında Aslantepe Höyüğü’nde M.Ö. 8. asra ait Hitit Sarayı çıkmıştır. Hititlerden sonra bu bölgeye Hitit asıllı Kargamış Krallığı, Mitanniler, Hurriler, Sami Babilleri, Asurlular, Medler ve M.Ö.

Aleviler neye inanmazlar?

Alevilerin büyük çoğunluğu İslam’ın özünü taşıdıklarını ve yansıttıklarına inanır. Ancak İslam’ın beş şartını ve onun şekli ibadetini ve ibadethanelerini (cami, mescit) kabul etmezler.”

Kaç çeşit Alevi var?

Alevilik içerisinde Kızılbaş, Dazalak, Kalender’îyye, Bedr’îyye, Bektaş’îyye, Câm’îyye, Şems’îyye, Edhem’îyye gibi farklı birçok bâtınî tarikat yer almaktadır.

Malatyada hangi madenler var?

Metalik maden açısından da Malatya demir ve bakır yönüyle zengindir. Ayrıca ilde dolomit, florit, vermikülit, tras, mermer ve çimento hammaddeleri bulunmaktadır. Türkiye’nin en önemli demir yataklarından biri olan Hekimhan-Hasançelebi demir yatakları, Malatya‘dadır.

Divriği ve Hekimhan’da çıkarılan maden türü nedir?

Divriği madenlerinde önemli ve büyük üç maden yatağı bulunmaktadır. Bunlar: A kafa, B kafa ve C plaserleridir. Divriği madenlerinde hematit ve manyetit cevher üretimi yapılmaktadır. Divriği‘den çıkarılan cevherde % 60–65, Cürek’ten çıkarılan cevherde ise % 62–67 oranında yüksek değerli demir yüzdesi vardır.