Multiple nedir Tıpta?

Multiple sayı ne demek?

1- Biren fazla unsurdan oluşan; birçok kısımlar gösteren; çok sayıda; multipl. 2- Birden fazla organı etkileyen; değişik organlarda aynı anda oluşan.

Multipl ne demek sözlük?

Birden fazla unsurdan oluşan, birçok kısımlar gösteren. Birden fazla organı etkileyen, değişik organlarda aynı anda oluşan.

Bilateral ne anlama gelir?

Bilateral kelimesi, iki taraflı, ikiyüzlü anlamlarında kullanımı söz konusu olan bir kelimedir. Aynı zamanda her iki tarafa ait olan, iki taraflı anlamında kullanılan bir kelimedir.

Poly ne demek tıp?

Çok sayıda, fazla, sık anlamlarına önek.

Multilokuler ne demek?

Çok sayıda küçük boşluklar gösteren; çokbölümlü; çok gözlü; multiloküler.

Multiple kırık ne demek?

Parçalı kemik kırıkları: Bu kırıklarda kemik bütünlüğü birden fazla yerden bozulmuştur. Bu kırıklara multiple kırık da denilebilir.

Bilateral bölge neresi?

Bilateral: Vücudun her iki tarafında. Örneğin, bilateral orşiektomi, hem sağ hem sol testisin çıkarılmasıdır.

Bilateral ultrason nedir?

Meme USG memenin ultrason cihazı ile görüntülenmesidir. Bu yöntem mamografiden daha farklı olarak, ultrason cihazı ile uygulanıyor. Uzman hekimler, USG incelemesi sayesinde hastaların yoğun meme dokusundaki kanser odaklarını tespit etme imkanına sahiptir.

Poly eki ne demek?

birden çok. pöly, fincede toz.

Poli ne anlama gelir?

Bütün alt birimleri adeninden oluşan homopolimer. Bütün alt birimleri sitozin olan homopolimer. Bütün alt birimleri urasil olan homopolimer.

Uniloküler ne demek?

Bir tek boşluk ile ilgili olan.

Loküler nedir?

Loküle, göz-göz, küçük boşluklar ya da bölmelerden oluşan. Apse ya da sıvı birikimlerinde lokülasyon olmasının önemi şudur ki, apse ya da sıvının tamamen boşaltılabilmesi için, tüm boşlukların (lokülasyonların) parçalanıp boşaltılması gerekir.

Kırık kemik Kaynamazsa ne olur?

Kaynamama olan hastalar genellikle kırığın ilk ağrısının kaybolmasından çok sonra kırılma yerinde ağrı hissederler. Bu ağrı aylar hatta yıllar sürebilir. Sabit olabilir veya sadece kırık kol veya bacak kullanıldığında ortaya çıkabilir.

Kırığın iyileşme belirtileri nelerdir?

Kırığın iyileşmesini sağlayacak hücreler, ilgili bölgenin çevresinde toplandığı için morluk meydana gelir. Bu halk arasında kangren olma belirtisi olarak düşünülse de, oluşan morluk aslında iyileşmenin habercisidir.

Tıp dilinde bilateral ne demek?

BİLATERAL: Her iki tarafa ait olan, iki taraflı.