Mavi Yuvarlak trafik levhaları ne anlama geliyor?

Mavi ve yuvarlak levhalar ne anlama gelir?

Trafik tanzim işaretleri trafiğin düzenini sağlamak içindir. Daire içindekiler kırmızı ya da mavi renkte olur. Tehlike uyarı işaretleri ise genellikle kırmızı renkli ve üçgen içerisinde olurlar. Durma ve park etme ile ilgili işaretler mavi renklidirler.

Yuvarlak levha ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Hangi trafik levhaları yasaklama anlamı taşıyanlar?

Bütün Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu Levhası TT-32, daha önce yapılmış olan yasaklama ve kısıtlamaların sona erdiğini bildirir. Trafik tanzim işaretleri taşıt trafiğinin akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için konulmuş işaretlerdir.

Trafik isaret Levhalarinin farkli sekil ve renklerde olmasinin amaci nedir?

Trafik işaret levhalarının farklı şekillerde olmasının sebebi, bazı durumlarda tehlikeli ve uyarıcı durumların olması, bazı durumlarda hatırlatıcı ve düzenleyici hallerin olmasıdır.

Mavi renkli levhaları ne anlama gelir?

Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.

Trafik işaretleri ve anlamları nedir?

Karayolunu kullananlara getirilmiş olan yasaklama, kısıtlama ve mecburiyetleri bildiren levhalardır. Trafik Bilgi İşaretleri Trafik bilgi işaretleri, sürücülere kolaylık sağlamak için kullandıkları yol ve çevresi hakkında bilgi vermek ve onları yönlendirmek için kullanılan işaretlerdir.

5 0 tabelası ne demek?

Hız Sınırlaması Sonu Levhası TT-33: Daha önce uygulanmış olan hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir.

Bilgilendirici trafik levhaları hangi şekildedir?

Sürücüleri bilgi ve işaret vermek amacıyla yol üzerinde güzergahları bildiren, hız durumunu bildiren işaret ve levhalar bilgilendirici işaret ve levhalar olarak görülmektedir. Genel olarak bilgiler işaret levhaları kare ve dikdörtgen şeklinde bulunur.

Kontrolsüz Kavşak işaretinin anlamı nedir?

Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.

Trafik işaret levhası hangi aracın yola girişini kısıtlama?

(TT-10a) KAMYON GİREMEZ Bu işaret levhası, kamyon (azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan yük taşıtları) girişinin yasak olduğunu bildirir.

Kırmızı renkli trafik levhaları ne anlama gelir?

Tehlike Uyarı İşaretleri Toplamda 52 adet olan ve çoğunlukla üçgen şeklinde ve kırmızı renkte olan bu işaretler arasında yaya geçidi, sağa viraj, kasisli yol, tehlikeli eğim, kaygan yol, iki yönlü trafik gibi levhalar yer alır.

Trafik işaretleri ve levhaları ne amaçla kullanılabilir?

Trafik işaret ve levhaları sayesinde herhangi bir kaza durumu önlenerek kişilerin korunması amaçlanmaktadır. Böylece saha sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmak amacıyla trafik işaret ve levhalarından yararlanılır.

Mavi renkli sağlık ve güvenlik işareti neyi gösterir?

MAVİ: Zorunluluk işareti özel bir davranış ya da eylem kişisel koruyucu donanım kullan. YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.

Mavi zemin üzerine beyaz yazı neyi ifade eder?

Emredici İşaretler: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işaretlerdir. *Daire biçiminde üretilir. *Mavi zemin üzerine beyaz piktogram (mavi kısımlar işaret alanının en az % 50’sini kapsayacaktır.) Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.

Trafik işaret ve levhalarına ne denir?

Trafik tanzim işaretleri yayları ve sürücüleri olası tehlikelere karşı korumakta ve istenmeyen durumlara karşı önlem oluşturmaktadır. 69 farklı ikazdan oluşan trafik tanzim işaretleri yol ve çevre etkenlere göre oluşturulmuş ve tehlikelerden korumak için tanzim edilmiştir.