Sokratesin Savunması kitap kaç sayfa?

Platon Sokrates in öğrencisi mi?

Sokrates, M.Ö. 469-399 yılları arasında Atina’da yaşamış bir filozof. Platon, Sokrates’in öğrencisi, Aristo’da Platon‘un öğrencisidir.

Sokrates’in savunmasının konusu nedir?

Sokrates’in Savunması Kitap Açıklaması Eser, Yunan filozof Platon tarafından yazılmış, Sokrates‘in bir grup Atinalı tarafından şehrin tanrılarına inanmayışı ve gençlerin ahlakını bozması gerekçesiyle suçlanışını, Atina demokrasisi tarafından yargılanışını ve cezalandırılmasını konu alır.

Sokratesin Savunması kaç kitap?

Devlet-Sokrates’in Savunması– Insan Neyle Yaşar? (3 Kitap Kitabı

Devlet kitabı kaç sayfa?

Felsefe ve Siyaset Meraklıları için Başucu Kitabı

Basım Dili Türkçe
Cilt Durumu Ciltsiz
Sayfa Sayısı 372
Yayın Tarihi 2020
Yazar Platon (Eflatun)

Sokrates’in öğrencisi kimdir?

Platon, Sokrates‘in öğrencisidir. Sokrates‘e ilişkin bilgilerin büyük çoğunluğu Platon’un yazılarından elde edilmektedir. Platon Sokrates‘in anısını canlı tutmak için onu ve onun öğretilerini anlatan yazılar yazmıştır.

Platon ve Sokrates sevgili mi?

Eski Yunan filozofları Sokrates, Platon ve Aristoteles’in eşcinsel olduklarını biliyoruz.

Sokrates ne ile suçlanıyor?

Sokrates‘in idam cezası, öğrencilerine siyasi-felsefi sorular sormasının yasal sonucuydu ve bu da ahlaki yolsuzluk ve dinsizlikle ilgili iki suçlama ile sonuçlandı.

Sokratik yöntem aşamaları nelerdir?

Sokratik yöntem 3 aşamalı olarak gerçekleşmektedir. İlk aşamada karşıdaki kişiye sorular sorularak onun neyi bilip neyi bilmediği araştırılır. İkinci aşama ironi (ironie) yani alaydır. Son olarak ise fikir doğurtulmaya (maieutique) başlanır.

Sokrates’in Savunması kaç cilt?

Sokrates’in Savunması‘nda ise yargı süreci anlatılmaktadır. Kriton’da hüküm sonrası anlatılır, bir yurttaşın saygı duyması gereken ilkeler tartışılır….Sokrates’in Savunması (Karton Kapak)

Çevirmen: Ari Çokona
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 200
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Sokrates i kaç yargıç yargıladı?

Sokrates’in “suçlu” olduğuna hükmedenler, idam cezasına ise karşı çıktılar. Sonuçta hakimlerden 5’i Sokrates’i suçlu, 5’i ise suçsuz buldu. Oturuma katılan “halk jürisi” ise 282’ye karşı 584 oyla büyük düşünürün beraat etmesini sağladı.

Platon Devlet kaç kitap?

Devlet (2 Cilt Takım) – Platon(Eflatun) | kitapyurdu.com.

Devlet düzeni ne demek?

Buna göre devlet; “Ülke adı verilen belirli bir toprak üzerinde yaşayan insan topluluklarının bir egemenlik anlayışı ve hukuku içinde bir siyasi iktidar altında örgütlenmesidir.” Bu tanımdaki unsurlar şunlardır: İnsan unsuru: Halk ya da millet unsuru olarak da adlandırılabilir.

Sokrates nasıl bir filozoftur?

M.Ö. kendisi ve halkının ahlakça olgunlaşması için yaşamını adamış ünlü filozoftur. Bütün insanlık tarihinde saygın sofist olarak kabul edilmektedir. Matematik, geometri, astronomi ve politika bilgisi ile felsefe konularında eğitimler vermiştir.

Sokrates Platon mudur?

Platon, Sokrates‘in öğrencisidir. Sokrates‘e ilişkin bilgilerin büyük çoğunluğu Platon‘un yazılarından elde edilmektedir.

Platon yaşadı mı?

Platon veya Eflatun (Yunanca: Πλάτων, Plátōn; MÖ 428/427 veya 424/423 – 348/347), Antik Yunan filozofu ve bilgesi.