Satellit ne demek tip?

Patent olarak izlenmiştir ne demek?

Patent izleme, TPK tarafından kamuoyunun bilgi ve itirazına açılan patent bülteninde buluşunuza benzer patent başvurularının var olup olmadığının tespit edilmesi sürecidir.

Eskar ne demek tıp?

(G.): Deri veya mukoza’da, yanığı ya da koterizasyonu takiben oluşan kabuk; eskar.

Tıp dilinde patent ne demek?

Patent teriminin tıbbi anlamı; a. 1. İmtiyazlı, patentalı; 2. Açık (damar).

Tıpta Pol ne demek?

Pole teriminin tıbbi anlamı; n. Kutup, polus.

Akım Patenttir ne demek?

Anne karnında iken her bebekte açık olan, önemli işlevi olan ve doğduktan sonra kapanan duktus arteriozus damarının açık kalmasına patent duktus arteriozus kısaca PDA denir. Anne karnında oksijen ihtiyacı annenin akciğerleri ve plasenta yolu ile karşılandığı için bebeğin akciğerlerinin oksijen sağlamasına gerek yoktur.

Eskar dokusu nedir tıp?

derin parsiyel ve tam kat yanıklarda ortaya çıkan, proteinden zengin, avasküler, sert, siyah renkli, nekrotik dokudur. genelde eskaroktemi işlemiyle bu eskar dokusu debride edilir ve altındaki dokuların perfüzyonunun ve beslenmesinin yeniden sağlanması amaçlanır.

Ezkâr ne demek?

EZKÂR. 1. Zikirler, anmalar, hatırlamalar.

En potent ne demek?

Potent teriminin tıbbi anlamı; a. Kuvvetli, etkili.

Pole gitmek ne demek?

Formula 1 yarışında en önde yani ilk sıra da başlama noktasına Pole denmektedir. Formula 1 yarışlarında 1.sırada başlamaya pole pozisyonu denmektedir. Yarışmacılar pole pozisyonu alabilmek için sıralama turlarında en iyi dereceyi yapmalıdırlar.

Desature ne demek?

(Düstur. C.) Düsturlar, kaideler. (Desatir-i hikmet, nevamis-i hükümetle; kavanin-i hak, revabıt-ı kuvvetle imtizac etmezse cumhur-u avamda müsmir olamaz.

Paterni tip A ne demek?

Pattern teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Yapılacak herhangi bir şey için model, örnek; 2. İzlenecek misal, izlenecek örnek; 3.

Eskar doku ne demek?

derin parsiyel ve tam kat yanıklarda ortaya çıkan, proteinden zengin, avasküler, sert, siyah renkli, nekrotik dokudur. genelde eskaroktemi işlemiyle bu eskar dokusu debride edilir ve altındaki dokuların perfüzyonunun ve beslenmesinin yeniden sağlanması amaçlanır.

Basınç yarası nedir?

Tek başına basınç ya da sürtünme ile basıncın birlikte sebep olduğu, genellikle kemik çıkıntılar üzerinde ortaya çıkan deri ve/veya deri altı doku hasarıdır. Bir bölgenin uzun süreli veya aralıksız basınca maruz kalması ile oluştuğu için bası yarası olarak adlandırılır.

Evradı ezkâr nedir?

Evrad ü ezkar, Vird ve zikirler, belli vakitlerde düzenli olarak okunan ayet, salevat, zikir ve dualar demektir. Evrad sözlükte “gelmek, çeşmeye varmak, suya gelen topluluk, akan su ve dere” gibi manalara gelen vird kelimesinin çoğuludur (Kamus Tercümesi, II, 52).

Günlük evrâd nedir?

Evrad, Rabbimizi düzenli zikretmek için tertip edilen zikir ve dualardır. Başta Kur’an ve hadisteki dua ve zikirler olmak üzere maneviyat büyüklerinin tertip ettiği birçok evrad vardır. Herkesin aklına şu gelebilir: Daha az önce namaz kılmak için camileri doldurduk ve Rabbimizi andık.