OTRIVINE burun spreyi ne için kullanılır?

OTRIVINE burun spreyi açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?

Hijyenik nedenlerle OTRIVINE açıldıktan sonra 28 günden fazla kullanılmamalıdır. Bu ürün benzalkonyum klorür içermektedir. 10 mg benzalkonyum klorür bronkospazma neden olabilir. Benzalkonyum klorür, deride tahrişe neden olabilir.

Otrivine Menthol burun spreyi ne ise yarar?

OTRIVINE MENTHOL, doz ayarlı 10 ml’lik sprey ile kullanıma sunulmaktadır. kaynaklanan burun tıkanıklığının giderilmesinde kullanılır. Etkisi birkaç dakika içinde başlar ve 10 saate kadar devam eder. Burun içi hassasiyeti olan kişiler tarafından da iyi tolere edilmektedir.

OTRIVINE zararları nelerdir?

Otrivine burun spreyi bağımlılığının zararları/yan etkileri nelerdir? Burun açıcı spreylerin etkisi adrenalin hormonunu taklit eder; sinirlendiğimizde burun açılır, ağzımız kurur, gözbebeklerimiz büyür, yüzümüz beyazlar.

OTRIVINE burun spreyini çocuklar kullanabilir mi?

Ölçülü doz veren sprey, her defasında tam doz uygulamanızı ve OTRIVINE PEDATRK’in çocuğunuzun burnunun iç yüzeyinize iyice dağılmasını sağlar. Değişik yaş grupları: OTRIVINE PEDATRK, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Burun spreyi açıldıktan sonra kullanılır mı?

Son kullanma tarihi Göz damlası, burun damlası ve spreyi gibi ilaçlarda ilk kullandığınız tarihi not edin ve bunları açıldıktan sonra uzun süre saklamayın.

Burun damlası açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?

– Bir damla kutusunun açıldıktan sonra ortalama ömrü 15-30 gündür. Aynı damlayı bir aydan daha uzun süre kullanım sakıncalı olabilir.

OTRIVINE Sprey 5 günden fazla kullanılırsa ne olur?

Diğer burun açıcı ilaçlarda olduğu gibi, OTRIVINE de 5 günden daha uzun süreli devamlı olarak kullanılmamalıdır. Eğer belirtiler devam ederse, doktorunuza danışınız. Uzun süreli veya aşırı dozda kullanıldığında yeniden burun tıkanıklığı oluşmasına neden olabilir.

OTRIVINE burun spreyi neden 5 gün?

Burun spreyi kullanımı 5 günü geçmemeli Yapılan hayvan deneylerinde de 5. günden sonra burun mukozasında hasarın başladığı 8. haftanın sonunda ise artık kalıcı hasar meydana geldiği gösterilmiştir. Genellikle bu spreylere olan bağımlılık psikolojik olup, 2 ila 4 hafta içerisinde burun tıkanıklığı geçmektedir.

OTRIVINE de kortizon var mı?

aşırı kullanılması durumunda bağımlılığa bile yol açabilen burun damlası. kortizon içerdiğinden 5 günden fazla kullanılmaması önerilir. burunu bir kaç saatliğine açsa da uzun süreli bir etkisi yoktur ayrıca yutulduğunda genizde çok iğrenç bir tat bırakır.

OTRIVINE burun spreyi kaç yaş kullanabilir?

Otrivine Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. 2–12 yaş aralığındaki çocuklarda yetişkin kontrolünde kullanılabilir. Çapraz enfeksiyonu önlemek için her OTRIVINE paketi sadece bir kişi tarafından kullanılmalıdır.

3 yaş burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığının evde kolay tedavi yöntemleri İlk olarak tuzlu su içmek bu hastalığı rahatlatıcı unsurlardan biridir. Bunun yanında buruna zeytinyağı damlatmak, elma sirkesi içmek, zencefil çay içmek gibi eylemler burun tıkanıklığına iyi gelen, bronşları açan unsurlar arasında sayılmaktadır.

İLİADİN burun spreyi açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?

maximum 5 gün kullanilmasi gereken burun damlası , uzun süre kullanılması bağımlılık yaratır. uzun süreli kullanımda burun mukozasındaki salgı bezlerini baskılayarak ve kurutarak bezlerin ağzına sıçan atrofik rinit denen hastalığa sebep olabilen yani kökünden kurumuş bir buruna sahip olmanıza yol açabilen ilaç.

İLİADİN sprey açıldıktan sonra tekrar kullanılır mı?

Yinelenen kullanımdan önce birkaç günlük tedavisiz bir dönem geçmelidir. Burun mukozası atrofisi riski nedeni ile ilaç, kronik rinitte yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılabilir. İLİADİN® için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır.

Burun spreyleri açıldıktan sonra kullanılır mı?

Son kullanma tarihi Göz damlası, burun damlası ve spreyi gibi ilaçlarda ilk kullandığınız tarihi not edin ve bunları açıldıktan sonra uzun süre saklamayın.

Burun damlası ne kadar süre kullanılır?

Burun spreyini en fazla 5 gün kullanın Nezle, grip, sinüzit tedavisinde burun tıkanıklığını gidermek için burun spreyleri sıklıkla kullanılır. Burun spreyleri uygulandığında, konka adı verilen burun etini küçülterek birkaç dakika içerisinde etkisini gösterir ve ortalama 5-7 gün gibi kısa bir süre tedavi yeterlidir.