Doğanşehirin Neyi Meşhur?

Malatya Erkenek Neyi Meşhur?

Kasabanın sulu arazisine en çok ekilen ve bölgede çok meşhur olan fasulye, önemli ürünlerinden biridir. Sulu arazide, patates, soğan, buğday, nohut, mercimek ekilmektedir. Susuz arazilerde ise nohut ve buğday yetiştirilmektedir.

Doğanşehir in kaç köyü var?

Toplam 30 köy bulunmaktadır.

Malatya Doğanşehir kürt mu?

Doğanşehir ilçesi Malatya‘nın en büyük ilçelerinden biridir. İlçenin etnik yapısı çoğunlukla Sünni Türk nüfustan oluşmaktadır. Sünni nüfusun tamamına yakınını Türkler oluşturmaktadır. İlçede ciddi miktarda Alevi nüfusu da vardır.

Sürgü nereye bağlı?

Sürgü, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı bir mahalledir. Malatya’ya 70 km uzaklıktadır.

Erkenek hangi ile bağlı?

Erkenek 37.925838 enlem ve 37.892342 boylamda yer almaktadır. Doğanşehir ilçesine bağlıdır. Erkenek haritası Malatya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1327 metredir.

Erkenek suyu nerenin?

Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek kasabası Akdağ ‘dan çıkan içme suyu 2009 yılında kurulan tesislerde dolum yapılarak, başta Akdeniz bölgesi olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerine pazarlanan Işık su bölgede aranılan bir su markası oldu.

Malatya ilçeleri nelerdir?

  • Akçadağ
  • Arapgir.
  • Arguvan.
  • Battalgazi.
  • Darende.
  • Doğanşehir.
  • Doğanyol.
  • Hekimhan.

Akçadağ kaç köyü var?

İlçenin Kürecik ve Levent olmak üzere 2 beldesi, merkez Ören ve Yukarı Kozluca olmak üzere 3 belediyesiyle 72 köyü, 9 mahallesi ve 169 mezrası vardır.

Malatya Doğanşehir Dedeyazı köyü Alevi mi?

Dedeyazı Köyü‘ne bağlı mezra, Alhasuşağı Aşiretine mensup. Alevi yerleşimi (Kürd aşireti). Köye bağlı bir mezraa’da Sünni Türkler yaşamaktadır.

Dedeyazı köyü Alevi mi?

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Alevilerin yaşadığı Dedeyazı köyünde açılmak istenen maden ocağına karşı halk direnişe başladı. Firma yetkililerinin “Bu köyü başınıza yıkarız” diyerek tehdit ettiği köylüler, “Yaşam alanlarımızı teslim etmeyeceğiz, 300 yıllık köyümüzden ayrılmayacağız” dedi.

Doğan şehir nereye bağlı?

1933’te Doğanşehir adını alan şehir, 1 Nisan 1946’da Akçadağ ilçesinden ayrılarak bağımsız bir ilçe durumuna getirilerek Malatya’ya bağlanmıştır.

Malatya Sürgü Rakım kaç?

Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1334 metredir. Sürgü GPS koordinatları 38° 0´ 38.2320″ ve 37° 58´ 9.0804″.

Erkenek nereli?

Erkenek, Malatya ilinin Doğanşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sürgü Rakım kaç?

Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 1334 metredir. Sürgü GPS koordinatları 38° 0´ 38.2320″ ve 37° 58´ 9.0804″.

Dalga nerenin suyu?

Dalga Su, 2009 yılında kurulan Marka Su ve Su Ürünleri Gıda Temizlik İnşaat Ltd. Şti. bünyesinde üretilen doğal kaynak suyu markasıdır. Firma Adana’da ürünlerini dolum tesisinde PET şişelemektedir.