Öncü olma ne demek?

Öncü sayılmak ne demek?

Öncü olmak, bir durum ve haber iletme durumunda başı çekmek ya da alışılmışın dışında olmak demektir.

Muteber kelimesi ne demek?

Muteber kelimesinin TDK anlamı değerli, geçerli, güvenilir ve saygın kişilerdir. Aynı zamanda sözü geçer kişiler içinde kullanılmaktadır.

Temel ilke ne demek?

bir düşünceyi ya da davranış biçimini hayatın her anında dönüp bakılabilecek ve yön tayininde kullanılabilecek nokta olarak belirlemek.

Öncül çaba ne demek?

Öncül Çalışma Ne Anlama Gelir? Herhangi bir araştırma, gözlem ya da deneye tabi tutulmadan doğru kabul edilen tüm bilgilere öncül çalışma denir.

Eski Türkçede öncü ne demek?

pir / pîr. İhtiyar, öncü, şeyh.

TDK ulus ne demek?

Ulus yada millet, siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğuna verilen isimdir.

Muteber nasıl yazılır TDK?

Birden fazla anlamı olan kelimenin çoğulu ”muteberan” şeklinde yazılır. Muteber Ne Demek?

Muteber mi Muhteber mi?

Osmanlıca’da yazılışı: mu’teber. Yürürlükte olan geçer. Hatırı sayılır, saygın.

Ilke ne demek 4 sınıf?

1. Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip: “İlkelerine sıkı sıkıya bağlı, bilinçli ve ödün vermez bir insandı.” -H.

Ilke niteliği ne demek?

Başka şeylerin kendisinden türediği ilk madde, öğe, unsur; temel bilgi, temel kural. 2. Bir kimsenin, grubun davranma biçimini belirleyen, titizlikle uyulanması gereken kurallar bütünü, prensip; her türlü tartışmanın dışında sayılan öncül, mebde, prensip.

Öncülük ne demek TDK?

Öncülük etmek ne demek? Bir işi başlatmak, bir işin başlamasına önayak olmak.

Öncül ne demek mantık?

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Öncül: Çıkarımda sonucun doğruluğunu ispatlamada kanıt işlevi gören önerme.

Önderliği ne demek?

Önderin, görevinin gerektirdiği yetenek ve becerileri kendinde bulundurma durumu. (Bunlar arasında girişkenlik, yön verme ve yönettiği birey ya da kümelerin davranış ve tutumlarını onları doyuracak biçimde denetlemek gibi nitelikler gösterilebilir.)

Ulus devlet ne anlama gelmektedir?

Ulusdevlet‘in bir bütün olarak kendisini meşrulaştırmada kullandığı kavram ulustur. Başka bir ifadeyle, ulusdevlet erkini ulus adına kullandığını iddia eden ve yarattığı zorlamayı –kuvvet kullanma yetkisi– bu gerekçeyle haklı gösteren bir iktidar türünün hem kavramsal, hem de aygıtsal görünümüdür.

Ulus ne demek örnek?

Ulus kelimesi Türkçe’de “kağan ailesinin her bir üyesine tahsis edilen ülke, devlet, pay” anlamına gelir. Moğolca ulus “kağan ailesinin her bir üyesine tahsis edilen ülke, devlet, pay” sözcüğünden alıntıdır. Moğolca sözcük Eski Türkçe aynı anlama gelen ülüş sözcüğü ile eş kökenlidir.