Djokovic neden sınırdışı edildi?

Novak Djokovic neden sınır dışı ediliyor?

Avustralya Açık’a katılmak üzere Avustralya’ya gelen ünlü tenisçi Novak Djokovic, Melbourne Havaalanı’nda ülkeye giriş şartlarını yerine getiremediği için vizesi iptal edildi.

Novak Djokovic neden Avustralya Açık?

Kariyerini “tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan erkek tenisçisi” olarak bitirmek isteyen Novak Djokovic, Covid-19 aşısı olmayı reddettiği için bu haftaki Avustralya Açık‘ta 21.

Djokovic neden vize iptal edildi?

Bakan Hawke “kamu yararı için” Novak Djokovic‘in vizesini iptal ettiğini söylemişti. Cumartesi günü yayımlanan mahkeme kayıtlarına göre, Bakan Hawke bu kararı, Covid-19 aşısına karşı muhalefet oluşmasını engellemek için aldı.

Djokovic neden Avusturya?

Avustralya mahkemesinden sürpriz Djokovic kararı Avustralya‘da mahkeme ülkeye girişte aşı belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle vizesi iptal edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic‘in vizesinin iadesine ve tenisçinin tutulduğu sığınmacı merkezinden salınmasına hükmetti.

Sırp tenisçi neden sınır dışı edildi?

Ünlü Sırp tenis oyuncusu Novak Djokovic, mahkemeye yaptığı son itirazın da reddedilmesinin ardından Avustralya’dan sınır dışı edildi. Yargıçlar Djokovic’in hükümetin kamu sağlığı gerekçesiyle Covid-19 aşısı olmayan sporcunun vizesini iptaline yaptığı itirazı reddetmişti.

Avustralya Açık kaç puan?

Avustralya Açık Tenis Turnuvası erkekler 5 set üzerinden oynanmaktadır. Maçın sonlanabilmesi için taraflarından herhangi birisinin 3 set kazanması gerekmektedir.

Novak Djokovic ne oldu?

Novak Djokovic‘in Avustralya macerası sona erdi. Göç Bakanlığı dünya bir numarasının vizesini iptal etti. Sırp tenisçi Novak Djokovic‘in Avustralya vizesi böylelikle ikinci kez iptal edilmiş oldu. Avustralya Göç Bakanlığı, Djokovic‘in aşısız olması sebebiyle toplum için risk taşıdığını belirtti.

Djokovic olayı nedir?

Djokovic, Çarşamba günü uçakla Dubai’den Melbourne’e gitti. Ancak yetkililer havaalanında, Djokovic‘in ülkeye giriş şartlarını yerine getirmediğini belirterek ünlü tenişsçinin vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu.

Djokovic ne oldu?

Üç yargıçtan oluşan bir heyetle yapılan duruşmada alınan kararın ardından Djokovic‘in, Avustralya’dan sınır dışı edilmesi kesinleşti. Avustralya yasalarına göre 3 yargıcın birlikte sonuçlandırdığı mahkeme kararları, “Tam Mahkeme” kabul ediliyor ve duruşmadan çıkan kararların temyiz yolu bulunmuyor.

Novak Djokovic e ne oldu?

Son dakika: Novak Djokovic mahkemeyi kaybetti! Avustralya’dan sınır dışı edilecek… Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Avustralya Hükümeti ile girdiği hukuki savaşı kaybetti. Federal mahkemede görülen davada Djokovic‘in iptal edilen vizesinin geri verilmeyeceği ve Sırp raketin sınır dışı edileceği kararı çıktı.

Djokovic e ne oldu?

Avustralya’da mahkeme, aşı karşıtı tenisçi Novak Djokovic‘in salıverilmesine karar verdi. Yargıç Anthony Kelly, sınır muhafaza memurlarının Djokovic‘in vizesini “mantıksız bir şekilde” iptal ettiğine hükmetti. Kararla birlikte Djokovic‘in vizesi tekrar geçerli sayıldı ve tenisçinin ülkeye girmesine izin verildi.

Djokovic ne yaptı?

Son dakika: Novak Djokovic mahkemeyi kaybetti! Avustralya’dan sınır dışı edilecek… Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Avustralya Hükümeti ile girdiği hukuki savaşı kaybetti. Federal mahkemede görülen davada Djokovic‘in iptal edilen vizesinin geri verilmeyeceği ve Sırp raketin sınır dışı edileceği kararı çıktı.

Avustralya acik kadinlar kac set?

Avustralya Açık Tenis Turnuvası erkekler 5 set üzerinden oynanmaktadır. Maçın sonlanabilmesi için taraflarından herhangi birisinin 3 set kazanması gerekmektedir. Kadınlarda ise durum biraz daha farklıdır. Kadınlar maçları 3 set üzerinden oynamaktadır.

Avustralya Açık finali saat kaçta?

Avustralya Açık tek erkekler finalinde oynanacak Rafael Nadal – Daniil Medvedev maçı 30 Ocak Pazar günü TSİ 11.30’da başlayacak ve Eurosport 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Djokovic davası nedir?

Melbourne’a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti. Avustralya Açık’ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.