Ücretli geçişler nasıl yapılır?

Otoyol geçiş ücreti Nakit ödenir mi?

2.OTOYOL ÜCRETİNİ KREDİ KARTI VEYA BANKA KARTI İLE ÖDEYEBİLİR MİYİM? Evet, NAKİT gişelerinde ya da etiket ile ödeme yapılmadığı durumlarda OGS/HGS gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Ücretli geçiş ne kadar?

2022 Yılı Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretleri Bu durumda gidiş geliş toplam ücreti otomobiller için 16,50 TL, hafif ticari araçlar için 21,50 TL, motosikletler için 6,50 TL olmuştur. 2022 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçiş ücreti her iki taraftan da alınmaktadır.

Geçiş ihlali nasıl ödenir?

Hgs cezanızı ilk olarak hgs bakiye yükleme noktalarından ödeyebilirsiniz. İkinci olarak ise PTT ödeme noktalarından gecikmiş hgs cezanızı kimliğiniz ve araç plakanızla birlikte yatırabilirsiniz. Hgs cezanızı anlaşmalı bankalardan online olarak da ödeyebilirsiniz.

Otoban geçişleri ne zamana kadar ücretsiz?

Başa dön. HGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS sonradan ödenir mi?

Herhangi bir nedenle geçiş anında provizyon alınamaması (yetersiz bakiye, haberleşmenin aksaması vb. nedenlerle) durumunda, geçiş ücreti ödemenizi Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak gişede ödeme yapabilirsiniz.

Otoyol geçiş ücretleri nasıl ödenir?

Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, OGS ve HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise OGS ve HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. OGS ve HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.

HGS geçiş ücreti ne kadar 2022?

HGS GEÇİŞ ÜCRETİ 2022 NE KADAR? PTT’nin internet sitesinde ise konuya ilişkin şu bilgi yer alıyor: PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 15 TL, kart tipi etiket bedeli ise 30 TL’dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

HGS ihlal nereden ödenir?

Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bankalar; Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halbank gibi bankalardan online olarak ödemenizi yapabilirsiniz.

HGS ne zamana kadar ücretsiz?

OGS‘lerin HGS‘ye dönüşmesi uygulaması 31 Mart itibariyle sona eriyor. OGS‘ler ücretsiz olarak HGS‘ye dönüştürülecek.

HGS geçişleri ücretsiz mi?

HGS‘yi isteyen PTT şubelerinden isteyen anlaşmalı bankalar ve petrol ofislerinden alabilirler. PTT’de HGS ilk alım ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

HGS 15 gün içinde ödenmezse ne olur 2021?

2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

HGS si olmayan araçlar ne yapacak?

Bu gibi sebeplerden dolayı; kaçak geçiş durumunda araç sahibine, 15 gün süre tanınır. 15 gün içerisinde araca ait bir hgs etiketi yok ise hgs etiketi alınmalıdır. Hgs etiketi var bakiye yok ise bakiye yüklemesi yapılmalıdır. Bu işlemlerin sonucunda hgs bakiyenizi kontrol etmelisiniz.

HGS ihlali cezası ödeme nereye ödenir?

Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bankalar; Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halbank gibi bankalardan online olarak ödemenizi yapabilirsiniz.

PTT HGS ödemesi nasıl yapılır?

PTT işyerlerinden alınan HGS ürünleri için Posta Çeki Hesabı veya Tüm Kredi Kartları aracılığıyla otomatik ödeme talimatı verilmektedir. PTT işyerlerinde kurulu bulunan PTTMatiklerden PTT işyerleri aracılığı ile alınan ürünler için HGS ürün numarası ile Nakit veya Hesaptan bakiye yüklemesi yapılmaktadır.

PTT HGS ne kadar 2022?

PTT HGS ücreti 2022 yılı için 15 TL ve 30 TL olarak belirlenmiştir.