Bulmacada San ne demek?

Malarya bulmacada ne demek?

İtalyanca kökenli olan malarya sözcüğü de sıtma ile eş anlamlıdır.

Bulmacada gürültü patırtı ne demek?

Arapçadan dilimize geçmiş olan arbede kelimesi hem gürültü hem de kavga anlamına gelir. Orijinal hali ”şema’ta” şeklinde yazılan bu sözcük de gürültü patırtı ikilemesiyle eş anlamlıdır.

Bulmacada kazara ne demek?

SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı “Kaza sonucu, yanlışlıkla, bilmeden, kazaen, ezkaza” olan kazara, “Rastgele, tesadüfen” anlamlarında da kullanılmaktadır.

Garp ne demek bulmaca?

Garp ; Batı demektir . … Şark ; Doğu demektir .

Bulmacada yarı ne demek?

Bu kelimeler farklı harflerde olması ile beraber bulmacalarda yarı sözcüğü için kullanılır. Birden fazla karşılığı ile beraber öne çıkan yer sözcüğü için 3 harfli olarak, ‘Nim’ kelimesi kullanılabilir. 4 harfli kelime ile karşı karşıya gelindiği vakit, ‘Nısf’ sözcüğünü değerlendirmek mümkün.

Bulmacada boyun eğen ne demek?

Radi kelimesi boyun eğen, kabul eden, razı gelen anlamına gelir. Bulmacalarda sıklıkla sorulan boyun eğen kelimesinin alternatif cevaplarından bir diğeri de İtaatkar sözcüğüdür.

Bulmacada mektup ne demek?

Mektup Kelimesinin 7 Harfli Yanıtları NÜVİŞTE: Dilimize Farsçadan geçmiş olan nüvişte sözcüğü yazılı belge ve mektup anlamına gelir.

Bulmacada zayıf çelimsiz ne demek?

Zayıf Çelimsiz Kelimesinin 5 Harfli Yanıtları 1- KADİD : Bu kelime genellikle bir deri bir kemik kalmak anlamına gelen ”kadidi çıkmak” şeklinde kullanılır. 2- SISKA: Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız sıska kelimesi zayıf anlamına gelir.

Anlak bulmacada ne demek?

Anlak bulmaca cevabı ise zeka demektir.

Bulmacada kural ne demek?

Kural sorusu da bulmacada sık sık karşılaşılan bir soru olmasından dolayı cevabı araştırılan bir sorudur. Kural bulmaca cevabı Yurdam, Kaide ya da Düstur yanıtıdır ve üç cevap da doğrudur.

Bulmacada hizip ne demek?

Hizip Bulmacada 4 Harfli Cevabı Hizip kelimesinin eş anlamı klik kelimesidir. Bu nedenle hizip bulmacada 4 harfli cevabı klik olmaktadır.

Bulmacada gece bekçisi ne demek?

Bulmacalarda Gece Bekçisi sorusuna yazılabilecek en kısa cevap 3 harften oluşan Ass kelimesidir. Fakat bulmacalarda istenen yanıt bu kelimenin çoğulu olan ASES’tir.

Ziyaretçi ne demek bulmaca?

Harf harf bulmacada ziyaretçi kelimesine cevap olarak züvvar veya görüşmeci yazılabilir.

Muhatara ne demek bulmaca?

Hatar kelimesiyle muhatara, aynı kökten türemiştir ve her iki sözcük de tehlike anlamına gelir. Hatar engiz hatar kelimesi ise tehlike içinde tehlike demektir. Bu kelime birçok açıdan kişinin can güvenliğini tehlikeye atan durumlarda kullanılır.

Bulmacada Öngün ne demek?

Ongun Kelimesinin 8 harfli yanıtları Bayındır, refaha ulaşmış ve gelişme sağlamış olan demektir.