Diyarbakır Kocaköy hangi ilçeye bağlı?

Kocaköy ilçesi nereye bağlı?

Kocaköy ilçesi Diyarbakır şehir merkezinin kuzey-doğusunda olup, Diyarbakır-Bingöl karayolunun 65. kilometresinde kurulmuş bir yerleşim merkezidir. İlçe merkezinin, Kaya, Yenişehir, Şeyh Şerafettin, Kokulupınar ve Şerifoulları isminde 5 mahallesi mevcuttur. 1977 yılında belediye teşkilatına kavuştu.

Kocaköy nüfusu kaç?

Kocaköy nüfusu 2021 yılına göre 15.750. Bu nüfus, 8.002 erkek ve 7.748 kadından oluşmaktadır.

Diyarbakır Kocaköy nereye yakin?

Kocaköy, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Diyarbakır ilinin yaklaşık 16.000 nüfuslu bir ilçesidir. Kocaköy ilçesi, Diyarbakır‘ın ilçelerinden kuzeyinde Hani ve Lice, doğusunda Hazro, güneyinde ve batısında da Sur ilçeleriyle komşudur. Kocaköy‘ün il merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 61 km’dir.

Diyarbakır Kocaköy Kürtçe ismi nedir?

Kocaköy (Kürtçe: Karaz) Diyarbakır ilinin bir ilçesidir.

Diyarbakır Hazro nüfusu ne kadar?

Hazro nüfusu 2021 yılına göre 16.541. Bu nüfus, 8.416 erkek ve 8.125 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,88 erkek, %49,12 kadındır.

Hazro nasıl bir yer?

Coğrafya. İlçenin güneyi ovalık kuzey kısmı ise çok dağlık bir yapıya sahiptir. Çevresine göre yüksekte bulunan ilçe merkezi daha fazla yağış alıp yazları daha serin ve kışları daha çok kar yağışlı görülür. Denizden yüksekliği 1030 m olan Hazro, Uzuncaeski dağı eteklerinde kurulmuştur.

Hazro kaç köyü var?

Toplam 22 köy bulunmaktadır.

Hazro nun kaç köyü var?

HAZRO: Diyarbakır’ın kuzey-doğusunda 72 kilometre uzaklıktadır. Toplan alanı 419 km2’dir. Bu alan içerisinde 24 köy ile 37 mezra bulunmaktadır.

Licenin kaç köyü var?

Toplam 40 köy bulunmaktadır. Lice Köyleri haritası için köy isimlerine tıklayınız.

Silvan kaç köy var?

Toplam 62 köy bulunmaktadır.

Lice Kürt mü Zaza mı?

Sünni Zazalar daha çok Bingöl, (Solhan, Bingöl Merkez, Genç), Elazığ (Arıcak, Sivrice, Maden, Alacakaya, Palu), Şanlıurfa (Siverek), Adıyaman (Gerger), Diyarbakır (Çermik, Çüngüş, Hani, Eğil, Lice, Kulp, Ergani, Dicle), Bitlis (Mutki), Malatya (Pütürge), Aksaray (yer yer) gibi il ve ilçelere yayılmış durumdadırlar.

Kulp kaç köyü var?

Volkanik ve birinci derecede deprem bölgesi olan sarp bir bölgede kurulan Kulp, eski bir yerleşim merkezidir. İdari yapı olarak merkez, bir belde (Ağaçlı), 3 bucak (Ağaçlı, Hamzalı, Aygün), 52 köy ve 120 mezradan oluşmaktadır.

Silvan Kürtçe ne demek?

Silvan adı eskiden Miyafarkin’de hüküm süren Süleymanî (Silivânî) Kürt beyleri sülalesinin adından gelir. Süleyman adının Kürtçe telaffuzundan ibarettir. Esasen kasabanın değil, merkezi burada olan beyliğin ve idari birimin adıdır.

Silvan Barajı ne durumda?

Şu anda barajın taş dolgususun bittiğini, ön yüzeyinin de betonlama çalışmasının devam ettiğini aktaran Karaloğlu, “İnşallah 2022 yılı içerisinde ön yüzeyin betonlama çalışmaları tamamlanacak ve 2022’nin sonunda hedefimiz, Silvan Barajı‘nda su tutmayı planlıyoruz.

Kakolar Kürt mü?

İlçe Merkezinde yerli nüfus olan Kakolar denilen Türkmenler yaşamaktaydı. Kako ismi Elazığlılara nasıl Gakko diyorlarsa Erganili Türklere de bu lakap takılmıştı.