Platin nasıl bir şey?

Platin nasil bir seydir?

Platin, özellikleri ve de yapısı itibariyle oldukça değerli bir metaldir. Maddenin sembolü, Pt olarak ifade edilir. Atom numarası ise, 78’dir. Doğada katı bir halde bulunmakla birlikte, görüntü olarak griye benzeyen beyaz bir renktedir.

Platin nedir ne ise yarar?

Platin, otomotiv, kimya sanayisi ve tıp gibi farklı alanlarda kullanılan, oldukça dayanıklı ve ağır bir metaldir. Nadir bulunan bir element olduğu için en değerli metaller arasında yer alır. En önemli özelliklerinden biri korozyona karşı dirençli olması ve uzun yıllar boyunca paslanmamasıdır.

Platin ömrü ne kadardır?

Bu protezler titanyum ve kobalt elementinden oluşarak insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımazlar. Bu çerçevede dize takılan platinin ömrü yaklaşık olarak 20 yıl olmaktadır.

Ayağa takılan platin nedir?

Eğer ameliyat gerektirecek boyutta bir kırık tespit edilirse ayak bileği cerrahi müdahale ile açılarak oradaki kırık kemiğe ulaşılır ve platinler yerleştirilir. Takılan bu platinler sayesinde bilek sabitlenmiş olur. Bu sabitleme işleminin ardında açılan bölge tekrar kapatılıp bacak alçıya alınır.

Bele platin takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Ağırlık kaldırılırken çömelerek ve olabildiğince bedene yakın olarak kaldırılmalıdır. Kilo almamaya dikkat edilmeli, fazla kilo sorunu varsa diyet yapılmalıdır. Ameliyat sonrası ilk 1 ay araba kullanılmamalıdır. Sonrasında şehir içi kısa mesafelerde kullanabilir.

Platin maden midir?

Gerçekten Çok Değerli ve Ender Rastlanan bir Maden; Platinum değerli metaller arasında doğada en zor bulunan metaller arasındadır. Dünya üzerindeki Platinum rezervlerinin büyük kısmı güney afrikada ve Rusya? da bulunmaktadır(%90).

Platin ne gibi durumlarda takılır?

Omurga kırıklarının yaşandığı durumlar, omurgalar arasında meydana gelen kaymalar, 3 seviye ve üzerinde yapılan omurga kanal varlığı operasyonları, 3 seviye ve üzerinde yapılan bel fıtığı operasyonları, 3 ya da daha çok tekrarlayan bel fıtığı operasyonlarında bel platini takılır.

Platin kullanim alanlari nelerdir?

Kullanım Alanları

  • Otomobil egzoz ve kontrol cihazlarında.
  • Diş hekimliğinde.
  • Kuyumculukta.
  • Laboratuvar aletlerinde ve cihazlarında.
  • Elektrik kontaklarında.
  • Yüksek ısıya dayanıklılığından dolayı elektrik fırınların yapımında.
  • Jet ve füze motorlarının ağız kaplamalarında.
  • Katalizör olarak petrol ürünlerinin işlenmesinde.

Ayağa takılan platinin ömrü ne kadardır?

Aşınmanın azlığı; kullanılan protezin ömrünü 25 yıla çıkarabilmektedir.

Kalça platin ömrü ne kadardır?

Uygun cerrahi teknik ve modern protez tasarımları kullanılarak yapılan kalça protezlerinin ömrü günümüzde 20-25 yıla kadar uzamıştır. Gevşeyen protezler, çoğu hastada ikinci bir ameliyat ile çıkartılıp yeniden protez yerleştirilebilir, ancak ikinci protezin ömrü, ilki kadar uzun değildir.

Platin takılması kaç günde iyileşir?

Platin takılan kalça kaç günde iyileşir? Operasyondan genellikle 6 hafta sonra kalça aktivitesi eski haline gelmektedir. Bununla birlikte protezin sert yapısı 3-6 ay kadar hissedilir. Ancak hastalar bu süreçte yürürken ağrı duymamaktadır.

Platin ameliyatı kaç günde iyileşir?

Diz protezi ameliyatı sonrası hastalar maksimum 6 hafta içinde iyileşme sürecini tamamlamaktadır.

Platin hangi maddeden yapılır?

Halk arasında genellikle “platin” olarak anılan, kemik ve iskelet sistemini desteklemek için kullanılan mekanik malzemeler daha çok 316L çelik, titanyum, vitalyum veya krom kobaltlı bileşiklerden oluşuyor.

Platin ne zaman yükselir?

Platin, 2022’de üretim fazlalığı yaşayacak Dünya Platin Yatırım Konseyi (WPIC), 2022 yılında platin piyasasında büyük üretim fazlalığı yaşanacağını ifade etti. WPIC, 637.000 ons fazlalığın olmasını bekliyor.

Ameliyatlarda kullanılan platin nedir?

Halk arasında genellikle “platin” olarak anılan, kemik ve iskelet sistemini desteklemek için kullanılan mekanik malzemeler daha çok 316L çelik, titanyum, vitalyum veya krom kobaltlı bileşiklerden oluşuyor.