Ne menem ne demek TDK?

Ne menem bir şeydir?

tuhaf, anlaşılmaz. hayret ifade eder. ne biçin,ne çeşit, nasıl bir şey; örnek: Değerlerimizin ne menem bir şey olduğunu çözmek yaşantımızı yönlendirmemizi sağlar.

Menen anlamı ne demek?

Biz Menen – Bizimle, Bizimle birlikte, Bizim yanımızda. Günümüzde bu deyimin yerini tutan birçok söz kullanılmaktadır.

Mereti ne demektir?

Meret kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden genel olarak sıkıntı veren ya da hoşlanılmayan, rahatsızlık hissi uyandıran kişiler ya da şeyler adına bir sövgü sözüdür.

Elzem olan ne demek?

Geçmişte daha çok kullanılan bu kelimenin anlamı daha lazım, en lazım veya çok gereklilik anlamlarına gelmektedir. Çok gerekli ve yapılması çok önemli bir konu karşısında elzem kelimesi kullanılabilir.

Azerice menem ne demek?

Ne menem kelimesinin sözlük anlamı ise ne çeşit ve ne türlü olarak ifade edilmektedir. Hem Azeriler tarafından hem de Türkler tarafından çok fazla olarak kullanılan bir kelime olarak bilinir.

Ne menem deyiminin anlamı?

Ne menem kelimesi ne çeşit ve ne türlü manasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda menem kelimesi yerel Türkçe de bilmem anlamında kullanılmakta olan bir kelimedir.

Seni gidi köftehor ne demek?

Conversation. “Köftehor” TDK sözlüğüne göre sevgiyle karışık bir azarlama sözüdür. “Seni köftehor seni” ya da “seni gidi köftehor” gibi kullanımları vardır.

Merset ne demek?

kerim, cömert anlamında bir erkek ismi.

Elzem durum ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde bu kelimeyle ilgili maddede yer alan bilgilere göre elzem sözcüğü lazım kelimesinin çoğuludur. Çok gerekli, olmazsa olmaz, vazgeçilmez manasında kullanılır.

Elzem ne demek Beslenme?

İnsan vücudunun kendisinin üretemeyip, dışarıdan, beslenme yolu ile hazır alması gereken biyolojik maddelere ‘Elzem Besin Öğeleri’ denir. Bu maddelerin her insanın metabolizması için yeterli miktarda ve uygun kalitede alınması gerekir.

Gül balam ne demek?

Azerice kelimeleri arasında bazı kelimeler Türkçe diline çok benziyor. Fakat Azerice olan gül balam kelimeleri herkes tarafından anlaşılmıyor. Bu kelimelerin Türkçe karşılığı gül bebeğim veya gül yavrum olarak belirlenmiştir.

Ay Balam gül balam ne demek?

Balam kelimesi ise, ‘Yavru, bebek ya da güzel’ anlamları üzerinden değerlendirilir. Bu doğrultuda yavrum, bebeğim ya da güzelim şeklinde anlatılır. Ay Balam Kelimesinin Anlamı Nedir? Ay Balam kelimesinin Türkçe karşılığı ‘güzelim, bebeğim ya da yavrum’ olarak öne çıkıyor.

Köftehor kimlere denir?

türkçe’de karşılığı “dayak yiyen” olan farsça bir tabirdir. köfte farsça dövmek anlamına gelen kubiden fiilinden, hor da yemek anlamına gelen khordan fiilinden araklanmıştır. ortaya köfte+hor=dayak yiyen çıkmıştır.

Seni gidi seni ne demek?

Halk arasında yaygın olarak kullanılan ”seni gidi seni” sözü, yaramaz, afacan, hınzır ve güvenilmez manasına gelir.

Mersed isminin anlamı nedir?

Ashab-ı Kiramın meşhurlarından birinin adıdır. Kerim, cömert. Arslan, esed.