Mavi plakalı araç nasıl alınır?

Mavi plakalı aracı kimler kullanabilir?

Mavi Plaka Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor.

Yabancı plakalı aracı kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Misafir Plaka kimler kullanabilir?

MİSAFİR ARAÇLARDAN KİMLER YARARLANABİLİR? Yukarıda belirttiğimiz özelliklerdeki kişiler, Türkiye’de oldukları süre içinde ve şartlarında değişme olmamak kaydıyla MA MZ plakası olan taşıtları sadece aileleri ve kendileri kullanabilir. Araçların farklı bir kişi tarafından kullanılması yasaktır.

Turing ücreti ne kadar?

Turing teminat bedeli (H) : 87.504 Tl. Aracın size maliyeti (Plaka sigorta vs hariç, teminat dahil): 168,002 Tl. Turing teminatını karşılayabileceğiniz bir ipotek teminatınız varsa, cebinizden nakit olarak teminat çıkmaz.

S plaka nedir ne işe yarar?

S plaka‘da bir plaka türüdür. S plaka; İller içerisinde servis işletmeciliği yapmak isteyen araçları ayıran plaka koduna verilen isimdir.

Eşim yabancı uyruklu araba alabilir mi?

Cevap: Yabancı olan eşin yurtdışından taşıt getirebilmesi için yurtdışında 185 gün bulunması gerekmektedir. Ayrıca turistik kolaylıklar kapsamında yapılan işlemlerde kişinin uyruğunun bir önemi bulunmamaktadır. Kişinin yurtdışında yerleşik olup olmadığı göz önünde bulundurulur.

Yurtdışından gelen arabayı başkası kullanabilir mi?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Türk vatandaşı yabancı plaka aracı kullanabilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye‘ye getirebilir.

MA plakayı kimler alabilir?

KİMLER MİSAFİR ARAÇLARDAN YARARLANABİLİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni olan yabancılar.
  • Yurtdışında yerleşik olan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye’de bulunan çalışanları
  • Federasyonlara bağlı yabancı sporcular.
  • Yurtdışında emekli olup Türkiye’de yerleşik yabancı kişiler.

Misafir araç ne kadar kalabilir?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.

1 yıllık yeşil sigorta ne kadar?

Bir ülkenin uluslararası kısaltmasının yazılı olduğu kutunun üzeri çizili ise Yeşil Kart o ülkede geçerli değildir….Uluslararası Sigorta (Yeşilkart)

GEÇERLİLİK SÜRESİ OTOMOBİL MOTOSİKLET
4 Ay 129,94 € 103,95 €
5 Ay 153,56 € 122,85 €
6 Ay 177,19 € 141,75 €
1 Yıl 236,25 € 189,00 €

Turing teminat ne demek?

çalışma, öğrenim ve emeklilik maksatlı olarak ülkemizde ikamet eden yabancıların, yurtdışında kendi adlarına tescilli taşıtlarını, Gümrük Vergisi, KDV ve Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak Türkiye’de bulundurmalarını sağlayan bir kefalet belgesidir.

S plaka kimler alabilir?

S plaka araçları kimler denetler? S plaka servis araçları ile ilgili iş, işlemleri yürütmeye ve denetlemeye Belediye Trafik Zabıta Şefliği yetkilidir.

S plaka para kazandırır mı?

Sabit kira getirisi olması nedeniyle yatırımcılar açısından hem güvenli hem de değer kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih edilen S plaka, son bir yılda da yatırımcısına, altın ve dövizden bile çok kazandırdı.

Yabancılar ÖTV’siz araç alabilir mi?

Türkiye’de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ). Sadece diplomatlar Herhangi bir ‘0’ km aracı Yetkili bayiden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden 1. el bir araba satın alabilir.