Mülkiye Müfettişi nelere bakar?
Mülkiye Müfettişi Neyi denetler?
a) Kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek. b) Kurum ve kuruluşların personeli ile mahalli idarelerin organları ve diğer kamu görevlileri hakkında işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili olarak araştırma, ön inceleme, soruşturma ve/veya disiplin soruşturması yapmak.
Mülkiye Müfettişi Nasıl Olunur?
Müfettişlik sınavını kazanmış olan kişiler arasından atanan bir başkan ile derece ve unvanı bağlı olarak kadro üzerinden mülkiye başmüfettişi atanmaktadır. Özellikle bakanlık adına denetleme, araştırma ya da soruşturma gerçekleştiren memur düzeyindeki kişiler Mülkiye başmüfettişi olarak ifade edilir.
Müfettişlerin görevleri nelerdir?
Görev yaptığı kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili olarak ifade edilebilirler. Müfettişin, personel üzerindeki denetim yetkisini kanun ve usule uygun bir biçimde kullanıp kullanmadığını takip eder.
Kaç tane müfettiş var?
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün resmi verilerine göre; 15 icracı bakanlığın (Milli Savunma hariç) müfettiş sayısı, tabloda belirtildiği gibi, yalnızca 1070’dir.
Mülkiye Müfettişi nerede görev yapar?
Görev ve yetkiler Madde 18 – Müfettişlerin görev ve yetkileri şunlardır: A – Bakanlık merkez birimlerinin, bağlı kuruluşlarının, Bakanlığın denetim ve gözetimi altında bulunan kuruluşların, il ve ilçe kuruluşlarının, il özel idareleri, belediyeler ve köylerle bunlara bağlı ve bunların kurdukları veya özel kanunlarla …
Bakanlık müfettişi nelere bakar?
devletin tüm kurumlarını bakan adına teftiş eden kişi. burada dikkat edilmesi gereken husus bakan adına çalışmalarıdır. görev yerleri ankara’dır. oradan soruşturma, rutin kontroller için göreve çıkarlar.
Bakanlık Müfettişi Nasıl Olunur?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.
Hangi alanlarda müfettiş Olunur?
Bu mesleği yapabilmek için üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden mezun olunması istenir.
- Hukuk.
- Ekonomi.
- İşletme.
- Maliye.
- Kamu Yönetimi.
- Uluslararası İlişkiler.
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- Ekonometri.
Bir müfettiş ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Kıdemli Müfettiş | 13.430 | 18.720 |
Müfettiş | 8.550 | 15.270 |
Müfettiş Yardımcısı | 6.870 | 10.500 |
Meb’de kaç müfettiş var?
MEB‘in müfettiş sayısı 750’ye çıktı
Türkiyede kaç tane vergi müfettişi var?
VDK’nın internet sitesinde 8 Eylül 2020 itibariyle yer alan verilere göre toplam 8 bin 252 vergi müfettişi aktif görevde olup; bunun 218’i Vergi Başmüfettişi, 2.810’u vergi müfettişi ve 5.224’ü vergi müfettiş yardımcısından oluşmaktadır.
Mülkiye Başmüfettişleri ne iş yapar?
Müfettişler, teftiş, denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar. Müfettişlere, Bakanla Teftiş Kurulu Başkanı dışında, hiç bir yerden, emir verilemez.
Müfettişleri kim denetler?
MADDE 42 – (1) Müfettiş ve müfettiş yardımcılarına denetim, rehberlik, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarına ilişkin görevlendirme emirleri Başkan tarafından verilir.
Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?
Bu mesleği yapabilmek için üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden mezun olunması istenir. Bazı kurumlar tarafından Tıp – Eczacılık – Mühendislik – Diş hekimliği fakültelerinden mezuniyet de istenmektedir.
Öğretmenler müfettiş olabilir mi?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.