Mesafe eş anlamlı mı?

Mesafeler sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Mesafe kelimesinin eş anlamı olan kelimeler ara, resmiyet, uzaklık ve boşluk kelimeleridir.

Şakanın eş anlamlısı nedir?

Birisini güldürmek ve eğlendirmek maksadıyla sarf edilen sözlere şaka denir. Sulu şaka, el şakası gibi birçok türü bulunan şaka, cümle içerisinde latifenin yerine kullanılabilir.

Müsaadenin eş anlamlısı ne?

Müsaade kelimesi, destur ve izin sözcükleriyle aynı anlama sahiptir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Mahcup eş anlamı nedir?

Utanmak fiilinden türetilen utangaç sözcüğü, mahcup kelimesiyle anlamlıdır.

Buluşun eş eş anlamlısı nedir?

Buluş kelimesinin bir adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Buluş kelimesinin eş anlamlı kelimesi icat kelimesidir.

Değerlinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler birbirleriyle aynı anlama sahip olan kelimeler olarak bilinmektedir. Değerli kelimesinin eş anlamlısı güvenilir, kıymetli ve muteber olarak bilinmektedir.

Mesafe ara eş mi zıt mı?

Mesafe ve ara sözcükleri aynı anlamda olmalarıyla bilinen kelimelerdir. Aynı anlamda olan mesafe ve ara sözcükleri birbirlerinin anlamıdır.

Yolculuk kelimesinin eş anlamı nedir?

Yolculuk kelimesi yerine gezi, sefer ve seyahat kelimeleri eş anlamlı olarak kullanılabilmektedir.

Niçin eş anlamı nedir?

Neden kelimesi ise Türkçe bir kelimedir. Aynı zamanda illet, münasebet, ne, ne için, niçin, niye kelimeleri de neden kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.

Ayrımcılık eş anlamlısı nedir?

Sözlükteki ilk anlamı olan ayırma işi için ayrım eş anlamlısı tefriktir. Tefrik kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olup “frk” kökünden türeyen ve ayırma, bölüm, ayrıştırma, bölüm yapma anlamına gelen tafrik sözcüğünden alıntıdır.

Harp eş anlamlı ne demek?

Askeri bir kelime olan harp kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Türk Dil Kurumu sözlüklerine bakıldığında harp kelimesinin eş anlamlısı savaş olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihler boyunca özellikle devletlerin birbirleri ile yaptıkları mücadele harp olarak bilinmektedir.

Müsaade etmek izin vermek eş anlamlı mıdır?

MÜSAADE EŞ ANLAMLISI Türk Dil Kurumu’na göre müsaadenin eş anlamlısı izin kelimesidir. İzine ek olarak müsaade eş anlamlısı olarak icazet, ruhsat ve hatta destur kelimeleri de kullanılabilmektedir.

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Kimse eş anlamlısı nedir?

Kimse kelimesinin eş anlamlıları, şahıs, kişi, insan, nefer kelimeleridir. Kimse Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kimse kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimeler, şahıs, kişi, nefer ve insan kelimeleridir.