Mesafe ne demek TDK?

Mesafe sözlük anlamı ne demek?

a. (mesa:fe) 1. Ara, aralık, uzaklık: “Etrafı görememek, belki gözleri oyalayacak şeyleri bulamamak bu mesafeye sabır tüketen bir uzayış verdi.” -H. S.

Ateşin sözlük anlamı nedir?

Yanıcı maddelerin yanması ile beraber ısının ve ışığın ortaya çıktığı maddeye ateş denir.

Bundan itibaren ne demek?

“pazartesi gününden itibaren” ifadesinde yer alan “den itibaren” sebep sonuç anlamı içerir. Yani yapılacak olan şeyin pazartesi dahil başladığı anlamı vardır.

Asfalt nedir kısaca anlamı?

TDK’nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de ‘asfalt‘dır. ASFALT NE DEMEK: 1- Siyah renkte şekilsiz bir cins bitüm. 2- Ana maddesi katran olan ve yolların kaplanmasında kullanılan karışım.

Mesafe koymak anlamı nedir?

mesafeli davranmak ya da mesafeli yaklaşmak. kesintisiz devam etmenin( a kişisi ve b kişisi birer noktaysa ikisine de kesintisiz bir doğru iken) zararının görüldüğü yerde, devam eden hatta/çizgide bir miktar aralık bırakmak ,kendine ve ona kolay ulaştırmamaya çalışma işi.

Mesafe kelimesinin eş anlamı nedir?

Mesafenin Eş Anlamı İle Örnek Cümle (TDK) Mesafe kelimesinin eş anlamı olan kelimeler ara, resmiyet, uzaklık ve boşluk kelimeleridir. Bu kelimeler de mesafe kelimesinin yerine cümle içerisinde kullanılabilir.

Eski Türkçe ateş ne demek?

Od, Eski Türkçede ateş anlamına gelen sözcüktür.

Ateş kelimesi ne çağrıştırıyor?

ateş sizce ne demek, ateş size neyi çağrıştırıyor? Kimyasal bir tepkime sonucunda ortaya çıkan ışık ve ısıdır. bir malzemenin yanma sıcaklığına gelmesiyle birlikte ortaya çıkan ısı ve ışıktır.

Şu andan itibaren ne demek?

Biraz uzakta olan bir varlığı veya biraz önce anılan bir şeyi işaret yolu ile belirtmek için kullanılan söz.

Tarihi izleyen günden itibaren ne demek?

Tebliğ tarihinden sonraki gün 1. gün olarak hesaplanacaktır. “Tebliğ tarihinden itibaren …. günlük süre” şeklindeki ifadenin anlamı budur. Eğer bir yayın ya da ilan dikkate alınacak ise bu durumda da yayın veya ilan tarihini izleyen günden itibaren süreler işlemeye başlar.

1 km asfalt kaç para?

1 KİLOMETRE ASFALTIN MALİYETİ NE KADAR? Yollara dökülen asfalt ve astar gibi malzemelerin pahalı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “1 kilometre asfaltın maliyeti 250 bin lira.

Asfalt nedir ve asfalt çeşitleri?

Asfaltlar, elde edilme usüllerine göre doğal ve yapay olarak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Doğal asfaltlar; tabiatta genel olarak mineral maddeler ile karışmış halde bulunmaktadırlar. Yapay asfaltlar, ham petrolün damıtılması sonucu elde edilirler.

Tavır takınmak ne demektir?

Tavır almak (takınmak) deyiminin anlamı:Belli bir durum ve davranış almak.

Gönül koymak deyim mi atasözü mü?

Üçüncü Anlamı: (Halk ağzında) Birisine aşık olmak, (gönül vermek deyiminin yerine kullanılır.) 1- ”Kendisinden defalarca özür dilememe rağmen bana hala gönül koyuyor.” 2- Üç günlük dünyada kimse eski dostlarına gönül koymamalı.”

Şakanın eş anlamlısı nedir?

Birisini güldürmek ve eğlendirmek maksadıyla sarf edilen sözlere şaka denir. Sulu şaka, el şakası gibi birçok türü bulunan şaka, cümle içerisinde latifenin yerine kullanılabilir.