Kaynak nerede gösterilmez?

Kaynak nerede gösterilir?

Kaynağın referans olarak kullanıldığı cümlenin ya da paragrafın sonunda parantez içerisinde; yazarın ya da yazarların soyadı, (,)’den sonra yayın tarihi ve (:) sonra referans alınan sayfa(ların) numarası belirtilmelidir.

Vikipedi kaynak olarak nasıl gösterilir?

APA tarzı

  1. Ansiklopediler, sözlükler ve ek sözlükler de dahil, alıntı yapılmış kitaplar için, kitap ismi önüne In sözcüğü konulur. …
  2. Kitap ismi cümle gibi yazılır. …
  3. URL tam olarak kaynak gösterdiğiniz adrese gitmeli.
  4. URL’den sonra herhangi bir noktalama işareti gelmez.

Kaynak nasıl gösterilir?

Metin içinde kaynak gösterme: ”alıntılanan ifade” (Yazar Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ”alıntılanan ifade” (Pamuk 135) Kaynakçada: Yazarın Soyadı, Adı. Kitap Adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Pamuk, Orhan. Beyaz Kale.

Kitap kaynak olarak nasıl gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Baskı Sayısı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Kitap Adı, Sayfa Numarası.

PDF kaynakçada nasıl gösterilir?

APA’da PDF Makalesine Atıf Temel Format: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yayın yılı). Makalenin başlığı [PDF dosyası]. Dergi başlığı, cilt numarası (sayı numarası) , sayfa numaraları.

Kaynakça hangi yazı tipi ile yazılır?

8. KAYNAKÇA YAZIMI: KAYNAKÇA başlığı 12 punto, kalın, sola dayalı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Kaynakça metni ise alfabetik olarak, 9 punto, önce sonra 6nk ve tek satır aralığı ile ve ikinci satır asılı 1cm olarak yazılmalıdır.

Kaynak Nasıl Yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.

Kaynak gösterimi nedir?

Metin içi kaynak gösterme (parantez içinde alıntı), okuyuculara orijinal fikrin nereden geldiğini göstermenin ve orijinal yazara atıf yapmanın tam bir yoludur. … Bir kaynaktan doğrudan alıntı yaptığınızda, aynı zamanda sayfa numaralarını da önüne “p.” eklemek suretiyle gösterilmesi gerekmektedir.

Internet kaynakları kaynakçada nasıl gösterilir?

Burada ise önce makale yazarının soyadı sonra bir virgülle ayrılarak ismi yazılır. Daha sonra sırayla tırnak içinde makalenin ismi, makalenin yayınlandığı veya gözden geçirildiği son tarih ve klasik kitap veya makale kaynakçasında yer alan yayınevi yerine, İnternetteki sitenin adresi gösterilir.

Çok yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Internet sitesi kaynakçada nasıl gösterilir?

Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi.

APA 7 Kaynakça kaç punto?

APA stilinde bilimsel bir eser yazılırken genellikle Times New Roman’ın 12 punto kullanımı tavsiye edilse de APA 7. sürüm Calibri 11, Arial 11, Lucida Sans Unicode 10, ve Georgia 11 gibi font seçeneklerinin de kullanılabileceğini ifade etmektedir.

Kaynakça kaç punto ile yazılır APA?

Kaynakça metni 11 punto ve tek satır aralığı kullanılarak, yazılmalıdır.

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.