Likya Yolu ücretli mi?

Likya Yolu tek başına yürünür mü?

Uzun lafın kısası, Likya yolu tek başına, rehber olmadan cayır cayır yürünür.

Likya Yoluna nereden başlamalı?

Likya Yolu, Ölüdeniz Ovacık’tan başlayıp Antalya Hisarçandır’a kadar uzanan toplam 535 km’lik bir parkur.

Likya Yolu kaç günde?

540 kilometrelik tüm yolu yürümek yaklaşık 40-45 gün sürer. Ancak pek çok yürüyüşçünün yaptığı gibi parkurun belirli bir bölümünü, veya her yıl bir kısmını yürüyebilirsiniz.

Likya Yolu tehlikeli mi?

Günde 10 saat ortalamayla yaklaşık 30 kilometre yürümek, sırtınızdaki ağırlığı hesaba katınca oldukça zorlu bir hal alabiliyor. O nedenle yanınıza alacağınız eşyaları minimumda tutmakta fayda var.

Likya Yolu’nda ne giyilir?

Çifter çifter iç çamaşırı, çorap, tişört, geceleri yürüyüş yapmayacaksanız ceket, mevsim itibarıyla gerek yoksa polar gibi malzemeleri lütfen evinizde bırakın. Birkaç gün kokmanın, üzerinizde kirli giysilerle dolaşmanın hiçbir zararı yok.

Likya Yolu etapları kaç km?

Likya Yolu etapları 555 kilometrelik uzunluğundaki Likya Yolu‘nu yürümek isteyenler güzergahı farklı etaplara bölerek 3-5-7-10 ar günlük etkinliklerle kotarabilirler. Tamamını bir seferde yürümek için performansa ve kondisyona göre 25-40 gün arası gibi bir zaman dilimini ayırmak gerekir.

Likya Yolu başlangıcına nasıl gidilir?

Likya Yolu‘nun başlangıç noktası, ülkemizin sevilen turistik beldelerinden biri olan Fethiye’de bulunuyor. Fethiye’ye en yakın havaalanı olan ve yaklaşık 2 saat uzaklığında bulunan Dalaman Havaaalanı’nı tercih edebilirsin. Rotayı tersinden takip etmek istersen de Antalya’ya uçak biletleri için bakabilirsin.

Likya Yolu nereden geçer?

Fethiye’den başlayıp, Antalya’da son bulan 539 km.lik bir parkurdur. En önemli kentleri; başta Patara (başkent), Xanthos (santos), Pinara, Olympos (olimpos), Myra (mira) ve Tlos (talos)’tur. Bu önemli kentlere daha sonra Phaselis (faselis)’te eklenmiştir.

Likya Yolu’nda telefon çeker mi?

Likya yoluna Patagonya gibi hazırlanmak Likya yolunu genel olarak düşündüğümüzde, yolun %70’inde sağlıklı telefon iletişimi kurulabilmektedir.

Likya yolunda ne yapılır?

Kabak Koyu, Patara Kumsalı, Sıcak Yarımadası, Kekova, Adrasan, Korsan Koyu, Çıralı Kumsalı ve Phaselis gibi doğal plajlarda Akdeniz’in mavi sularında yüzmek. Kaş, Kalkan, Patara, Tekirova, Çamyuva ve Göynük tatil beldelerini ziyaret etmek. Dünyanın en güzel doğal plajlarından biri olan Çıralı sahilinde kamp yapmak.

Likya Yolu zor mu?

Toplamda 47 km süren yolu, tek günde yürümek zor olacağı için Adrasan otellerinde konaklayabilir veya uygun gördüğün ilk yerde kamp kurabilirsin. Göynük Yayla – Çitdibi ise en zorlu parkurlardan biri olarak görülür. Yaklaşık 45 km süren bu rotanın zorlu yanı, çok dik tırmanışlar içermesi.

Karia Yolu Nereden nereye?

Karia Yolu, Muğla ve Aydın il sınırları içini de kapsayan Türkiye’nin en uzun mesafeli trekking yolu. Yarımada’da onlarca rotadan oluşuyor. Toplamda 820 km. uzunluğunda.

Likya Yolu tamamı kaç km?

Öncelikle bilmeyenler için Likya Yolu, ülkemizin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu. 2015 yılına kadar uzunluğu 509 km idi. O zamanlar Hisarçandır Köyü’nde bitiyordu, ancak yeni eklenen rotalarla birlikte uzunluğu 535 km‘ye ulaştı ve Geyikbayırı mevkiinde sona eriyor.

Likya Yolu nerede başlar nerede biter?

Öncelikle bilmeyenler için Likya Yolu, ülkemizin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu. 2015 yılına kadar uzunluğu 509 km idi. O zamanlar Hisarçandır Köyü’nde bitiyordu, ancak yeni eklenen rotalarla birlikte uzunluğu 535 km’ye ulaştı ve Geyikbayırı mevkiinde sona eriyor.

Likya Yolu hangi şehirlerden geçer?

Likya Yolu, Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotasıdır. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmıştır.