Likya Yoluna nereden başlamalı?

Likya Yolu nereden başlar?

Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından bir tanesidir. Likya yolu harita, Fethiye Ovacık – Uzunyurt köyünde başlayarak Antalya’ ya 20 km mesafede bulunan Geyikbayırı beldesinde son bulmaktadır. Likya yolu haritası ayrıntılı olarak resimde gösterilmiştir.

Likya Yolu kac gün surer?

2 – Likya Yolu Yürüyüşü Kaç Gün Sürer? Buna cevap vermek oldukça güç, zira bu tamamen size bağlı. Ancak son hali ile ortalama 21 günde tamamlandığını söyleyebiliriz. Günlük ortalama 25 km’yi baz alabilirsiniz.

Likya Yolu tek başına yürünür mü?

Uzun lafın kısası, Likya yolu tek başına, rehber olmadan cayır cayır yürünür.

Likya Yolu nereden geçer?

Fethiye’den başlayıp, Antalya’da son bulan 539 km.lik bir parkurdur. En önemli kentleri; başta Patara (başkent), Xanthos (santos), Pinara, Olympos (olimpos), Myra (mira) ve Tlos (talos)’tur. Bu önemli kentlere daha sonra Phaselis (faselis)’te eklenmiştir.

Likya Yolu hangi şehir?

Muğla’nın Fethiye ilçesinden Antalya’ya uzanan 540 kilometrelik “dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri” kabul edilen Likya Yolu, misafirlerine eşsiz manzaralarıyla tarihi derinlik sunuyor.

Likya bölgesi neresidir?

Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi‘nde Teke Yarımadası’nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur.

Likya Yolu hangi ayda yürünür?

Likya Yolu‘nun tamamını yürümek 1 ay kadar sürüyor ancak o kadar zamanınız yoksa, parkurları bölerek yürümek de mümkün. Yürüyüş için en uygun zaman Nisan – Eylül ayları arasında olsa da, zorluk derecesi düşünüldüğünde çok sıcak yaz aylarına kalmamak yerinde bir karar olur.

Likya Yolu’nda telefon çeker mi?

Likya yoluna Patagonya gibi hazırlanmak Likya yolunu genel olarak düşündüğümüzde, yolun %70’inde sağlıklı telefon iletişimi kurulabilmektedir.

Likya Yolu yazın yürünür mü?

Likya Yolu‘nun tamamını yürümek 1 ay kadar sürüyor ancak o kadar zamanınız yoksa, parkurları bölerek yürümek de mümkün. Yürüyüş için en uygun zaman Nisan – Eylül ayları arasında olsa da, zorluk derecesi düşünüldüğünde çok sıcak yaz aylarına kalmamak yerinde bir karar olur.

Likya Yolu’nda ne giyilir?

Çifter çifter iç çamaşırı, çorap, tişört, geceleri yürüyüş yapmayacaksanız ceket, mevsim itibarıyla gerek yoksa polar gibi malzemeleri lütfen evinizde bırakın. Birkaç gün kokmanın, üzerinizde kirli giysilerle dolaşmanın hiçbir zararı yok.

Likya Yolu hangi şehirlerden geçer?

Likya Yolu, Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotasıdır. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmıştır.

Likya Yolu nerede başlıyor nerede bitiyor?

Fethiye’den başlayıp Antalya’nın Beldibi beldesine kadar uzanan bu yol, antik zamanda bölgede yaşamış Likya Uygarlığı sebebiyle bu ismi almış.

Likya Yolu hangi ilçede?

Likya Yolu, Teke Yarımadası üzerinde batıda Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, kuzeyde Burdur’un Gölhisar ilçesi ve doğuda Antalya arasında kalan bölgede bulunuyor.

Likya Turu nereleri kapsıyor?

Xantos, Tlos, Olimpos, Patara, Simena ve Myra kentlerine uzanan Likya turu, misafirlerini önce Göcek ve Dalyan arasında bir tekne turuna davet ediyor. Sazlıklar arasından panoramik manzaraların izlendiği, Caretta-Caretta kaplumbağaları eşliğinde yüzme molalarının verildiği turda sizi eşsiz bir doğa yürüyüşü bekliyor.

Likya nın başkenti neresidir?

Likyanın başkenti olan Arnna’da (Likçe: “Arnna”; Yunanca: “Ksantos”) bulunan ve Atinalılara karşı kazanılan zaferi betimleyen Likçe yazıt, Likya dilinin en önemlili kaynaklarındandır.