Kadir Şeker hapiste mi?

Kadir Şeker son durumu ne oldu?

İlişkili Haberler Çıkan arbedede Kadir Şeker, Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeker, ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı.

Kadir Şeker hapse ne zaman girdi?

Olayın faili Kadir Şeker (d. 17 Şubat 2000), parkta Duran’ın şiddet uyguladığı sevgilisi Ayşe Dırla’yı kurtarmak için aralarına girdiğini ve bu nedenden ötürü bıçaklanmanın yaşandığını öne sürdü. Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kadir Şeker bırakıldı mı?

Suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle ceza; önce 15 yıla, Kadir Şeker‘in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi. Konya Bölge Adliye Mahkemesi, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozdu.

Kadir Şeker kaç yıldır içeride?

Kadir Şeker, 14 Ekim’de görülen duruşmada “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası 15 yıl hapse çevrilmiş, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Kadir Şeker neden hapiste?

Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Şeker hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Mahkeme, sanık Şeker‘e “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası vermişti.

Kadir Şeker olayı nerede?

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR? Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda yaşandı. Antalya’dan Konya’ya gelip yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı.

Tahrik ile adam öldürmenin cezası kaç yıl?

TCK md. 29, haksız tahrik altında adam öldürme suçu işleyen kişinin 12 yıl ile 18 yıl arasında cezalandırılması gerektiğini öngörmüştür.

Kadir Şeker şu an nerede?

Konya’da üniversiteye hazırlandığı dönemde akşam vakti parkta şiddet gördüğünü düşündüğü kadına yardım etmek isterken Özgür Duran isimli erkeğin ölümüne neden olan Kadir Şeker 1 yılı aşkın süredir hapiste. Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılandığı davada son olarak 12,5 yıl hapisle yargılanıyor.

Kadir Şeker olayi nedir?

Fen lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan Şeker, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde olay yerinden geçtiği sırada, kız arkadaşını darp eden birine engel olmak isterken şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı ve hakkında 19 yıla kadar yargılama istendi.

Kadir Şeker kac yil ceza yedi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya’da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle Kadir Şeker‘e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını “fazla ceza tayin edildiği” sebebiyle bozulmasını talep etti.

Kadir Şeker üniversiteyi kazandı mı?

Özgür Duran’ın kardeşi Niyazi Remzi Duran (18) ise ağabeyini öldüren Kadir Şeker‘in, 4 sene sınava girdiğini ve tıp fakültesini kazanamadığını, asla bir tıp öğrencisi olmadığını kaydetti.

Kadir Şeker Ne öğrencisi?

Özgür Duran hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan iddianame düzenlendi.

Müebbet hapis süresi ne kadar?

MADDE 48 – (1) Müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eder. Bu ceza, süreli hapis cezasına uygulanan infaz rejimine göre infaz edilir. MADDE 49 – (1) Süreli hapis cezası, kanunlarda aksi belirtilmeyen hâllerde bir aydan az, yirmi yıldan fazla olamaz.

Kadir Şeker olayı nedir?

Fen lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan Şeker, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde olay yerinden geçtiği sırada, kız arkadaşını darp eden birine engel olmak isterken şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı ve hakkında 19 yıla kadar yargılama istendi.

Tahrik sonucu adam dövmenin cezası nedir?

Mahkeme sonucunda işlenecek.. kemik kırığı söz konusu ise 3-5 yıl arası hapis cezası alırsın. Tahrik indiriminden dolayı 2-3 sene olur sanırım. Para cezasına çevrilir.