Kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

KAYNAK YAZIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Alıntı yapılan tüm kaynakların aslının araştırmacının elinde olması gerekir. Yararlanılan kaynakların metin içinde gösterilmesi ve kaynakların listelenmesi “yazarın soyadı-tarih” sistemine göre yapılacaktır. Sayfada dip not şeklinde kaynak gösterilmeyecektir.

Kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?

Bilim dallarının kendi özelliklerine göre tercih ettikleri bibliyografya teknik ve yöntemleri farklı olabilir. En yaygın olarak kullanılanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style yöntemleridir. Chicago’nun diğerlerinden farklı olarak iki tür yöntemi bulunmaktadır.

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Kaynak nerede gösterilmez?

Gösterdiğiniz kaynaklar her Vikipedistin erişimine açık olmalıdır. Ayrıca birden fazla ülke tarafından erişimi engellenmiş siteler kaynak gösterilmemelidir. Bir uzman tarafından yazılmamış; blog, forum gibi siteler kaynak gösterilemez.

Kaynakça neden belirtilmelidir?

Kaynak belirtme, araştırmacının görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklar olduğunu ve/veya karşıt görüşleri de göz önüne aldığını gösterir. Böylece yapılan çalışmanın güvenirliği artar, ayrıca bilginin doğruluğu ve tarafsızlığı açısından okuyucuya denetim olanağı sağlanmış olur.

Kaynak gösterme nasıl yapılır?

Metin içinde kaynak gösterme: ”alıntılanan ifade” (Yazar Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ”alıntılanan ifade” (Pamuk 135) Kaynakçada: Yazarın Soyadı, Adı. Kitap Adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Pamuk, Orhan. Beyaz Kale.

Kaynakça gösterimi nasıl yapılır?

KAYNAKÇA GÖSTERİMİ Kaynaklar yazarların soyadına göre alfabetik olarak sıralanır. Eğer yazar adı yoksa eser adı esas alınır. Bir yazarın birden çok eseri kullanılmışsa kaynaklar kronolojik sırayla yazılır.

Sunuma kaynakça nasıl eklenir?

Kaynakça, alıntı ve başvuru oluşturma

  1. İmlecinizi alıntı yapmak istediğiniz metnin sonuna getirin.
  2. Başvurular > Stil öğesine gidin ve alıntı stilini seçin.
  3. Alıntı Ekle seçeneğini belirleyin.
  4. Yeni Kaynak Ekle seçeneğini belirleyin ve kaynağınız ile ilgili bilgileri doldurun.

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Kaynak nerede gösterilir?

Kaynağın referans olarak kullanıldığı cümlenin ya da paragrafın sonunda parantez içerisinde; yazarın ya da yazarların soyadı, (,)’den sonra yayın tarihi ve (:) sonra referans alınan sayfa(ların) numarası belirtilmelidir.

Vikipedi kaynak olarak nasıl gösterilir?

APA tarzı

  1. Ansiklopediler, sözlükler ve ek sözlükler de dahil, alıntı yapılmış kitaplar için, kitap ismi önüne In sözcüğü konulur. …
  2. Kitap ismi cümle gibi yazılır. …
  3. URL tam olarak kaynak gösterdiğiniz adrese gitmeli.
  4. URL’den sonra herhangi bir noktalama işareti gelmez.

Kaynakçayı neden yazarız?

Bir eser hazırlanırken, başka eserler kullanılıyorsa, kaynakça, bibliyografya veya bibliyografya eserin sonunda belirtilmelidir. Bu kitabı yazarken başka kaynaklar kullanılmışsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasına kaynakça başlığı ile yazılacaktır.

Kaynakçanın olması bize ne gibi faydalar sağlar?

Kaynak belirtme, araştırmacının görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklar olduğunu ve/veya karşıt görüşleri de göz önüne aldığını gösterir. Böylece yapılan çalışmanın güvenirliği artar, ayrıca bilginin doğruluğu ve tarafsızlığı açısından okuyucuya denetim olanağı sağlanmış olur.

PDF kaynakçada nasıl gösterilir?

APA’da PDF Makalesine Atıf Temel Format: Yazarın soyadı, Yazarın adının baş harfi. (Yayın yılı). Makalenin başlığı [PDF dosyası]. Dergi başlığı, cilt numarası (sayı numarası) , sayfa numaraları.

Kitap kaynak olarak nasıl gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Baskı Sayısı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Kitap Adı, Sayfa Numarası.