Patates kızartması en güzel nasıl yapılır?

Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz. Soda ve tuz yerine içine bir kaşık sirke damlatılmış soğuk sudan da faydalanabilirsiniz. Limon da aynı şekilde patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor.

En kolay patates kızartması nasıl yapılır?

Basit Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri soyup yıkadıkdan sonra gelişi güzel istediğiniz şekilde doğrayın. Kızartma tencerenizde yağı kızdırıp doğradığınız patatesleri dikkatlice ekleyin. Patatesler kızardıktan sonra altı kağıt havlu serili tabağa alıp üzerine baharatlarınızı serpip servis edin.

Evde hazır gibi patates kızartması nasıl yapılır?

Tavaya patatesler koyulur, üzerine 1 bardak sıvı yağ ekleyip ısınmasını beklemeden ocağa koyulur ve harlı ateşte cızırdamaya başlayınca 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır .

Kafelerdeki patates kizartmasi nasıl yapılır?

Annelerimizden öğrendiğimiz patates kızartması tarifi aslında çok basit. Patatesleri soy, gelişigüzel doğra, tuzlu suda biraz beklet, ardından ayçiçek yağı koyduğun tavada kızartıp kağıt havlu serili servis tabağına al.

Patates kızartması yumuşak olması için ne yapmalıyız?

Dışı Kıtır İçi Yumuşak Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup dilimleyelim.
  2. Unu tuzu kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Kızgın yağın içine atın kızarmasını bekleyelim.

8 Ağu 2018

Patates kızartması ile ne iyi gider?

Patates Kızartması Yanına Ne Gider?

  • Mantar Çorbası
  • Yeşil Mercimek Çorbası
  • Toyga Çorbası
  • Anne Köftesi.
  • Tavuk Kanatları
  • Hamburger.
  • Kadınbudu Köfte.
  • Çıtır Tavuk.

Patates kızartmasının gevrek olması için ne yapmalı?

Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.

Mc Donalds patatesleri nasıl yapılır?

McDonalds usulü patates yapmak için ince dilimlediğiniz patatesleri 2 dakika tuzlu suda haşlayıp, havlu peçete yardımıyla kuruttuktan sonra buzlukta dondurun. Daha sonra derin tava içerisinde biraz un seperek kızartırsanız McDonalds patatesi yapmış olursunuz.

Fast food patates kızartması nasıl yapılır?

PANELİ TARİF Doğradığınız patatesleri hazırladığınız paneye iyice bulayın. Eğer paneniz yetmezse un ekleyebilirsiniz. Derin bir tavada yağınızı çok iyi bir şekilde kızdırdıktan sonra patateslerinizi tavaya atın. Fast food restoranlarındaki kadar lezzetli patatesiniz işte hazır.

Hazır donmuş patates nasıl kızartılır?

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Patates kızartmasına hangi baharat konur?

Baharatlı Patates Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  1. Tuz.
  2. Karabiber.
  3. Kırmızı pul biber.
  4. Sumak.
  5. Kekik.
  6. Biberiye.

18 Eyl 2020

Kajulu Patates nasıl yapılır?

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. …
  2. Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
  3. O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
  4. Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün.

Kıtır kıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.

Kızarmış patates nasıl değerlendirilir?

Patates kızartmalarının yeniden taze bir biçimde tüketilebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine Hindistan cevizi yağı kullanımı yapılmalıdır. Bu şekilde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır olacaktır. – Ekmeğin içerisine patatesleri koyarak sandviç hazırlayabilirsiniz.

Patates kızartması yanına ne gider kahvaltılık?

Eğer patates kızartmasını kahvaltıda sunacaksanız, biber ve sarımsakla zenginleştirilmiş domates sosu ile servis edebilirsiniz. Kızarttığınız patateslerin üzerinde sıcak domates sosunu gezdirerek şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Patates kızartmasının olmazsa olmazları, tabi ki soslardır.