Vücutta durduk yere morarma neden olur?

Stresten vücutta morluk olur mu?

Stresten vücutta morluklar da çıkabilir. Yetişkinlerde en çok şikâyet bacaklarda olan morarmalardır. Bir travma sonucuna bağlı olarak morluk oluşmayıp nedensiz şekilde morarmalar başladıysa hastalıkların habercisi olabilir.

Bacaklarda durduk yere morarma neden olur?

Bacak morluklarının en sık karşılaşılan nedeni fiziksel aktivite veya kaza sonucu oluşan morluklardır. Çarpma, vurma ya da düşme gibi durumlarda gözlenen morarma damar içerisinde bulunan kan, doku veya kas zedelenmesine bağlı olarak oluşabiliyor.

Vücudun morarması neye işarettir?

Pıhtılaşma bozukluğu, hemofili gibi genetik geçişli olabildiği gibi bazen de sonradan ortaya çıkar. Bu nedenle bu tür morarmalarda hematoloji uzmanına başvurmak gerekir. Morarmalar pıhtılaşma sorunlarının yanı sıra karaciğer hastalıklarına, alerjilere ya da lösemiye de işaret edebilir.

Hangi morluklar tehlikeli?

Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli. Ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da morarmanın oluştuğu yer. Dizden aşağı oluşan morarma yaramazlık, dizden yukarıda oluşan morarma ise daha çok hastalık kaynaklıdır.

Vucuttaki morluklar ne zaman tehlikeli?

Vücutta sebepsiz, durduk yerde oluşan morluklar varsa hafife alınmadan doktora gidilmeli. Özellikle morluklarla beraber nefes darlığı, tırnaklarda veya dudaklarda renk değişikliği, göğüs ağrısı, burun kanaması ve çarpıntı gibi belirtiler varsa altında bir hastalık yatıyor olabilir.

Koronada vücutta morarma olur mu?

Livedo (El ve Ayaklarda Morarma): Mavi-kırmızı ağ benzeri görüntü durumuna livedo denir. COVID-19 hastalarında, hastalığın şiddetine göre livedo retikülaris, şiddetli hastalıkta ise akrosiyanoz (el ve ayaklarda morarma) görülmüştür.

Bacakta kendiliğinden oluşan morluk için hangi bölüme gidilir?

Vücutta oluşan morluklar için gidilecek uzman doktorlar Dahiliye bölümü veya Hematoloji bölümü olabilir. Eğer morarmalar herhangi bir çarpma veya düşme sonucu oluşmuş ise Cildiye bölümüne de gidilmektedir.

Lösemide morluklar nerelerde olur?

Özellikle bacaklarla birlikte ellerde, kollarda ve parmaklarda morarmalar görülür. Morarmaya çoğu zaman açıklanamayan kanamalar da eşlik eder. Burun kanaması en sık görülendir. Aynı zamanda herhangi bir diş eti hastalığı olmamasına karşın diş etlerinde de kanama meydana gelebilir.

Cabuk morarma neden olur?

Bazı genetik özelliklerden dolayı, vücudunuz morarmaya daha eğilimlidir. Lamm’a göre bazı insanlar (%18) , vücudunun tepki vermesini etkileyen bazı genetik özelliklerden dolayı, ortalama insanlara göre daha çabuk morarırlar. Kırılgan kan damarları, alt trombosit sayımı, pıhtılaşma ve bazı eksiklikler de buna dahildir.

Vücuttaki kendiliğinden oluşan morluklar hangi hastalığın belirtisidir?

Ciltte oluşan travma dışı morluklar birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Bu rahatsızlıkların başında kan hastalıkları yer alır. Pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olarak sıklıkla oluşan morluklar, lösemi, lenf bezi hastalıkları ve kemik iliği kanseri gibi ciddi sağlık problemlerine bağlı olarak görülebilir.

Losemi Morluklari hangi morluklar tehlikeli?

İnatçı ve vücuttan uzun sürede geçmeyen, özellikle de çocuğun çarpamayacağı bölgelerde; sırtta ve boyunda ortaya çıkan morluklar olması durumunda dikkatli olmakta fayda var. Morluklar, kemik iliğinin lösemik hücreler tarafından tutulmasına bağlı olarak trombositlerin ana hücrelerinin baskılanmasından kaynaklanır.

Vücutta kaşıntı ve morarma neden olur?

Tiroid bezi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalığı, demir eksikliği gibi bir çok rahatsızlığın sonucu olarak vücutta kaşıntı ve morarma meydana gelebilmektedir. Kaşıntıyla beraber vücutta morluk söz konusuysa rahatsızlık kesinlikle ihmal edilmemeli ve bir an önce uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Morarma için ne yapmalı?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Bacak damarlarında morarma neden olur?

En sık sebebi, bozuk kalp kapakçıkları üzerinde oluşan pıhtıların kopup belli bölgedeki damarı tıkamasıdır. Bu durumda tıkanan damarın olduğu bölgenin aşağısında dolaşım bozulur. Saatler içerisinde çok şiddetli ağrı, ayakta bacakta soğuma, renk değişikliği (morarma) ortaya çıkar.

Lösemide morarma nasıl olur?

Morluklar, kemik iliğinin lösemik hücreler tarafından tutulmasına bağlı olarak trombositlerin ana hücrelerinin baskılanmasından kaynaklanır. Hastalık devam ettiği sürece bir kaç gün içerisinde vücudun farklı bölgelerinde morluklar oluşmaya devam eder.