Otomatik araçlarda D ve S nedir?

Otomatik viteste S ne anlama gelir?

Otomatik viteste s “Spor” anlamına gelmektedir. S vitesi aracı spor moduna almaktadır. Otomatik vites S harfindeyken vites değiştirme için gerekli olan devir aralığı diğer modlara göre çok daha yüksektir. Bu da aracın hızlanmasını arttırmaktadır.

D ve S ne demek?

dominant/submissive kelimelerinin kısaltmasıdır. türkçede egemen/teslimiyetçi olarak bu zıt durumu ifade eder. bu ifadede anlamı sebebi ile “d” büyük harfle yazılırken “s” için küçük harf kullanılır.

Otomatik araba d ne demek?

Araç geri sürüleceği zaman vites kolunun R (geri) konumunda, Araç kırmızı ışıkta ya da benzeri bir halde bekler durumda kaldığında, vites kolunun N (nötr) konumunda olması gerekir. Yani N pozisyonu düz vitesli araçlardaki boş vitesin karşılığıdır.

DSG şanzıman D ve S nedir?

Aralarındaki en büyük fark, kısık gazda veya gazı tamamen bırakınca oluyor. D modunda gazı bırakırsanız tekrar ekonomiye döner, devri düşürür. S ise düşük viteste bekler.

Otomatik viteste 1 2 3 ne anlama gelir?

peki 2 ve 3 nedir ya !!!! 2 seçildiği zaman araç, sadece 1 ve 2. viteslerde, 3 seçildiğinde ise 1-2-3. viteslerde gider.Yani seçilecek maksimum vitesi belirlemiş olursunuz.Bu, motor freni gereken durumlarda,yokuş inerken,karlı buzlu yollarda işe yarar.

D vites ne demek?

D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

S hangi vites?

S : Spor vitestir. Aracın yüksek devirlerde vites değiştirdiği vites türüdür. Aracın daha atak olmasını sağlar. Dezavantajı ise yüksek yakıt sarfiyatına neden olur.

Otomatik vites D 1-2-3 ne demek?

D – Drive: Aracın hareket etmesini sağlayan konumdur. 123 rakamları ise aracın sabit viteslerini gösterir.

Otomatik vites D3 ne işe yarar?

D1,d2,d3 ise şöyle; D3: rampa çıkarken, 4e geçtiğinde araç bayılacaksa, 4e geçebilme şansınız yoksa, şanzımanı 3 vitesle sınırlamış olursunuz. D2: patika benzeri, yol şartlarının kötü olduğu yerlerde aracı zaten hızlı süremeyeceğiniz için, şanzımanı yormamak adına 2 vitesle sınırlamış olursunuz.

Otomatik vites d mi S mi?

D : Aracın ileri doğru hareket ettirmek istendiğinde kullanılır. S : Spor vitestir.

DSG S modu nedir?

eğer sen aracı s moduna alırsan araç 7. vitesle gidebileceği yolda vitesi 6‘ya ya da gaza basışına göre 5’e çekicektir. Örnek verelim, bu durumda 1.800 rpm devir ile alabileceğin yolu 2.500 rpm ile alıyorsun demektir.

Otomatik vites 1-2-3 nasıl kullanılır?

Vites bir konumundayken araç sadece 1. vitesi kullanır. 2 konumunda 1. ve 2. vitesleri, 3 konumunda ise 1., 2. ve 3. vitesleri kullanır.

Otomatik vites arabada 2 ne demek?

2: Bu mod vites sınırını 2 olarak belirler. Bu modda da kalkış yapabilirsiniz. 1.viteste kalkar ancak 2.vitesi geçemezsiniz.

Viteste D ne demek?

D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

d3 vites nedir?

otomatik vitesli arabalarda d normal, gündelik, kullanılan, sevilen, canciş vites, 1,2,3 ‘te üstündeki sayıya kadar çıkan vitesler, dikeyde aynı, yatayda farklı yerde olduğundan 3 ve d aynı yere yazılır, bunun için arabada d3 vitesi olduğu sanılır.