Otomatik vitesler nasıl kullanılır?

Otomatik vites araba nasıl stop edilir?

Gideceğin yere varınca fren pedalına giderek artan bir basınç uygulayarak aracı tamamen durdur ve vites kolunu tekrar “P” (park) konumuna getir. Kontak anahtarını saat yönünün tersine döndürerek arabayı stop ettir.

Hareket halinde otomatik vites değiştirilir mi?

otomatik viteste d’ye alın ve sürün, ekstrem koşullar dışında başka birşey yapmanıza gerek yok. olur. otomatik şanzımanda araç tamamen durmadan vites değiştirmek sakıncalıdır. ayrıca ayağınızı gazdan çektiğinizde aracını yanma odasına yakıt göndermeye kesecektir.

Otomatik viteste n ne zaman kullanılır?

N konumunda ise araç boştadır. N konumundaki vites, düz vitesli araçların vitesini boşa alma durumu ile aynıdır. Vites kolu üzerinde P, R, N, D harfleri dışında yer alan düğme aracın park halinde veya geri gitme halindeyken vites değişimin gerekli olduğu durumlarda kullanılmaktadır.

Araba nasıl çalıştırılır otomatik?

Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.

Otomatik viteste S ne anlama gelir?

S – Speed/Sport (hız/spor) veya O – Overdrive (aşırı hız): Vites kolu bu konumlardayken arabanın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir.

Otomatik vites hangi konumda stop edilir?

Arabayı durdurma: Öncelikle araba tamamen durduktan sonra Frene basılı halde Vites konumunu N moduna alıyorum. N moduna aldıktan sonra el frenini çekiyorum. frene basılı halde vites modunu P konumuna alıp kontak kapatıyorum.

Otomatik vites el freni ne zaman çekilmelidir?

Otomatik araçlarda el freninin; kalkış esnasında, ayak frene basılıyken, vites herhangi bir hareket ayarına getirildikten sonra indirilmesi gerekiyor.

Otomatik şanzımanın iyi olduğu nasıl anlaşılır?

Ara sıra tutukluk yapıyor olması, bir sorun olduğunun göstergesidir. Araç hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olmalı, farklı uğultu yada titreşimler olmamalıdır. Rampalarda aracınız hızlanma sorunu yaşıyor veya aracın çekişinde bir düşüklük varsa bu da şanzımanda bir sorun olduğunun habercisidir.

Otomatik vites frene basmadan çalışır mı?

Otomatik vites arabalarda sadece iki pedal olduğunu unutmamak. Frene basmadan aracın kontağını çeviremeyeceğinizi unutmamak. Frene basmadan aracın viteslerini değiştiremeyeceğinizi unutmamak.

Otomatik vites arabada el freni ne zaman çekilir?

Otomatik araçlarda el freninin; kalkış esnasında, ayak frene basılıyken, vites herhangi bir hareket ayarına getirildikten sonra indirilmesi gerekiyor.

Otomatik araçlarda N harfi ne işe yarar?

Otomatik viteste N harfi Nötr ya da İngilizce “Neutral” kelimesine karşılık gelmektedir. Otomatik araçlarda motorun çalışmadığı durumlarda ya da itme ya da çekme durumlarında vitesin N‘ye getirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde vites boşa alınmaktadır.

Araç ilk nasıl çalıştırılır?

Aracı başlatmak için ilk olarak debriyaja sonuna kadar basılmalıdır. Bu işlemden sonra vites boşa alınmalıdır. Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır.

Otomatik araba nasil Calistirilir ve Kapatilir?

Otomatik Vites Araba Nasıl Kalkar?

  1. Aracınıza binin; koltuk ve ayna kontrollerini yapın. …
  2. Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin. …
  3. Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin.
  4. Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin. …
  5. Ardından sağ ayağınızla gaza basın.

17 Ara 2019

Otomatik araçlarda D ve S nedir?

D : Aracın ileri doğru hareket ettirmek istendiğinde kullanılır. S : Spor vitestir. Aracın yüksek devirlerde vites değiştirdiği vites türüdür.

DSG şanzıman D ve S nedir?

Aralarındaki en büyük fark, kısık gazda veya gazı tamamen bırakınca oluyor. D modunda gazı bırakırsanız tekrar ekonomiye döner, devri düşürür. S ise düşük viteste bekler.