On line ne demek TDK?

On line Türkçe karşılığı nedir?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise ‘çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Printerin Türkçesi ne?

Printer kelimesi Türkçe‘de “basım cihazı” anlamına gelir. İngilizce printer “basım cihazı” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce to print “basmak” fiilinden türetilmiştir.

Çevrimiçi ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Çevrim içi kelimesinin anlamı: Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.

RIS ne demek?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir.

Laptopun karşılığı nedir?

Laptop kelimesi Türkçe’de “kucaküstü (bilgisayar)” anlamına gelir. İngilizce laptop “kucaküstü (bilgisayar)” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce lap “kucak” ve İngilizce top “üst” sözcüklerinin bileşiğidir.

Trend türkçesi ne demek?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, ‘eğilim’ karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.

Mantalite nedir Türkçesi?

Mantalite kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Fransızca mentalitê kelimesinden uyarlanarak dilimize yerleşmiş olan mantalite kelimesi anlayış anlamına gelmektedir.

Çevrimiçi eğitim ne demek?

Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir.

Çevrimiçi nasıl kapatılır?

Ayarlar> Gizlilik> Durum adımlarını takip ediniz. Daha sonra buradan kişilerim seçiliyse tüm kişileriniz çevrim içi olup olmadığınızı görebiliyor demektir. Buradan kişiler yerine hiç kimse yazanı tercih ediniz. Bu şekilde çevrim içi özelliğini kapatmış olursunuz.

Gahder anlamı nedir?

Yani acımasız ve merhametsiz olan kişiye gaddar denir. Arapça kökenli olan bu kelime, sert yapılı ve başkalarına zorbalık yapmaktan çekinmeyen kişileri ifade eder.

Rîş nedir?

Radyoloji Bilgi Sistemi (RIS) PACS Sisteminde radyoloji hastalarının kayıtları “Radyoloji Bilgi Bistemi”nde (RIS) tutulur. Bu sayede oluşturulan “İş Listeleri” (Worklist) sayesinde cihaz ekranlarına bilgiler otomatik olarak düşer, böylece yazım hataları vs. önlenir ve akışı hızlanır.

Laptop ne demek TDK?

Bu kelime genellikle Laptop şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dizüstü bilgisayar şeklinde olmalıdır.

Laptop PC denir mi?

Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü (laptop) bilgisayarlar ve tablet bilgisayarlar, PC‘lere örnek olarak verilebilir. Kişisel bilgisayarlar evde, büroda veya mobil olarak (hareket halindeyken) kullanılabilirler.

Trend yerine ne kullanılır?

Trendyerine “eğilim” diyelim, diyorsun, herkes evet diyor, yine de o karşılaşmak istemediğin yabancıya her köşebaşında rastlıyorsun.

Trent mi trend mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tirend şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Trend şeklinde olmalıdır.