Online Türkçe karşılığı ne demek?

On line ne demek TDK?

Online kelimesi “on” ve “line” kelimelerinden oluşmaktadır. “On” açık ve üstünde anlamlarına gelen bir kelimedir. “Line” ise Latince linea “keten ipliği” kelimesinden alıntı olup hat anlamına gelir. Dolayısıyla online kelimesi “Hatta, çevrimiçi” manalarına gelir.

Laptopun karşılığı nedir?

Laptop kelimesi Türkçe’de “kucaküstü (bilgisayar)” anlamına gelir. İngilizce laptop “kucaküstü (bilgisayar)” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce lap “kucak” ve İngilizce top “üst” sözcüklerinin bileşiğidir.

Online nasıl yazılır?

‘On-line, check-up, chat’ gibi İngilizce sözcüklerin Türkçe’de kullanımı iki kuruluşu karşı karşıya getirdi. Türk Dil Kurumu (TDK) yeni sözlüğüne bu sözcükleri orijinal halleriyle, Türk Dil Derneği ise kendi bastırdığı sözlüğe Türkçe okunuşlarıyla (onlayn, çekap, çet) aldı.

Orjinal in Türkçe karşılığı nedir?

ORİJİNAL KELİME ANLAMI NEDİR? Türk Dili Kurumu sözlüğüne göre; kelime çeşitli anlamlarda kullanılmaktadır. Orijinal sözcüğü; özgün, otantik, alışılagelenden daha değişik, şaşırtıcı nitelikte olan, fabrikası tarafından yapılan, taklit olmayan araç ve gereç anlamına gelmektedir.

On line Türkçe ne demek?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise ‘çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Çevrimiçi ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Çevrim içi kelimesinin anlamı: Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.

Laptop ne demek TDK?

Bu kelime genellikle Laptop şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dizüstü bilgisayar şeklinde olmalıdır.

Laptop PC denir mi?

Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü (laptop) bilgisayarlar ve tablet bilgisayarlar, PC‘lere örnek olarak verilebilir. Kişisel bilgisayarlar evde, büroda veya mobil olarak (hareket halindeyken) kullanılabilirler.

Online Türkçe’de nasıl yazılır?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise ‘çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Çevrim mi Çevrim mi?

Türkçeleşmiş kelimelerin arasına tire (-) işareti konulmaz. Bu nedenle kelimenin bu şekilde yazılması da hatalıdır. Kelimedeki ”i” harfi düşmüştür. Bu nedenle ”çevrim” şeklinde yazılmalıdır.

Orjinal mi orijinal mi?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde kelimenin doğru yazımı ‘orijinal‘ olarak geçmektedir. Sözlükte kullanım ve yazımın doğru olanının ‘orijinal‘ olduğuna yönelik cevapsa kaynak olarak orjinal yerine ‘orijinal‘ kelimesinin barınmasıdır.

Orjinal kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız benzersiz kelimesi de özgün ve orijinal sözcükleri ile anlamlıdır.

Trend türkçesi ne demek?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, ‘eğilim’ karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.

Çevrimiçi eğitim ne demek?

Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir.

Çevrim içi ne anlama gelir?

Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.