Mükerrer sayılı ne demek?

Mükerrer ne anlama gelir?

Mükerrer kelimesi; bir iş ya da bir şeyin birden fazla yapılması anlamına gelmektedir.

Mükerrer ne demek Ekşi?

tekrarlanan anlamında olmasına karşın gazete-kitap için tekrar basılan anlamı vardır. resmi gazete basımından sonra bir değişiklik olduysa mükerrer sayısı çıkar.

Mükerrer kaydı ne demek?

Mükerrer kayıt ne demek? Mükerrer kayıt, birden fazla oluşan ve aynı niteliklere sahip kayıtları tabir etmek için kullanılır.

Mükerrer vaka nedir?

Mükerrer vaka başvurusu Hastane Acil Servislerinin etkinliğini gösteren önemli ölçütlerden biridir. Ambulanslar tarafından acil servislere nakledilen vakaların ne kadar etkin hizmet aldıklarını gösterir. İstenen mükerrer vaka naklinin en düşük seviyede (%4-5’in altında) tutulabilmesidir.

1 mükerrer ne demek?

Tekrar edilmiş, yinelenmiş, tekrarlı, iki veya daha fazla kez aynı yapılmış” anlamlarına gelir. Ceza hukukunda ise “mükerrir suç” tabiri “belli şartlar dahilinde birden fazla suça karışma ya da aynı suçu birden fazla kez işleme” anlamlarına gelir.

Mükerrer dosya ne demek?

Tekerrür, daha önce işlenen bir suçun cezası kesinleştikten sonra belli bir süre içinde ikinci bir suç işlenmesidir. Suçta tekerrür, ancak ilk işlenen suç kesinleşmişse söz konusu olabilir. Suçta tekerrür hükümleri uygulanan mahkum, cezasını “mükerrirlere özgü infaz rejimi” çerçevesinde infaz eder.

Mükerrer işlem ne demek?

MÜKERRER İŞLEM NE DEMEK? Çeşitli iş kollarında birden fazla gerçekleşen işlemleri ifade etmek üzere mükerrer işlem terimi kullanılır. Bazen bir defa yapılması gereken işlemin iki kez yapılması durumunda, hatalı çoklu işlemler için bu ifade kullanılır.

Mükerrer karar ne demek?

Hukukta Mükerrer Ne Demek? Mükerrer, tekrarlanma veya yenilenme anlamına gelmekte olup; aynı suçun birden çok işlenmesi durumunda mükerrer suç kavramı gündeme gelmektedir. Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanmaktadır.

Tck’da mükerrer ne demek?

Önceden işlenen bir suçtan ötürü verilen hüküm kesinleştikten sonra, suçun yenilenmesi halinde suçta tekerrür gerçekleşmiş olur. Burada işlenen suç mükerrer suç, suçu işleyen de mükerrir olarak adlandırılır. Türk Ceza Kanunu‘nun 58. Maddesi ile yargılanan sanıklar mükerrirdir.

Mükerrer soruşturma ne demek?

Önceden işlenen bir suçtan ötürü verilen hüküm kesinleştikten sonra, suçun yenilenmesi halinde suçta tekerrür gerçekleşmiş olur. Burada işlenen suç mükerrer suç, suçu işleyen de mükerrir olarak adlandırılır. Türk Ceza Kanunu’nun 58. Maddesi ile yargılanan sanıklar mükerrirdir.

Mükerrer defa ne demek?

birçok kez, defalarca, defaatle. mükerrer kelimesi tekrar eden şeyler için kullanılır. öyleyse, mükerrer kelimesi defalarca kelimesinin anlamını içermektedir ve mükerrer defalar demek anlatım bozukluğuna örnektir.

Mükerrir ne kadar yatar?

5 yıldan fazla süreli hapis cezası halinde tekerrür süresi önceki cezanın infaz edildiği tarihten itibaren 5 yıldır. 5 yıldan az süreli verilen hapis cezası ve adli para cezası halinde tekerrür süresi cezanın infaz edildiği tarihten itibaren 3 yıldır.

2 defa tekerrür ne demek?

Tekerrür Nedir? (TCK 58) Suçta tekerrür hükümleri uygulanan mahkum, cezasını “mükerrirlere özgü infaz rejimi” çerçevesinde infaz eder. Tekerrür, hükümlünün ikinci kere suç işlemesi nedeniyle, ilk kez suç işleyen bir kişiye göre daha ağır bir yaptırım sistemiyle karşılaşması için TCK md. 58’de düzenlenmiştir.

Mükerrer işlem ne demek banka?

Çeşitli iş kollarında birden fazla gerçekleşen işlemleri ifade etmek üzere mükerrer işlem terimi kullanılır. Bazen bir defa yapılması gereken işlemin iki kez yapılması durumunda, hatalı çoklu işlemler için bu ifade kullanılır. Muhasebe ve bankacılık terimi olarak sıkça rastlanır.

Mükerrer Dava ne demek?

Mükerrer dava; olayı, tarafları, konusu aynı olan dava anlamına gelmekte olup, CMK.nun 223/7.madde ve fıkrasında “aynı fiil nedeniyle aynı sanık için önceden verilmiş bir hüküm veya açılmış bir dava varsa davanın reddine karar verilir” denilmektedir.