Patara kum tepelerine Ne zaman gidilir?

Patara ya saat kaçta gidilir?

Plaja giriş ücreti kişibaşı 7.5 Lira. İçeride şezlong ve şemsiye de kullanmak isterseniz ayrıca 10 Lira daha kiralama ücreti ödemeniz gerekmektedir. Plaj caretta kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olduğu için ziyaret saatleri kısıtlı. 08:00 ile 20:00 arası plajı kullanabilirsiniz.

Patara kum tepelerine nasıl gidilir?

Kaş ilçesinden; Antalya – Fethiye Yolunu takip ederseniz, kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Gelemiş ile Patara Kum Tepeleri arası 2,6 kilometredir. Kendi aracınızla, tur firmalarının düzenlediği turlar ile veya toplu taşıma araçlarıyla Patara Kum Tepeleri‘ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Patara kum tepesi kaça kadar açık?

Patara Plajına giriş çıkış saatleri; 15 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arasında deniz kaplumbağaları caretta carettalar ile dönüşümlü olarak kullanılmasından dolayı sabah 08.00 ve akşam 19.00 saatleri arasında kullanıma açıktır.

Patara plajına ne zaman gidilir?

Caretta Caretta Kaplumbağaların da doğal yaşam alanı olan bu plaj sabah 08:00 ile 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bu saatler dışında plaja girilmiyor. Aynı zamanda Patara Plajı‘nda ateş yakmak ve kamp yapmak olasılık dışı durumdadır.

Patara da denize girilir mi?

Patara Plajı Kaş’a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km’lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.

Patara Plajı kaç TL?

Antalya Patara Plajı Giriş Ücreti Plaja giriş ücreti kişi başı; 7.5 TL olarak duyurulmuştur. Şezlong kiralamak isterseniz, bu 10 TL‘dir. Bunun yanında şemsiye kirası da 10 TL‘dir. Patara Plajı giriş ücreti 2021 yazında da hemen hemen bu civarlarda olur.

Patara kumları nerede?

Antalya’nın dillere destan güzellikteki ilçelerinden Kaş’ta yer alan Patara Kum Tepeleri, bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tıpkı bir çölü andıran kum tepeleri, Kaş merkezine 43 km uzaklıktaki Patara Antik Kenti ve 12 km uzunluktaki Patara Plajı yakınlarında konumlanıyor.

Patara kum tepesi ucretli mi?

Plaja giriş ücreti kişi başı; 7.5 TL olarak duyurulmuştur. Şezlong kiralamak isterseniz, bu 10 TL’dir. Bunun yanında şemsiye kirası da 10 TL’dir. Patara Plajı giriş ücreti 2021 yazında da hemen hemen bu civarlarda olur.

Patara antik kenti hangi günler açık?

MÜZEKART YENİ YIL

Müze / Örenyeri Genel Bilgiler
Şehir ANTALYA
Durum Dini bayramların birinci günü öğlene kadar kapalıdır.
Kapalılık Nedeni
Tatil Günleri

Patara kum tepesi giriş ücretli mi?

Plaja giriş ücreti kişi başı; 7.5 TL olarak duyurulmuştur. Şezlong kiralamak isterseniz, bu 10 TL’dir. Bunun yanında şemsiye kirası da 10 TL’dir. Patara Plajı giriş ücreti 2021 yazında da hemen hemen bu civarlarda olur.

Patara Plajı hep dalgalı mı?

Patara Plajı Kaş’a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km’lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. … Plajın geneli doğal sit alanı olduğu için bakir havasını koruyor. Açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir denizi var.

Patara plajında yüzülür mü?

Yüzmek için gidilmez. Deniz dalgası o kadar sahile vuruyor ki çamur oluyor oturulan yerler.

Deniz ayakkabısıyla yüzülür mü?

Deniz ayakkabıları gibi deniz çorapları da çok yönlü kullanım ile ayaklarınıza rahatlık ve ekstra yalıtım sağlar. Deniz çoraplarını yüzerken, kumsalda yürürken veya dalış yaparken kullanabilirsiniz.

Patara plajında denize girilir mi?

İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı. Plajda beach hizmeti veren Kaş belediyesine ait bir günübirlik tesis bulunuyor.

Kumlu Tepe nerede?

Patara Kum Tepeleri Hakkında Tıpkı bir çölü andıran kum tepeleri, Kaş merkezine 43 km uzaklıktaki Patara Antik Kenti ve 12 km uzunluktaki Patara Plajı yakınlarında konumlanıyor. Tepeler, incecik bir kuma sahip olması ve muhteşem manzarasıyla ön plana çıkıyor.