Mukerrem ne anlama gelir?

Mükerrem ne demek TDK?

Mükerrem isminin anlamı TDK‘da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Saygıdeğer, sayılan, aziz.

Münevver kız ismi mi erkek ismi mi?

Münevver, kız çocuklarına konmaktadır ve “Aydınlatılmış, parlak ışıklı, bilgili” anlamına gelmektedir.

Muharrem ne anlama geliyor?

Muharrem isminin sözlük anlamı 1. Haram kılınmış. 2. Ay takviminin birinci ayı, aşure ayı.

Kerem ne demek anlam?

Kerem isminin anlamı, soyluluk, cömertlik, büyüklüktür. Bu anlamlarının yanı sıra kerem ismi kuran-i kerimin isra süresinin 70. Ayetinde geçen bir isimdir.

Mükerrer kaydı ne demek?

Mükerrer kayıt ne demek? Mükerrer kayıt, birden fazla oluşan ve aynı niteliklere sahip kayıtları tabir etmek için kullanılır.

Münferit olarak ne demek?

Tek, ayrı ve bireysel anlamını taşımaktadır. Yaygın kullanılmayan ancak TDK Sözlüğünde yer alan münferit kelimesi Türkçe Sözlüğünde kullanımı uygun bir kelime olarak bulunmaktadır. TDK Sözlüğünde münferidin anlamı; ‘Tek, ayrı, kendi başına olan’ olarak yer almaktadır.

Münevver ismi caiz mi?

Münevver isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Zeliha ne anlama gelir?

Zeliha ismi su perisi anlamına gelmektedir. Zeliha ismi Arapça kökenli olan kız isimlerinden biridir. Oldukça narin bir anlama sahip olan Zeliha ismi aynı zamanda Hz. Yusuf’un eşinin de ismidir.

Muharrem orucu ne anlama gelir?

Muharrem orucu İslam’ın ilk yıllarından beri tutulan ve sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in çeşitli hadislerinde övdüğü oruçların başında gelmektedir. İslam öncesinde de Muharrem ayında Yahudi ve Hristiyanların oruç tutukları tarihi kaynaklarda yer almaktadır.

Muharrem ne demek Osmanlıca?

Ay takviminin birinci ayı, aşure ayı. Tahrim olunmuş, haram kılınmış. Arabi ayların başı, birincisi. Haram kılınmış.

Kerem Allahin ismi mi?

Sözlükte “cömert olmak, iyi, ahlâklı, asil ve değerli olmak” anlamındaki kerem (kerâmet) kökünden sıfat olan kerîm “yaratılıştan cömert olan, insanın şerefiyle bağdaşmayan her türlü şeyden arınmış bulunan” demektir. Kerem kavramı Allah‘a nisbet edildiğinde “lutuf ve ihsanda bulunma” mânası ağır basar.

Kerem Türk ismi mi?

Arapça kökenli bir isim olan Kerem soyluluk, ululuk, büyüklük, asalet, bağış olarak verme, iyilik, cömertlik, eli açıklık, lütuf anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nün Güncel Türkçe Sözlük ve Kişi Adları Sözlüğü’nde Kerem isminin anlamları şöyle yer alır: Soyluluk, ululuk, büyüklük, asalet.

Mükerrer karar ne demek?

Hukukta Mükerrer Ne Demek? Mükerrer, tekrarlanma veya yenilenme anlamına gelmekte olup; aynı suçun birden çok işlenmesi durumunda mükerrer suç kavramı gündeme gelmektedir. Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanmaktadır.

Yönetmelikte mükerrer ne demek?

tekrarlanan anlamında olmasına karşın gazete-kitap için tekrar basılan anlamı vardır. resmi gazete basımından sonra bir değişiklik olduysa mükerrer sayısı çıkar.

Müfritler ne demek?

1. Bir şeyi haddinden, gereğinden fazla yapan, aşırıya, ifrâta kaçan (kimse): Müfritler bunun bizi zaafa düşüreceğini ileri sürüyorlar, mûtedillerse gönderilmesini istiyorlardı (Hâlide E.