Mukavva nasıl?

Mukavva kartonu nasıl olur?

Karton mukavva, yazı yazmak için kullanılan geleneksel esnek kağıttan daha kalın olan kağıt bazlı bir malzemedir. Eklenen kalınlık sertlik katar ve malzemenin, hafif ve birçok ürün türünü tutmaya uygun kutular ve diğer ambalaj biçimleri oluşturmak için kullanılmasına izin verir.

Mukavva nedir ne işe yarar?

Mukavva sert şekilde kağıttan oluşmuş karton olarak bilinmektedir. Mukavvanın diğer adı karton olarak kullanılmaktadır. Mukavva özellikle kalıp çizimlerinde ve belirgin kullanılan yazılar için kullanılan malzemedir. Mukavva yapısı sert olduğu için birçok alanda kullanılmaktadır.

Mukavva üretimi nasıl yapılır?

Yivlerin tepe noktalarına nişasta (kola) sürülerek iç astar tabakası oluklu kışıma yapıştırılır. Tek yüzeyi oluklu kâğıt, islenmeye devam ederek dış astar tabakası ile birleştirilir ve oluklu mukavva elde edilir. Oluklu mukavva daha sonra kesilir ve istiflenir.

Mukavva nasıl bişey?

Endüstri alanında kullanılan temel malzemelerden biri olan mukavva farklı dayanıklılık derecelerine sahiptir. Mukavvanın dayanıklı hale getirilmesiyle ortaya çıkan oluklu mukavvanın birbirinden farklı dalga çeşitleri bulunur. Değişik seçenekler arasından ihtiyacınıza uygun olan mukavva çeşidini tercih edebilirsiniz.

Mukavva çeşitleri nelerdir?

Mukavva Çeşitleri

  • İnce Dalga [B] Oluk yüksekliklerinin ve dalga aralıklarının az olması nedeni ile yüzel ezilmesine karşın diğerlerdinden daha dayanıklı olan B dalga diğerlerine göre baskıya daha uygun bir yüzeye sahiptir. …
  • İri Dalga [C] …
  • Ondule. …
  • Mikro Dalga [E] …
  • Mikro Dalga Dopel [EB] …
  • İri Dalga Dopel [BC]

Mukavvanın fiyatı ne kadar?

Mukavva Sıkça Sorulan Sorular %5 indirimle 40 adet KİKA MUKAVVA 50 cm x 70 cm Mukavva 568 TL’ye, %5 indirimle Eren Renkli 50×70 ( 18 Li) Siyah Mukavva 256 TL’ye, %22 indirimle Rubenis Oluklu 50×70 Cm Mukavva 7,00 TL’ye, %25 indirimle OLUKLU MUKAVVA 1 MM KRAFT 20’Lİ PAKET Mukavva 314 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Mukavva nerelerde kullanılır?

Gıda, Elektrik, Mobilya, Otomotiv, Plastik, Kimya, İlaç, Beyaz Eşya, Taşımacılık, Tekstil, Matbaa gibi sektörlerde taşıma, saklama, kırılma ve hasara karşı koruma için kullanılır.

Mukavva ne ile yapışır?

3M Mavi Yapıştırıcı ile Aynı Özelliktedir. Fotoblok, Kağıt, Karton, Oluklu Mukavva gibi yüzeyleri yapıştırmak için kullanılır.

Mukavva kaç para?

%8 indirimle Kraft 70×100 Oluklu Karton (12’li Paket) 3mm – Düz Karton Levha – Tuval Kartonu – Proje Kartonu Mukavva 154 TL‘ye, %15 indirimle Beyaz Renkli 50×70 5 Adet Artlantis Renkli 5 Adet Mukavva 62 TL‘ye, %45 indirimle Eren Renkli 35X50 Cm 36 Lı Karışık Mukavva 219 TL‘ye sahip olabilirsiniz.

Mukavva ile neler yapılabilir?

Karton Kutulardan Neler Yapılır?

  • Karton Kutu ile Piknik Sepeti. …
  • Kutu Kapağından Takı Düzenleyici. …
  • 3. Kalemlik. …
  • Kedinize Özel Bir Yuva. …
  • Tarz Bir Çamaşır Sepeti. …
  • 6. Şık Bir Gazetelik ve Kitaplık. …
  • 7. El Yapımı Davetiyeler. …
  • 8. Bardak Altlığı

Renkli mukavva ne?

Renkli mukavva ürünleri, kullanıcıların farklı pek çok alanda kullanabileceği çeşitlikte ürünler sunarak daha renkli ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Fon kağıdı ne kadar?

Fon Kartonu Sıkça Sorulan Sorular %48 indirimle Bigpoint Elişi Kağıdı A4 Karışık 10 Renk- 80 Gram Fon Kartonu 9,50 TL’ye, %26 indirimle Schoellershammer Eskiz Aydınger Rulosu SH-AR103 Fon Kartonu 159 TL’ye, %11 indirimle METEKSAN FON KARTONU MOR 140 GR 50 Lİ Fon Kartonu 131 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Mukavva kartonu ne yapıştırır?

3M Mavi Yapıştırıcı ile Aynı Özelliktedir. Fotoblok, Kağıt, Karton, Oluklu Mukavva gibi yüzeyleri yapıştırmak için kullanılır.

Kartonu en iyi ne yapıştırır?

Hobi Yapıştırıcı PVA Ahşap, Kumaş, Keçe, Kağıt Karton Süsleme Tutkalı Kokusuz ve Zehirsizdir Sus Bazlı Yüksek Yapıştırma Gücüne Sahip, Kullanımı Kolay Genel Amaçlı Bir Tutkaldır. Her Türlü Ahşap, Kağıt Karton, Keçe Kumaş ve Marangozluk İşlerinde Kullanılabilir.

25 lik Mukavva kaç mm?

MUKAVVA

MUKAVVA EBAT EBAT
1,6 MM (25LİK) 70X100 35X50
2 MM (20′LİK) 70X100 35X50
2,2 MM (16′LIK) 70X100 35X50
2,5 MM (16′LIK) 70X100 35X50