Öngörülmüştür nasıl yazılır TDK?
Ön görememek nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ön görmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Öngörmek şeklinde olmalıdır.
Alt yapı nasıl yazılır?
Toplumun ekonomik ve idari yapısını oluşturan temel yapılara altyapı denir. Altyapı Kelimesi TDK‘ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Altyapı kelimesini ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok okur tarafından merak ediliyor. TDK‘ya göre bu kelimenin ayrı değil bitişik yazılması gerekir.
Suspus nasıl yazılır?
2- Susmuş, sinmiş bir biçimde. SUSPUS NASIL YAZILIR? Bu kelimenin suspus mu, sus pus mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı suspus şeklinde olmalıdır.
Yurt içi nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumundan bu sözcüğün doğru yazılışını öğrenmek mümkündür. Kelimelerin doğru yazılışları TDK sözlüklerinde bulunmaktadır. TDK‘ya göre ise yurt içi kelimesinin doğru yazılışı ”yurt içi” şeklinde olmalıdır. Yurt içi kelimesi yazım yanlışı en sık yapılan kelimelerden birisidir.
Ne yazik ki nasıl yazılır?
TDK‘ya göre bu kelimenin doğru yazılışı şu şekildedir: Ne yazık ki.
Ki ayrı mı?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.
Altı yapı nasıl yazılır?
Kısacası alt yapı şeklinde değil altyapı şeklinde yazılması gerekiyor. TDK‘ya Göre Alt Yapı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Altyapı kelimesi bitişik olarak yazılması gereken bir kelimedir. Doğru yazım şekli altyapı şeklindedir.
Alt kelimesi nasıl yazılır?
Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka …
Hırgür nasıl yazılır?
“Hırgür mü?” yoksa “Hır gür mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hır gür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hırgür şeklinde olmalıdır.
Sus pus oldu ne demek?
islenen kabahatin yuzune vurulmasi, tartısmanin cilkinin cikmasi yada azar isitilmesi durumunda utanma duygusu ile birlikte konusacak sey bulamamak, konusamamak. tdk’da “suspus” maddesi altında işlenmiş. “sus pus olmak”, “sus pus durmak” gibi deyimsel başlıklar altında incelenmesi gerekir.
Yurt dışı ve yurt içi nasıl yazılır?
Yurt dışı kelimesi ve yurt içi kelimesi ayrı yazılarak kullanılması gereken kelimelerdir. Yurt dışı kelimesinde yurdun dış bölgesi belirtilmesi de ayrı yazımı olmasını desteklemektedir.
Yurtiçi turizm nasıl yazılır TDK?
Bu kelimenin “yurtiçi mi, yurt içi mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yurt içi şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
Ne yazık ki cümle içinde?
Türk Dil Kurumu’na göre ”ne yazık ki” ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Ne yazık ki yine kaybettik. Ne yazık ki bu hafta da galibiyet göremedik.
Yarınki ki nasıl yazılır?
Yarınki kelimesi, yarın gerçekleşecek olan anlamına gelir. Bu kelimede ”ki” bağlaç değil ilgi eki olarak kullanıldığı için kelimenin birleşik yazılması gerekir.
Ki ne zaman ayrılır?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.