PTT kayıtlı gönderi ne demek?

Kayıtlı posta Gönderileri nelerdir?

Kayıtlı posta gönderileri Kayıtsız Posta Gönderileri, Tebliğ evrakı ve mazbataları, Alma Haber Kağıtları, Posta Havaleleri, Ödemeli Şartlı Gönderiler, Sigortalı/Değerli ve Gümrüklü Mektup Postası Gönderileri.

PTT kayıtlı küçük paket ne demek?

Ticari değeri olsun veya olmasın, her türlü eşya kapsayan ve kapsamında haberleşme mahiyetinde yazı bulunmayan ve mektup postası ile gönderilmek üzere postaya verilen gönderilere “Küçük Paket” denir. Gönderi üzerine “Petit Paquet” veya “Small Packet” ibaresi yazılır.

PTT adıma gönderi var mı?

PTT İsimden (Barkodsuz) Kargo Sorgulaması Nasıl Yapılır? 444 1 788 numaralı çağrı merkezini arayın. (GSM Hattınıza ait paketinizin her yöne limitinden yararlanabilirsiniz.) Ardından müşteri temsilcisine bir zaman aralığı belirterek (son bir hafta gibi) adınızı, soyadınızı ve adresinize ait il/ilçe bilgisini aktarın.

PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin. l 13 haneli kargo barkod numarasını açılan pencerede gerekli boşluğa yazın. l Sağ tarafta mavi renkli kutuda yer alan “Sorgula” sekmesine tıklayın ve kargonuzla ilgili bilgileri görüntüleyin.

PTT kargo sorgulama nasıl yapılır?

Bilgisayar ya da akıllı cihazlarınızdan PTT resmi internet sayfasına giriş yapın. kategorisinden “Gönderi Takibi” yazısına basın. güvenlik kodu bilgilerinin girilmesi beklenir. “sorgula” seçeneğine basın.

Gönderi türleri nelerdir?

Gönderici tarafından kapsamının gerçek değeri esas alınarak beyan edilerek postaya verilmek istenen, mektup, basılmış kağıt, görme engellilere özgü yazı, yurt dışı varışlı küçük paket, posta koli ve kargoları ile kargo ve Turpex gönderileri, tebliğ evrakı, özel ambalaj veya kapama usulüyle kabul edilebilir.

Kayıtsız gönderiler nelerdir?

Posta idaresinin normal tarifesi üzerinden gönderilen ayrıca özel kayıt hizmet ve işlemlere tabi olunmayan, normal sürelerde yerine ulaştırılan, ilave ücretler ödenmeyen normal gönderilere kayıtsız posta denir.

Kayıtlı küçük paket ne demek?

PTT Kayıtlı Küçük Paket, 2 kilogramı geçmeyen yurt dışı varışlı paketlere denir. En büyük uzunluğu 60 cm’yi geçmemek üzere uzunluğu, genişliği ve kalınlığı toplamı 90 santimetreden fazla olmamalıdır.

Kayıtlı kayıtsız mektup nedir?

KAYITSIZ MEKTUP NEDİR? Kayıtsız mektup takip edilebilme özelliği olmayan diğer mektuplara göre biraz daha geç teslim edilen gönderim türüdür. Kayıtsız mektuplar gönderildikten sonra, alıcı adresine teslim edilene kadar mektubun nerede olduğunu sorgulanamayacaktır.

PTT mektubum var mı?

PTT mektup sorgulama yapabilmek için www.gonderitakip.ptt.gov.tr adresi üzerinde 13 haneli barkod numarasının yazılması gerekmektedir. Yazılan numara ile arama yapıldığında tıpkı kargo takibi gibi mektup takibi de yapılabilmektedir.

PTT kimliğim nerede?

Başvurunuzun durumunu takip etmek için telefonla ALO 199 çağrı merkezini aryabilir ve bilgi alabilirsiniz, ayrıca yeni kimlik için randevu aldığınız internet sitesi üzerinden de başvurunuzun hangi aşamada olduğunun takibini yapabilirsiniz. Bu konuda tercih size kalmış.

PTT tebligat haber kağıdı neden gelir?

Tebligatın gelme sebebi resmi bir konuda ilgili kişiye bilgi sunmaktır. Bundan dolayı tebligatların tek amacının bilgi vermek olduğu söylenebilir. Savcılık ve icra dairesi gibi resmi kurumlardan gönderilen bu belgeler resmi evraktır.

Tebligat e devlette görünür mü?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet‘in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz.

PTT Kargom nerede barkod numarası?

PTT yurtiçi barkod sorgulama, gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden yapılır. PTT kargo gönderi sorgulama ekranına giriş yaptıktan sonra 13 haneli barkod numaranızı giriniz. Sonrasında ”Sorgula” butonuna tıklayarak yurtiçi gönderinizin nerede olduğunu öğreniniz.

PTT gelen kargom nerede?

Ptt kargom hangi şubede, kargom hangi Ptt şubesinde? diye soruyorsanız, telefon numarası ile sorgulamak en doğru yol olacaktır. Telefon ile kargo takip öğrenmek için sadece 444 1 788 numaralı hattı aramanız ve müşteri hizmetlerine bağlanmanız yeterli olacaktır.