Kayıtlı Elektronik Posta nereden alınır?
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi Nedir?
Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, elektronik ortamda yapılan resmi yazışmaların yasal düzenlemelere uygun olarak ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan bir posta adresidir. Elektronik ortamda iletilerini güvenli bir şekilde göndermek isteyenler tarafından dünyada ve Türkiye’de çok sık kullanılır.
Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?
KEP adresi almak, limited, anonim ve komandit şirketlerde zorunludur. Bu şirketlere tebligatlar elektronik ortamda yapılmaktadır ve bu nedenle bu şirketlerin KEP adresi alması zorunludur.
KEP adresini kimler alabilir?
Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin (anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.
E devlet KEP adresi nedir?
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.
Kayıtlı elektronik posta adresi nasıl alınır?
KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.
KEP adresi nasıl öğrenilir?
KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
KEP adresi tercihte zorunlu mu?
Üniversite tercihlerinde kep adresi zorunlu değildir.
KEP adresine tebligat zorunlu mu?
Özet : Şirketlerin UETS, KEP ve E-Tebligat almaları zorunlu olup, hak kaybına maruz kalmamaları için düzenli olarak buralardan yapılacak tebligatları takip etmeleri gerekmektedir.
Şahıslar KEP adresi alabilir mi?
Gerçek Kişiler için; Gerçek Kişiler birden fazla KEP hesap adresi alabilir. KEP adresi (İsim).(soyisim)@hs01.kep.tr şeklinde alınabilir, daha önce bu adres alınmış ise (isim).(soyisim).(sayı)@hs01.kep.tr şeklinde KEP hesap adresi alınabilir.
KEP adresi nasıl öğrenirim?
KEP ADRESİ SORGULAMA PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
KEP adresi nedir örnek?
KEP adresi sadece tek bir kişiye atanan bir elektronik posta adresidir. Genellikle kişi, isimsoyisim@hs03.kep.tr gibi bir adrese sahip olur.
KEP adresi kaç para?
Tüm eFinansKEP Paketlerinde 100 MB alan ücretsizdir. Paketlerde yer alan gönderi adedi kadar SMS,ücretsiz olarak verilmektedir. Her ek işlem yetkilisi başına ücret 40 TL’dir. Her ek 500 MB alan ücreti 70 TL’dir.
KEP adresi almak ne kadar?
Tek seferde en fazla alıcı KEP adresi; PTT A.Ş.’den temin edilmiş ise 100 MB, diğer KEPHS şirketlerden temin edilmiş ise 25 MB boyutunda e-imzalı KEP iletisi gönderilebilir….KEP İletim Ücreti.
KEP İleti Büyüklüğü | Ücretler |
---|---|
0 – 5 MB Arası | 2,75 TL |
İlave Her 5 MB ve Kesri İçin | 2,75 TL |
KEP sorgulama nedir?
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.
Şirket KEP adresine nasıl girilir?
PTTKEP sistemine SMS şifresi ile giriş yapabilmek için giriş sayfasında sekmesi seçilir. Açılan sayfada kullanıcı T.C. kimlik Numarasını ve kayıt esnasında cep telefonuna gelen parolayı girerek “Tamam” butonuna basar. Girilen parola doğru ise sistem Şifrenizi girmenizi isteyecektir.