Kayıtlı elektronik posta adresi nasıl alınır?

Kayıtlı Elektronik Posta Adresi Nedir?

Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, elektronik ortamda yapılan resmi yazışmaların yasal düzenlemelere uygun olarak ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan bir posta adresidir. Elektronik ortamda iletilerini güvenli bir şekilde göndermek isteyenler tarafından dünyada ve Türkiye’de çok sık kullanılır.

KEP adresi almak için neler gerekli?

Başvuru için Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli resmî belge.
  • Online olarak gerçekleştirilen Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Numarası.

Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?

KEP adresi almak, limited, anonim ve komandit şirketlerde zorunludur. Bu şirketlere tebligatlar elektronik ortamda yapılmaktadır ve bu nedenle bu şirketlerin KEP adresi alması zorunludur.

KEP adres sorgulama nasıl yapılır?

KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

KEP adresi ne için kullanılır?

KEP, e-posta teknolojik altyapısını kullanan, bununla birlikte e-postanın gönderim ve alımına dair kanıtların oluşturulup saklandığı hukuken geçerli bir e-posta iletim hizmetidir.

E devlet KEP adresi nedir?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.

KEP başvuru formu nasıl doldurulur?

KEP hizmeti kapsamında ad-soyad, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, cep telefonu, adres, telefon no, imza, e-mail, hesap numarası, ilgili banka iban bilgileri, posta göndericisi/göndericinin yasal temsilcisi ve posta alıcısı/alıcının yasal temsilcisine ait isim, soy isim, unvan, kurum/firma adı, T.C.

PTT KEP kapalı hesap nasıl açılır?

Kullanıma kapatılan KEP hesabı, ancak hesap sahibinin tekrar talep etmesi, bunun için yeniden tahsis başvurusu yapması, kimlik tespiti için gerekli resmi kimlik belgelerini sağlaması ve hesap ücretini ödemesi hâlinde yeniden kullanıma açılabilir.

Kayıtlı Elektronik Posta zorunlu mu?

KEP hesabı kullanmak zorunda mıyım? Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanıma ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

KEP adresi tercihte zorunlu mu?

Üniversite tercihlerinde kep adresi zorunlu değildir.

KEP adresi olup olmadığını nasıl anlarız?

KEP göndereceğim kişi ya da kurumun KEP‘i olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? KEP rehberinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. KEP Rehberi sorgulamaları zorunlu veya isteğe bağlı rehber alanları kullanılarak gerçekleştirilir.

KEP sorgulama nedir?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.

KEP nedir kimlere verilir?

KEP, bir elektronik postanın gönderen ve alan tarafların kim olduklarının bilinmesini, gönderim ve karşı tarafa iletim zamanını, içeriğinin değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesini e-imza ve zaman damgası ile gönderimdeki tüm adımları kayıt altına alarak yasal olarak geçerli hale getirmektedir.

KEP ücreti ne kadar?

Tüm eFinansKEP Paketlerinde 100 MB alan ücretsizdir. Paketlerde yer alan gönderi adedi kadar SMS,ücretsiz olarak verilmektedir. Her ek işlem yetkilisi başına ücret 40 TL’dir. Her ek 500 MB alan ücreti 70 TL’dir.

KEP adresi nedir örnek?

KEP adresi sadece tek bir kişiye atanan bir elektronik posta adresidir. Genellikle kişi, isimsoyisim@hs03.kep.tr gibi bir adrese sahip olur.