Kılıçdaroğlu kaç seçim kazandı?

Kılıçdaroğlu kaç oy aldı?

3 Şubat 2018 tarihinde yapılan genel başkanlık seçiminde mevcut genel başkan ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy aldı ve yeniden genel başkan seçildi. Yalova milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında?

73 yaşında (17 Aralık 1948)Kemal Kılıçdaroğlu / Yaş

Kemal Kılıçdaroğlu hangi okul mezunu?

T.C. Gazi ÜniversitesiKemal Kılıçdaroğlu / Üniversite (1971)Gazi Üniversitesi, Ankara’da bulunan bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Ankara’da kuruldu. Ayrıca Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma unvanını da elinde bulundurur.
Tıp, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi önemli fakülteleridir. Vikipedi

Kemal Kılıçdaroğlu annesi kim?

Yemuş KılıçdaroğluKemal Kılıçdaroğlu / Annesi

AK Parti 2002 de yüzde kaç oy aldı?

Oyların yüzde 34,3’ünü alarak kazandığı 363 milletvekilliği ile tek başına iktidar olan AK Parti, TBMM’nin üyelik sayısının yaklaşık yüzde 66’sını alarak liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı 1950’li yıllardan sonra TBMM’deki en büyük temsil gücünü elde eden siyasi parti oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi ne iş yapar?

Ardından Kocaeli’deki abisi Ali Kılıçdaroğlu’nun yanına taşınan Celal Kılıçdaroğlu, inşaat işlerinde çalıştı. 1992’de abisinin imar müdürü olarak çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ustabaşı olarak çalışmaya başladı. Emekli olduğu 2007’ye kadar burada çalıştı.

Mal kaç yaşında?

Kemal Kılıçdaroğlu
Doğum Kemal Karabulut 17 Aralık 1948 Ballıca, Nazımiye, Tunceli, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (2002-)
Diğer siyasi bağlantıları Millet İttifakı (2018-günümüz)
Evlilik(ler) Selvi Kılıçdaroğlu ( e. 1974)

Sevim Kılıçdaroğlu kaç yaşında?

Selvi Kılıçdaroğlu
Doğum 1952 (69-70 yaşında) Ballıca, Nazımiye, Tunceli
Milliyet Türk
Diğer ad(lar)ı Sevim
Vatandaşlık Türkiye

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçek mesleği nedir?

Öğretmen
Bürokrat
Kemal Kılıçdaroğlu/Meslekleri

Kemal Kılıçdaroğlu annesi nereli?

Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi bir ailede tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım’ın yedi çocuğundan dördüncüsü olarak 17 Aralık 1948′de Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. Kendisinden on dakika önce Adil adlı bir ikizi doğdu.

Kılıçdaroğlunun annesi babası kimdir?

Yemuş Kılıçdaroğlu
Kamer Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu/Ebeveynleri

2000 yılı seçimlerine kaç parti katıldı?

20 partinin katıldığı 18 Nisan 1999 genel seçimleri, 1950’den sonra yapılan serbest seçimler arasında katılan siyasi parti sayısının en fazla olduğu seçimdir.

Genç Parti ne kadar oy aldı?

26 Kasım 1992 tarihinde kurulan Genç Parti, beklenmedik bir şekilde 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde %7,25 oy aldı. Parti lideri Cem Uzan’a bir konuşmasında başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği için dava açıldı. Ancak dava Cem Uzan’ın beraatıyla sonuçlandı.

Kılıçdaroğlu’nun abisi ne iş yapıyor?

Ardından Kocaeli’deki abisi Ali Kılıçdaroğlu’nun yanına taşınan Celal Kılıçdaroğlu, inşaat işlerinde çalıştı. 1992’de abisinin imar müdürü olarak çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ustabaşı olarak çalışmaya başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Alevi mi?

Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi bir ailede tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım’ın yedi çocuğundan dördüncüsü olarak 17 Aralık 1948′de Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. Kendisinden on dakika önce Adil adlı bir ikizi doğdu.