Kastamonu pastırması mı Kayseri mi?

Pastırmanın en iyi yeri neresidir?

Pastırma tüketirken bilmeniz gereken pastırmanın yağsız olanının her zaman daha makbul olduğudur. Pastırma aslında dana etinin tüm bölgelerinden yapılabilmektedir. Dana etinin kolundan, but bölümünden de pastırma hazırlanabilmektedir. Ancak en lezzetli pastırma, dana etinin sırt bölgesinden elde edilen pastırmadır.

En iyi Kastamonu pastırması hangisi?

Kastamonu Pastırması dendiğinde akla ilk gelen üreticilerden olan “Tabakoğlu Pastırma ve Sucukları” dededen toruna 1880 yılından günümüze Pastırma ve sucuk üretimi yapmaktadır.

En iyi pastırma hangisi?

1- Tabakoğlu, Kastamonu Zar gibi kesilen pastırma denilince şüphesiz akla Tabakoğlu geliyor. Kendileri dededen toruna bu emeği aktararak 1880 yılından günümüze Pastırma ve sucuk üretimi yapmaktadır.

Kastamonu pastırması kilosu kaç lira?

Kastamonu pastırması, zamanında ve gerekli olgunlaşmadan sonra satışa sunuluyor. Kendimiz de bu pastırmayı tüketmekteyiz. Kastamonu‘da pastırmanın kilosu 140 lira, ekmeklik pastırma ise 150 liradır.

Kuşgömü hayvanın neresi?

Sırt etinin altından ve hayvanın en az hareket eden bölgesi kuş kısmından yapılmıştır. Yağ dağılımı homojendir. En iyi pastırma çeşitlerinden biridir. Yumuşak ve ağızda dağılan lezzetli bir pastırmadır.

En iyi pastırma hangi etten olur?

Sofraların aranılan lezzeti haline gelmiş pastırmanın üretiminde küçükbaş hayvanların kullanılmaması özellikle önerilmektedir. Genellikle sığır, at ve deve etinden yapılan bu yiyecek bazı durumlarda koyun ve keçi etinden yapılsa da uzmanlar en kaliteli ve lezzetli olanının sığır etinden yapıldığına işaret eder.

Tabakoğlu pastırma kaç TL?

FİYAT LİSTESİ

Pastırma Çemenli (Kahvaltılık) Kg 300 TL
Pastırma Çemeni Sıyrılmış (Çemeni Kadar Eksik) Kg 300 TL
Sucuk Parmak Kg 250 TL
Çemen 250 Gr 12.5 TL
Çemen 500 Gr 25 TL

Pastırma alırken nelere dikkat edilmeli?

Kaliteli bir pastırmada asla sinir olmaz. Çemeni çok kalın olmamalı, çemen kalınlığı en fazla 4 mm olmalı. Canlı, parlak, çekici olmalı, kuru olandan uzak durun. En lezzetli pastırma hayvanın sırt ve antrikot kısmından çıkar.

Kuşgömü pastırma ne demek?

Sırt etinin altından ve hayvanın en az hareket eden bölgesi kuş kısmından yapılmıştır. Yağ dağılımı homojendir. En iyi pastırma çeşitlerinden biridir. Yumuşak ve ağızda dağılan lezzetli bir pastırmadır.

Kastamonu pastırması vs Kayseri pastırması mı?

üretimi daha butik olduğu için fazla ünlenmemiş olan kastamonu pastırması hem lezzet hem yapılış hem de görüntü açısından kayseri pastırmasını farklı yener. mutlaka deneyin! kastamonu pastırması kayseri pastırmasına göre daha koyu renklidir. damak tadı olarak kastamonu bana daha yakın geliyor.

Pastırma kilosu ne kadar 2021?

Sucuk ve pastırmanın başkenti Kayseri’de, 30 Mart 2021 günü oluşan pastırma ve sucuk fiyatları açıkandı. Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB) sucuğun kilogramı en yüksek 85,86 liradan, takım pastırmanın kilogramı ise en yüksek 108 liradan satıldı.

Pastırma fiyatları ne kadar?

Pastırma Fiyatları

  • Pastırmacı Hayrullah Gurme 500 gr Tütünlük Pastırma. 157,00 TL.
  • Pastırmacı Hayrullah Gurme 1 kg Antrikot Pastırma. 291,78 TL.
  • Pastırmacı Hayrullahgurme Kayseri 250 gr Antrikot Pastırma. 80,00 TL.
  • 200 gr Pastırma. 48,10 TL.
  • 250 gr Pastırma. …
  • 1 kg Kuşgömü Pastırma. …
  • 1 kg But Pastırma. …
  • 1 kg Antrikot Pastırma.

Kuşgömü et ne demek?

sığırın sırt kısmından yapılan bir pastırma türü. “kuş gönü” diye de söylendiği görülmüştür. en makbulü, en pahalısıdır.

Antrikot mu sırt mı?

Antrikot Pastırma : Hayvanın en değerli bölgesi olan sırt kısmında yer alan etin 2 veya 2.5 kg’lık narin bölgesine verilen isim. Kayseri’de dananın sırt kısmını bütün olarak çıkarılıp 3’e bölüyüyoruz. Antrikot‘un boyun tarafına yakın ve daha az yağlı kısmından Pastırmacı Hayrullah antrikot pastırmalar üretiyoruz.

Pastırma kalitesi nasıl anlaşılır?

Yağlı seven yağlı pastırmayı almalı, yağsız seven yağsız pastırma almalı. Bizim Kayseri yöremizde antrikot ile sırtın birleşim yeri dediğimiz tütünlük pastırma en kaliteli en özgün pastırmadır. Ağızda sakız gibi çiğnenmez, ağzınıza attığınızda bu pastırmamız erir gider. Biz müşterimize yağlı pastırmayı tavsiye ederiz.