Minimal ne demek TDK?

Minimal tıpta ne demek?

Sternum altında; substernal.

Maksimum ne demek minumum ne demek?

Maksimum en çok ne demek? En büyük, en yüksek, en çok, azami, maksimal. Değişebilen bir niceliğin varabileceği en yüksek olan (sınır), azami, maksimal.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Minimalist nasıl yazılır?

TDK‘nın Güncel Türkçe Sözlük’ünde minimalizm ve minimalist kelimelerinin bir karşılığı bulunmuyor. Buna karşın minimal kelimesi minimum, asgari karşılığı ile sözlüğe eklenmiş. Yabancı sözlüklerde ise minimalizm 1960’larda ortaya çıkan sanat akımı olarak tanımlanıyor.

Tipta Tanimlanmamiş ne demek?

Tıpta tanımlanmamış, hastalarda nasıl bir değişikliğe yol açtığı anlaşılmayan, ne gibi sonuçlar doğurduğu bilinmeyen hastalıklar için kullanılan bir kelimedir.

Minimal değer ne demek?

Neoklasik iktisada göre tüketicinin son biriminin faydasını dikkate alarak bir mala verdiği göreli önem.

Max ne anlama gelir?

Max, Maximum kelimesinin kısaltmasıdır. Maximum ise en yüksek derece ve seviye anlamına gelir.

Max soğuk ne demek?

Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.

RIS ne demek Türkçe sözlük?

ris ne demek? Öfke, gazab, gayz.

RIS ne demek?

RIS (Radyology Information Service) – (RBS) Radyoloji Bilgi Sistemi): Radyolojide oluşturulan MR, BT ve US gibi görüntülerin PACS sistemine aktarılması ve yeniden kullanılması sırasında HBYS ile eş zamanlı çalışmasını sağlayan modüldür.

Minimalizm ne degildir?

Minimalizm eşyayı değil deneyimi öne çıkaran bir yaşam tarzıdır. Minimalizm farkındalığı ve sorgulamayı savunur. Sadeleşmenin ilk aşaması farkındalığa varmak ve hayatındaki kalabalığı sorgulamaktır. Minimalizm zamanın, paranın ve enerjinin bizi mutlu eden değerlere harcanmasını savunur.

Minimalist ne demek kısa?

Minimalist, minimalizmi bir hayat görüşü olarak belirleyenlere verilen bir ad. Minimalizmin olmazsa olmaz bazı koşulları var. Örneğin bir minimalist, fazlalıklardan kurtularak sade hareket eder. Gerçekten ihtiyacı olmayan nesneleri, objeleri çevresinden uzaklaştırır.

Hastalık teşhisinde tanımlanmamış ne demek?

“Tanımlanamayan” grupta yer alan bu sağlık sorunları, aylar ya da yıllar süren muayeneler, tetkikler ve denenen birçok tedaviye rağmen, hasta ve doktor için belirsizliğini korur ve gri alan olarak kalabilir.

Tedavisi olmayan hastalıklar nelerdir?

Tıbbın çare bulamadığı 10 hastalık

  • Ebola. İlk kez kuzey Kongo’da 1967 çıkan bu hastalık Filoviridae virüs ailesine mensup. …
  • Polio. Tam ismi Poliomyelitis olan bu hastalık halk arasında çocuk felci olarak da bilinir. …
  • Lupus (SLE) …
  • Grip. …
  • Creutzfeldt – Jakob Hastalığı (CJH) …
  • Diabet. …
  • HIV/ AİDS. …
  • Astım.

Nominal ne anlama gelir?

Finans piyasaları adına ise nominal; menkul kıymetlerdeki yazılı olan değer anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse para, tahvil ya da hisse senedi gibi taşınabilir değerlerin üzerinde yazan bir kıymet olarak öne çıkıyor. Herhangi bir finansal işlem neticesinde ortaya çıkan miktar nominal değer olarak anlaşılır.