Kredi kartı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mi?

Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mı? Kredi kartı dolandırıcılığında, 1 hafta içinde paranın çekilmesine itiraz edilmesi durumunda banka tarafından geri ödenmesi hakkı bulunmaktadır.

Kredi kartı dolandırıcılığı mağdurları ne yapmalı?

Kredi kartı dolandırıcılığı mağdurları ne yapmalı? Kredi kartı dolandırıcılığı mağdurları, ilk aşamada bankayı bilgilendirmeli ve daha sonra kolluk kuvvetlerine suç duyurusunda bulunmalıdır. Nitelikli dolandırıcılık, siber suçlar alanında tekabül eden suçlar olarak, Siber Suçlar Şube müdürlüğüne de gidilebilir.

Nitelikli dolandırıcılık nereye şikayet edilir?

En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.

Internet dolandırıcılığı kime şikayet edilir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Dolandırıldım parayı nasıl geri alabilirim?

Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir.

Dolandırıldım paramı nasıl geri alabilirim?

Karşı taraf belki de ödemeyi size yargılamanın ardından ödeyip, davanızı geri çekmenizi isteyebilir. Böylece paranızı alabileceksiniz. Eğer yaşadığınız olay çok detaylı ise, alanında uzman bir Ceza Avukatından yardım almanız sizin adınıza daha faydalı olacaktır.

Kredi kartım başkası tarafından kullanıldı ne yapmalıyım?

Kredi kartının bir başkası tarafından ele geçirilip kullanılması durumunda mağdur olan tarafın bu durumu hemen öğrendikten sonra Asliye Hukuk Mahkemelerine giderek mağduriyetliliğini kanıtlayan sebepler ve delillerle beraber suçlu tarafa dava açmak için başvuruda bulunabilir.

Nitelikli dolandırıcılık suçu hangi mahkemede yargılanır?

Dolandırıcılık suçu, kural olarak şikayete tabi değildir. Dolayısı ile suçun soruşturulması ve kovuşturulması, olayın adli makamlara intikali edilmesi ile birlikte re’sen yani kendiliğinden yapılır. Bu suç için görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesi iken, yetkili mahkeme ise, suçun işlendiği yerin mahkemesidir.

Nitelikli dolandırıcılık suçuna hangi mahkeme bakar?

DOLANDIRICILIK SUÇUNDA YETKİLİ VE GÖREVLİ MAHKEME Dolandırıcılık suçunun basit hali TCK (m.157) bakımından görevli mahkeme asliye ceza mahkemeleridir. Nitelikli haller bakımından ise (TCK m.158) ağır ceza mahkemeleri görevlidir.

Dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal: Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir. Daha ötesinde savcılığa şikayet edilebilir.

Internet Dolandiriciligi cezasi ne kadar?

Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.

Telefon Dolandiriciliği mağdurları ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

İnternet Dolandiriciliği Yargıtay Kararları banka sorumluluğu nedir?

Yargıtay birçok kararında şunları vurguluyor: “İnternet bankacılığında müşterinin oluşan zararından, hafif kusurlu da olsa banka sorumludur” (Yargıtay 11. Hukuk Dairesi 2016/2409E. 2017/5249K. sayılı kararı).

Dolandırılınca nereye başvurulur?

Polis’e ya da Jandarma’ya gitmenizde aslında fark etmeyecektir ama kesin sonuç almak istiyorsanız ve kısa sürede sonuca ulaşmak istiyorsanız, savcılığa suç duyurusunda bulunmanız sizin adınıza daha iyi olacaktır.

Hesap kartını başkasına kullandırmak suç mu?

b- Kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın kartın kullanılması veya kullandırılması, c- Kişinin kendisine veya başkasına yarar sağlaması, Şartlarının birlikte gerçekleşmesi hâlinde TCK’nın 245/1. maddesinde yazılı olan suç oluşabilecektir.