Minimal sözcük anlamı nedir?

Minimal in sözlük anlamı nedir?

Bir şey için gerekli en az veya en küçük (derece, nicelik). Değişken bir niceliğin inebildiği en alt, asgari, minimal.

Minimal seviye ne demek?

“harcamaları, giderleri, tüketimi minimalize edin” şeklinde kullanılır. halbuki “azaltın” “düşürün” “asgariye indirin” “en az düzeyde tutun” “düşük seviyede sürdürün” diyerek de derdinizi ifade edebilirsiniz.

Minimal ne demek ekşi sözlük?

minimalizm in sifat hali olsa gerek. malin teki gelir yazar “mini mal” yani kucuk mal. elektronik müzik türlerinden olup; tempo ve süreklilik yönünden daha seyrek fakat kendi kurallarını kendi yaratan bir tarzdır.

Maksimum ne demek minumum ne demek?

Maksimum en çok ne demek? En büyük, en yüksek, en çok, azami, maksimal. Değişebilen bir niceliğin varabileceği en yüksek olan (sınır), azami, maksimal.

Nominal ne anlama gelir?

Finans piyasaları adına ise nominal; menkul kıymetlerdeki yazılı olan değer anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse para, tahvil ya da hisse senedi gibi taşınabilir değerlerin üzerinde yazan bir kıymet olarak öne çıkıyor. Herhangi bir finansal işlem neticesinde ortaya çıkan miktar nominal değer olarak anlaşılır.

Min ve Max ne demek?

Minimum kelimesinin zıt anlamlısı olan Max, en üstün ve hepsi anlamına gelir.

Mono mono ne demek?

Mono birlikte kullanıldığı sözcüğe “tek” anlamı katar. Mono ses: Sesin tek kanal olarak gelmesi demektir, stereo tersi. Ses mono olduğu zaman hoparlör iki tanede olsa ikisinden de aynı anda aynı ses gelir.

Galaksinin anlamı ne demektir?

Galaksi veya gök ada, kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar, yıldızlararası gaz, toz ve plazmanın meydana getirdiği yıldızlararası madde ve şimdilik pek anlaşılamamış karanlık maddeden oluşan sistemdir.

Minimalist kadın ne demek?

Estetikte sadelikten yana olan. Mutluluk keşişidir. Kolay doymak, azla yetinmek, fonksiyona önem vermek, sadeliğin sükunetine hayran olmak; bu mutluluk keşişinin yaşam felsefesidir. Az, kaliteli ve sade anlayışını tüm hayatına uygulayan insan.

Minimalist biriyim ne demek?

Tarihi 1960’lara dayanan ve son zamanlarda oldukça yükselişte olan bir trend olan minimalizmi tek bir kelimeyle özetleyecek olursak ‘sadecilik’ diyebiliriz.Minimalizm akımını benimsemiş kişilere ise minimalist denir.

Max ne anlama gelir?

Max, Maximum kelimesinin kısaltmasıdır. Maximum ise en yüksek derece ve seviye anlamına gelir.

Max soğuk ne demek?

Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.

Nominal olarak ne demek?

Nominal (Kayıtlı, İtibari, Saymaca) Değer: Pay senedinin üzerinde yazılı olan değeridir. Pay senetlerinin nominal değerlerinin toplamı o şirketin esas sermaye (nominal sermaye) tutarını gösterir. Türk Ticaret Kanunu’na göre ülkemizde pay senetlerinin en düşük nominal değeri 1 kuruştur.

Nominal cümle nedir?

In İngilizce gramer terimi, nominal bir cümlede konuşma parçalarının kullanımını açıklayan bir kategoridir. … Terim, “isim” anlamına gelen Latince’den gelmektedir. Nominaller, bir cümlenin konusu, bir cümlenin nesnesi veya bağlantılı bir fiili izleyen ve konunun ne olduğunu açıklayan aday gösterici olabilir .

Max ne demek Sosyal Medya?

Max, Maximum kelimesinin kısaltmasıdır. Maximum ise en yüksek derece ve seviye anlamına gelir.