Şanzıman arızası kaç TL?

Şanzıman masrafı ne kadar?

Şanzıman fiyatları genel olarak 2.000 – 35.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Araba şanzımanı neden bozulur?

-Vites geçişleri uygunsuz ve acemice yapılıyor olması. –Şanzıman yağının değişim zamanı geçmesi , yağ değişmemesi. -Aracın ilk kalkışları sert yapılıyor olması , ilk araba çalıştırıldığında motor ısınmadan HIZ yapmaya çalışması. –Şanzımanın periyodik bakımlarının yapılmaması.

Şanzıman tamiri nasıl yapılır?

Yapılan İşlemler

  1. Akü ve akü sacı, hava filtresi haznesi sökülür.
  2. Vites kutusundan gelen bağlantılar sökülür.
  3. Çevre civatalar sökülür.
  4. Araç lifte kaldırılıp alt tarafta bulunan bağlantılar sökülür.
  5. Sanzıman boşa çıkarılır, yavaşça motordan ayrılır ve gerekli bakım-onarım/değişim yapılır.

Otomatik şanzıman tamiri kaç gün sürer?

Minimum 3 gün sürer, DSG de arızaya göre değişkenlik göstermektedir.

Şanzıman tamiri kaç para?

Şanzıman aracın en önemli parçalarından biridir ve bu parçanın bakımı yapıldıkça ve baskı balata yenilendikçe kolay kolay tamir istemez. Tamir istediğinde ise ortalama 8-10 bin TL masraf çıkarabilir.

Araba şanzıman neden dağıtır?

Vites değiştirme çatalı veya bağlantı parçası kopmuş olabilir. Dişlilerden biri ya da mil kırılmış olabilir. Şanzıman yağı azalmış, bitmiş, özelliği kaybolmuş veya bozulmuş olabilir. Araç hareket halindeyken vitesi boşa almak, şanzıman arıza nedenidir.

Şanzımanın bozulduğunu nasıl anlarız?

Vites geçişlerinde zorlanma olması, Performansta hissedilebilir düşüş, Yakıt tüketiminin artması, Debriyaj pedalına basıldığında ses gelmesi.

Şanzıman tamiri ne kadar tutar?

Şanzıman aracın en önemli parçalarından biridir ve bu parçanın bakımı yapıldıkça ve baskı balata yenilendikçe kolay kolay tamir istemez. Tamir istediğinde ise ortalama 8-10 bin TL masraf çıkarabilir.

Otomatik şanzıman tamir edilir mi?

Otomatik şanzıman sadece mekanik parçalardan oluşmadığı için herhangi bir arıza durumunda öncelikle hangi parçanın arızalı olduğu tespit edilmelidir. Mekanik parçalar üzerinde bir arıza söz konusu ise, gerekiyorsa yağ değişimi yapıp aşınan parçanın değiştirilmesi gerekebilir.

Vites kutusu bozulursa ne olur?

Ayrıca vites kutusu değişmiş olan aracın ikinci el pazarında değeri de düşebiliyor. Bu nedenle öncelikle vitesle ilgili arızalar nelerdir onlara bakalım… Vites kutusu arızaları beş farklı başlık altında ele alınır. Araç, vitese zor geçer, vitesten ses çıkar, vitesten çıkamaz, vites atar veya vitesteyken gitmez.

Şanzıman revizyonu ne demek?

Manuel vitese sahip araçlarınızın şanzıman dişlilerinin eskimesi ya da yağsız kalması sonucunda şanzımanı yıpranır. Bu durumlarda şanzıman revizyonu yani vites tamiri işlemi gerçekleştirilir. Bütün şanzıman problemleriniz uzman ekibimiz tarafından tespit edilir ve arıza onarımı gerçekleştirilir.

Şanzımana ne zarar verir?

Şanzıman yağının zamanı geldiğinde değiştirilmemesi de dişlilerin ve bilyaların aşınması ve şanzımanın ömrünün fazlasıyla etkilemektedir. Zamanında şanzıman bakımı önemlidir. Kötü kalitede üretilen şanzıman yağı ve şanzıman sıvısı kullanmak şanzıman dişlileri bozmaya yol açar.

Şanzıman Kitlemesi neden olur?

Manuel Şanzıman Sorunları ve Vites Takılması Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Otomatik şanzıman arızası nasıl Anlaşilir?

Otomatik şanzımanların arıza belirtileri aşağıdaki gibidir;

  1. Şanzıman Yağ Kaçağı
  2. Viteslerin Geç Dolması
  3. Vites Geçişlerinde Hissedilen Vuruntu.
  4. Aracın Şanzımanının kompresyon kaçırması
  5. Vites geçişlerinin stabilizasyonunun kötü olması

13 Kas 2020

Vites kutusu arızası ne demek?

Vites Kutusu Arızalarının Nedeni Nedenler arasında vites değiştirme çubuklarının ayarsız olması, debriyajın görevini görmüyor olması, senkromeç sıkışması sorunu oluşması, dişlilerin düzleşmiş veya silinmiş olması gibi nedenler düşünülmelidir. Vites kilit ayarlarına da baktırmak gerekir.