Kiler neye denir?

Kilerin diğer adı nedir?

Kiler kelimesinin anlamı evde yiyecek ya da içeceklerin saklandığı oda ya da dolap olarak TDK sözlükte tanımlanmıştır.

Killer anlami nedir?

Yiyecek, içecek ve erzakın saklandığıoda, ambar veya dolap. Ambar.

Aboskal nedir?

kelimesinin halk arasındaki karşılığı: elindeki, önündeki, meşgul olduğun iş demekti.

Cezbeden ne demek?

Insanı cezbeden ne demek? Tasavvufta cezbe Allah’ın kulu (kişiyi) kendisine doğru çekmesi, kulun insani özelliklerinden sıyrılarak ilahi özellikleri kendisinde hissetmesi, bunun sonucu olarak da vecd halinde kendinden geçmesine verilen isimdir.

Kiler odası ne demek?

Kiler odası: Eski saray ve konaklarda yemeklerin dağıtılmak üzere tablalara yerleştirildiği ve kilercilerin oturduğu oda.

Mahzen nedir ne demek?

Eskiden kıymetli ve değerli eşyaların saklandığı bodrum deposu. “Mahsen“kelimesinin doğru yazılışı “Mahzen“dir.

Oğlak sözcüğünün anlamı nedir?

oğlak ne demek? Keçi yavrusu. Zodyak üzerinde Yay ile Kova arasında bulunan burcun adı, Cedi.

Tasavvufta cezbe ne demek?

Sözlükte “çekmek” anlamına gelen cezbe, tasavvufta “Hakk’ın kulu kendine çekmesi ve âniden yüce huzuruna yükseltmesi” demektir. Cezbe, Allah’ın sevdiği kulunun kalbinden perdeyi kaldırıp çalışma ve gayreti olmadan onu yakīn* nuru ile birdenbire mânevî makamlara yükseltmesidir.

Cezbetmek ne demek cümle içinde kullanımı?

CEZBETMEK – CEZBEYLEMEK birl. geçişli f. (Ar. ceẕb + Türk. etmek, eylemek) Kendine doğru çekmek, çekiciliğinin etkisi altına almak: Bu güzel göz cezb-i kalb etmekte bin kat müessir (Nâmık Kemal). Küfür beni bu yaşta çok cezbetmişti (Hâlide E. Adıvar).

Enderun kaç odadan oluşur?

Enderun‘u teşkil eden yedi oda ve koğuşta çıkmalar, terfiler ve boşalan yerlerin doldurulmasında kesinlikle uyulan belirlenmiş kurallar vardı. Ancak padişahların sık olmamakla birlikte terfi ve çıkmalarda usul dışı uygulamaları da olmuştur.

Doğancı Koğuşu nedir?

Doğancıbaşı ve saray doğancılarının ikamet ettiği koğuş, Topkapı Sarayı’nın üçüncü avlusunda hazine ile Has Oda koğuşlarının arasındaydı. Saray doğancıları devşirme yoluyla alınan acemi oğlanları arasından seçilirdi.

Mahzen ne için kullanılır?

Eskiden kıymetli ve değerli eşyaların saklandığı bodrum deposu. “Mahsen“kelimesinin doğru yazılışı “Mahzen“dir.

Mahsen işareti nasıl olur?

Bir mahsenin içinde ne olduğunu anlamamız için yine mahsen giriş kapısındaki figürlerden yardım almamız şarttır. bu bazen yakın yerlerde bulunan ana kayalara oyma, kabartma şeklinde yapılan işaretlerle anlaşılabilir. bunlar çok zaman mezar girişlerini temsil eder. mezar girişlerini temsil eden mahsenler.

Oğlak burcu hangi tarihler arasında?

Astronomi ile yakından ilgilenenler, burçların hangi ay ve gün içerisinde olduklarını merak etmektedir. Toprak grubunun kararlı yapısıyla dikkat çekmekte olan oğlak burcu, normalde 22 Aralık ile 21 Ocak aralığı oğlak burcu olarak kabul edilmektedir.

Teke soyadının anlamı nedir?

Teke isminin anlamı; mert, sözünün eri demektir.