Avrasya tünelinden minibüs geçiyor mu?

Minibüsler Avrasya tünelinden geçer mi?

Özet olarak Avrasya Tüneli‘nden hangi araçlar geçebilir ? sorusunun cevabı sadece otomobiller ve minibüslerdir diyebiliriz. Avrasya Tüneli‘nden geçecek araçlar için belirlenmiş ağırlık sınırı ise 5000 kg. Yükseklik sınırı da 2.8 m.

Avrasya Tüneli nden Transporter geçer mi?

Açılış için gün sayan Asya ile Avrupa’yı tüp geçişiyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli‘ni kullanacak araçlar ve hız limitleri belirlendi. Buna göre, yayalar ile bisikletler ve tehlikeli madde taşıyan araçlar tüneli kullanamayacak. Ayrıca Tır, kamyon, otobüs ve motosikletler de tünelden geçiş yapamayacak.

Avrasya Tüneli kaç km uzunluğundadır?

Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlıyor. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.

Istanbul Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için 79,50 TL olarak belirlenmiştir. Ücretler gece tarifesinde P indirimli olarak otomobiller için 26,50 TL, minibüsler için ise 39,75 TL olarak uygulanacaktır.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti hangi bankaya?

Avrasya Tüneli ve Yapı Kredi Bankası arasında gerçekleştirilen iş birliği ile sürücüler, geçiş ücretleri ve ihlalli geçiş cezalarını kolayca ödeyebilecek. Yapı Kredi Bankası’nın tüm şubelerinden yapılabilecek ödemeler ayrıca mobil şube ve internet bankacılığı kullanılarak 7 gün 24 saat gerçekleştirilebilecek.

Avrasya Tüneli iki yönde de ücretli mi?

Avrasya Tüneli ücretleri tünelin her iki yönünde de aynıdır. Araçlar her geçişlerinde ödeme yapmak zorundadır. Gidiş dönüş olarak yapılan yolculuklarda; Otomobiller: 53 TL + 53 TL = 106 TL.

Avrasya Tüneli hangi araçlar geçemez?

Avrasya Tüneli‘nden Hangi Araçlar Geçemez?

  • Bisiklet,
  • Motosiklet,
  • Otobüs,
  • Kamyon,
  • Tır,
  • Çekici araç,
  • İkiden fazla aksı bulunan araç,
  • Tehlikeli madde taşıyan araçlar Avrasya Tüneli‘nden geçemiyor.

Servis araçları Avrasya tünelinden geçiyor mu?

Avrasya Tüneli‘nden yalnız 1. ve 2. sınıf araçlar geçebilmektedir. Aks aralığı 3.20 metreden küçük iki akslı araçlar otomobil, aks aralığı 3.20 metre ve üstünde olan ve UKOME kararınca tünelden geçişi uygun iki akslı araçlar minibüs tarifesinden ücretlendiriliyor.

Avrasya Tüneli ilk kimin projesi?

Abdulhamid’in hayaline doğru Sultan II. Abdülhamid Han’ın 1876 yılında Tünel-i Bahri adıyla gündeme getirdiği ancak dönemin karışıklığı nedeniyle gerçekleşemeyen projesinden esinlenilen ve dünyada örneği az bulunan tarihi proje Avrasya Tüneli ile bugün hayata geçiyor.

Avrasya Tünelini yapan firma kim?

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), 2009 yılında Avrasya Tüneli‘ni gerçekleştirmek üzere kuruldu. ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi’nin finansman, inşaat ve yaklaşık 25 yıl boyunca işletmesinden sorumludur. Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketleri, ATAŞ’ın iki eşit ortağıdır.

2021 Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Ulaştırma Bakanlığı Avrasya tüneli geçiş ücretine 1 Ocak itibarıyla zam yapıldığını açıkladı. 2021 yılında tek yön otomobil için 46 lira olan ücret 53 liraya çıktı. Ayrıca Avrasya Tüneli‘nde 00.00–05.00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli gece tarifesi uygulanacak.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti nasıl ödeniyor?

Avrasya Tüneli‘nde geçiş ücretleri, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış sistemi yardımıyla ödeniyor. OGS ve HGS sistemi aynı gişede aktif halde kullanılıyor ve Avrasya Tüneli kullanıcılarına kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmuyor.

Avrasya Tüneli’nin geçiş ücreti nasıl ödenir?

İhlalli geçiş ödemelerinizi nakit olarak, banka hesabınız üzerinden veya kredi kartınız vasıtasıyla anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil ve internet bankacılığı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Avrasya Tüneli ücreti gidiş dönüş mü?

Ödeme her iki yönde de yapılacak mı? 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için 79,5 TL olarak belirlenmiştir.

Avrasya Tüneli hangi yönde ücretli?

Geçtiğimiz yılbaşında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçiş ücreti tarifeleri yüzde 26 zamlanmış ve otomobillerin geçiş ücreti 10.5 liradan 13.25 liraya yükseltilmişti. 2022 yılı itibariyle, geçiş ücreti tek yön yerine çift yönlü olacak ve araç sahipleri toplam 16.50 lira ödeyecek.