Mervan ismi hangi dil?

Mervan Kürtçe anlamı nedir?

Buna göre; “üzüm çubuğunu bağladıkları ağaç”, “güzel kokulu bir ağaç”,”Emevilerin Mervan kolunun adı” ve “Emevi sülalesinin Mervan kolu” olup ayrıca ateş yakmak için kullanılan beyaz bir taş anlamlarına sahip olan bir isimdir.

Mervan ismi caiz mi?

Mervan isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Meva ne anlama gelir?

Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Meva ismi ayrıca mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır.

Merva ne demek TDK?

1. Çakıl taşı. 2. Mekke’de hacıların yedi kez gidip geldikleri kutsal dağın adı.

Zülfün teli ne demek?

a. 1. Şakaklardan sarkan saç lülesi: “Eser seher yeli zülfün dağıtır / Gerdana dökülen tel incinmesin” -Karacaoğlan.

Merdan ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Merdan isminin anlamı şöyle; Erkekler, yiğitler, mertler.

Miran ne anlama gelir?

Miran ismi ‘beyler’ anlamına gelen bir erkek adıdır. Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.

Meva Kuran’da geçiyor mu?

Meva ismi, Kur’an-ı Kerim’de geçen isimlerden biridir. Bu özelliği ile de anne ve babalar tarafından kız bebeklerine verilen değerli bir isimdir. Kur’an-ı Kerim’de Secde Suresi 19. Ayette ve Necm Suresi 15. Ayette geçmektedir. Meva isimli kişilerin karakter analizlerinde, sağlam karakterli kişilerdir.

Meva cenneti ne demek?

2-Cennetül Meva: Salih amel işleyen kişilerin, Allah yolunda şehit olanların ve mümin kulların barınağı olan bir cennettir.

Merve TDK ne demek?

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Türk Dil Kurumu’na göre Merve isminin anlamı çakıl taşıdır. Bunun yanı sıra bazı kaynaklarda deniz dalgalarının çakıl taşlarına vurarak çıkardığı köpüğün isminin de Merve olduğu yer alır. Ayrıca Merve, Mekke şehrinde bulunan Safa dağının karşısındaki kırmızı tepenin ismidir.

Meyra ne anlama gelir?

Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır. Kutsal kaynaklardan gelen bu ışık, insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık demektir.

Zulfe ne demek?

1. Ufak püskül, bâzı şeylerin tepesindeki küçük saçak: “Bayrak zülfesi.”

Dem vakti ne demek?

Nefes ve vakit anlamına gelen bir tasavvuf terimi.

Merdan ismini kimler koyar?

Genel olarak Mert ve Yiğit erkekleri anlatan bir isim şeklinde öne çıkarmak mümkün. Merdan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Bir erkek çocuğun karakterine uygun şekilde verilebilecek en özel isimler içerisinde Merdan gelmektedir.

Berdan ne anlama gelir?

Farsça kökenli bir isim olan Berdan adı hoş kokulu dağ otu anlamına gelmektedir.