Vatan Yahut Silistre de ne anlatılıyor?

Vatan Yahut Silistre ana fikri nedir kısa?

Silistre Bulgaristan’da bulunan bir şehir olup bu şehir zamanında Türkler tarafından feth edilmiş olan bir şehirdir. Vatan Yahut Silistre kitabının ana fikri ve ana düşüncesi feth edilen yerler artık vatan toprağıdır.

Vatan Yahut Silistre ne anlama gelir?

PiyesVatan yahut Silistre / TürPiyes, temsil ya da oyun; okunmaktan ziyade genellikle sahnelenmek üzere yazılmış, karakterler arasındaki diyaloglardan ve tasvirlerden oluşan tiyatro eseri. Bu eserin sahnelenmiş hâline de aynı adlar verilir. Vikipedi

Vatan Yahut Silistre nerede geçer?

Konusu: Silistre bugünkü Bulgaristan’da Tuna ırmağının kıyısında, bir kenttir. 1388 yılında Türkler tarafından fethedilen Silistre, 1853-1856 Kırım Savaşı sırasında çok kalabalık bir Rus ordusu tarafından kuşatılmış, Musa Hulusi Paşa kumandanlığındaki Türk kuvvetleri kırk gün boyunca, kaleyi kahramanca savunurlar.

Akif bey ne anlatıyor?

Akif Bey, ahlak yönünden zayıf olan Dilruba ile evlenir ve Sinop’a savaşa gider. Dilruba, Akif Bey‘in savaşta öldüğünü çeşitli yalanlar ile kanıtlar ve başka bir adamla evlenir. Bunu duyan Akif Bey şok geçirir ve Dilruba’yı boşar. Savaş sonrası geri döner ve Dilruba’nın evlendiği kişi ile çatışır ve ikisi de ölür.

Namık Kemal neden hapse girdi?

Namık Kemal, Vatan Yahut Silistre adlı oyununun sahnelenmesinden sonra halkın coşkunluğa kapılması üzerine dört arkadaşıyla birlikte yargılanmadan sürgüne gönderilmiştir.

Namık Kemal Vatan Yahut Silistre kitabı kaç sayfa?

Vatan Yahut Silistre

Yayın Tarihi: 26.04.2010
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Sahnelenen ilk tiyatro eseri nedir?

Ülkemizde sahnelenmiş olan ilk tiyatro eseri Vatan Yahut Silistre’dir. Şiir ve roman türünde de eserler veren Namık Kemal’in yazdığı oyun ilk kez 1873 yılında sahnelendi.

Namık Kemal Hangi akım?

Gençliğinde Divan Edebiyatı tarzında şiirler yazmış, Avrupa’ya gittikten sonra yeni edebiyatı benimsemiş ve o yolda yapıtlar vermiştir. Namık Kemal, Fransız edebiyatını örnek almış, romantizmin etkisinde kalmıştır. Şiirleri biçim bakımından eski, konu bakımından yenidir.

Silistra nereye bağlı?

Silistre (Bulgarca: Силистра Silistra, Rumence: Dârstor), Bulgaristan’ın kuzeydoğu kesiminde, Romanya sınırında, Tuna kıyısındaki şehir. Aynı adlı Silistre ilinin idari merkezi olan Silistre, tarihî Güney Dobruca bölgesindeki en önemli şehirlerden biridir.

Kaplan Paşa hangi eserde?

Gülnihâl’in konusu; taşrada zâlim bir Sancak Bey’i olan Kaplan Paşa‘nın halka çektirdiği eziyetler karşısında, yılmadan yapılan mücadelenin hikâyesidir. Kaplan Paşa, halkın nefretini kazanmış sefil ruhlu birisidir.

Celalettin Harzemşah ne anlatır?

Ağır bir üslupla kaleme alınmış olan bu eser yazarın söylemine göre oynanmak için değil okunmak için yazılmıştır. Harzemşahlar Devleti’nin son hükümdarı Celâleddin Harezmşah’ın hayatını, kahramanlığını ve Moğollara karşı Türk-İslam dünyasını korumak için giriştiği mücadeleyi anlatır.

Dilruba Hangi eserin kahramanı?

AKİF BEY- NAMIK KEMAL OYUN (AKİF-DİLRUBA) Dilruba kocasının Sinop muhaberesinde öldüğünü yalancı tanıklarla kanıtlar ve başka biriyle evlenir. Durumu öğrenen Akif,kadını hemen boşar.Öç almak amacıyla kadının evine gider ve Dilrubanın yeni kocasıyla çatışır.İkisi de ölür.Akifin babası da Dilrubayı öldürür.

Namık Kemal neyi savunur?

Namık Kemal (21 Aralık 1840; Tekirdağ – 2 Aralık 1888; Sakız Adası), Türk milliyetçiliğine ilham kaynağı olmuş, Genç Osmanlı hareketi mensubu yazar, gazeteci, devlet adamı ve şairdir. Yurtseverlik, hürriyet, millet kavramlarına bağlı bir Tanzimat Devri aydınıdır.

Namık Kemal neden sürgün edildi?

Namık Kemal, Vatan Yahut Silistre adlı oyununun sahnelenmesinden sonra halkın coşkunluğa kapılması üzerine dört arkadaşıyla birlikte yargılanmadan sürgüne gönderilmiştir.

Vatan için kitabı kaç sayfa?

Vatan İçin – Yavuz Bahadıroğlu

Basım Dili Türkçe
Cilt Durumu Ciltsiz
Sayfa Sayısı 80
Yayın Tarihi 2016
Yazar Yavuz Bahadıroğlu