Plaka okuma sistemi nedir?

Plaka Takip Sistemi Nedir?

Plaka Tanıma Sistemi kameralardan elde edilen araç görüntüsünün üzerinde plaka bölgesi tespit edilerek ve ayrıştırılarak, plaka üzerinde bulunan karakterlerin optik karakter tanıma (Görüntü İşleme) yöntemleri ile okunması işlemidir.

Plaka tanıma sistemi kullanım amacı nedir?

Plaka Tanıma Sisteminin Kullanım Amaçları Plaka tanıma sistemi öncelikli olarak trafikte düzen sağlama, kuralların ihlalini tespit etme ve kayıp-çalıntı araç sorgulama gibi kamu güvenliğini sağlayan konularda kullanımı açısından çok önemlidir.

Plaka Tanıma Sistemi ceza yazar mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, plaka tanıma sistemleri üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını ve cezaların buna göre yazılacağını söyledi.

Mobil Plaka Tanıma Sistemi Nedir?

plakası ile birlikte aracın türünü, marka/model, hangi renkte oldugunu tespit etmektedir. Araç algılama, plaka tanıma, tip/marka tanıma, renk saptama işlevlerini tek bir kamera ile yapmakta olup, ek bir kamera veya donanım gerektirmez.

Plaka okuma sistemi nasıl yapılır?

Kamera tarafından alınan araca ait görüntünün içerisindeki plaka bölgesi özel olarak ayırt edilir. Plakanın sahip olduğu görüntü, kullanılan yazılım tarafından işlenir. Plakanın işlenmesi aşamasında, tüm karakterlerin bir yazı dizisine dönüştürülmesi sağlanır ve bu yazı dizisi üzerinden okuma gerçekleştirilir.

Türkiye plakası nasıl olur?

Türkiye. Ülkemizdeki plaka sistemi oldukça standart. İki haneli şehir plaka kodunun (34) yanında 1, 2 (NH) veya 3 harf; onu takiben ortadaki harf sayısına göre 2, 3 veya 4 (9258) haneli rastgele bir sayı.

Elektronik plaka tanıma sistemi nedir?

Elektronik Güvenlik Sistemleri‘nin bünyesindeki teknolojilerden biri olan Plaka Tanıma Sistemi, otoparka giriş-çıkış yapan araçların plakalarını yüksek çözünürlüklü ve motorize lensli kameralarla okuyup tespit eden sistemler olarak tanımlanır.

Araç Tanıma Sistemi Nedir?

HesApplı taşıt tanıma sistemi (TTS) kısaca; araç sahibi olan işletmelerin araçlarına monte edilen bir ekipman sayesinde, Petrol Ofisi istasyonlarında araçlarından inmeden indirimli akaryakıt satın almalarını sağlayan bir sistem olarak tanımlanabilir.

Şahsa yazılan ceza E devlete ne zaman düşer?

Trafik cezasının eDevlet sistemine ne zaman düşeceği, sürücüler tarafından faiz ödememek adına oldukça merak edilen bir konu. Trafik cezaları 3 ile 7 gün arasında eDevlet‘de, 7 gün içerisinde ise EGM’de görünür.

EDS beyaz flaş patladı ceza gelir mı?

Eds sistemi 90 ve üstü araçlara flash patlatıp sisteme alsa dahi kameralardan eleme yapılıyor ve hızınız (otomobil için) 110KM altı ise ceza gelmiyor.

Araç plaka tanıma sistemi bileşenleri nelerdir?

Plaka Tanıma Sistemlerinin ( PTS ) sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için en az aşağıdaki bileşenleri olması gerekmektedir.

  • Eli PLAKA TANIMA YAZILIMI.
  • PLAKA TANIMA KAMERASI ( IP KAMERA )
  • KAPI ROLE MODÜLÜ ( I/O KART )
  • KAMERA DİREKLERİ
  • SİSTEM BİLGİSAYARI.

Plaka nasıl gizlenir?

Plaka harf gizlemek için ilk akla gelen yöntem plaka bantlarıdır. Plaka gizleme bandı kameralardan gelen ışığı yansıtır ve plakayı okunmaz hale getirir. Bu hafif sapma mekanizması sayesinde plakanın okunması imkansız hale gelmektedir.

Araç plaka nasıl belirlenir?

Ülkemizde araç plaka kodları 27.09.1962 tarihinde yayınlanan bir yönetmelik uyarınca, o an için il statüsünde olan yerlerin adlarının alfabetik olarak sıralanması şeklinde düzenlenmiştir. Örneğin; Adana’nın plaka kodu 01, Zonguldak ilinin plaka kodu 67 şeklinde olmuştur.

Plaka neye göre belirlenir?

Plaka kodları, 27 Eylül 1962 tarihinde yayımlanan yönetmelik uyarınca il isimlerinin alfabetik olarak sıralanmasıyla meydana getirilmiş ve yeni tarz plakalar Kasım 1962’den itibaren taşıtlara takılmaya başlanmıştır.

Şehirlerin plakası neye göre belirlenir?

Ülkemizde araç plaka kodları 27.09.1962 tarihinde yayınlanan bir yönetmelik uyarınca, o an için il statüsünde olan yerlerin adlarının alfabetik olarak sıralanması şeklinde düzenlenmiştir. Örneğin; Adana’nın plaka kodu 01, Zonguldak ilinin plaka kodu 67 şeklinde olmuştur.